Læs også:

Close
the egualizer film

Filmanmeldelse: ‘The Equalizer 3 – The final Chapter’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

Denzel Washington er tilbage i det sidste kapital om Robert McCall i ‘The Equalizer 3 – The final Chapter’. Er du klar til en hæsblæsende actionfilm

Baggrund for filmen

Robert McCall er en synder, men han forsøger at rette op på den moralske ubalance ved at bruge sine evner til at hjælpe de undertrykte. For nogle er han blevet det sidste – og eneste – håb om retfærdighed. I ‘The Equalizer 3’ slutter hans historie dog. Det, at hjælpe mennesker, der har brug for ham, har givet Robert McCall en vis trøst, men han er stadig en mand, hvis liv er defineret af vold.

– Han kæmper med sine dæmoner, siger Denzel Washington, der gentager en af sine signaturroller.

– Filmen er meget anderledes end de to første film. Jeg synes, den er meget mere personligt. Denne film handler om hans frelse og om at give slip på sin fortid. Det er en intern kamp, forklarer Antoine Fuqua, som vender tilbage for at instruere den tredje film i trilogien og den femte sammen med Washington.

Han hjælper dem, der ikke kan hjælpe sig selv. Men han stiller samtidig nogle ubehagelige spørgsmål til sig selv. Er han gået for langt? Nyder han det for meget? Gør han det stadig af de rigtige grunde?

– Problemet for McCall er, at han er blevet lidt for tilfreds med tanken om at være de svages frelser, siger Washington og fortsætter:

– Han er blevet afhængig af denne såkaldte ‘retfærdighed’, og har nogle gange brugt unødvendig vold. Han betaler en pris. Og han er nødt til at stole på andre og bryde ud af sine mønstre, ellers dør han. Derved finder han forhåbentlig fred.

– Det, jeg ville udforske, var en mand på kanten, fortsætter Fuqua og afslutter:

– Det ser ud til, at han gør det rigtige, men han bliver konstant straffet. Så jeg tror, han er på kanten, og han skal tænke over, hvad han skal med sit liv.

the egualizer film
Robert McCall (Denzel Washington) må skyde sig igennem vingården på Sicilien … (Foto: Stefano Montesi)

Det handler filmen om

Den pensionerede militærmand Robert McCall (Denzel Washington) har trukket sig tilbage og lever det stille liv i det sydlige Italien. Han kæmper med sin fortid, hvor han arbejdede som snigmorder for regeringen, og han har altid forsøgt at rette op på fortidens synder ved at beskytte de undertrykte.

I den lille italienske by, hvor han har slået sig ned, opdager han, at flere af hans nye venner bliver trynet af den lokale mafia. Nu ved McCall, hvad han må gøre. I dette sidste kapitel af ‘Equalizer’-trilogien må han endnu engang blive de godes beskytter og tage kampen op mod den nådesløse italienske mafia …

the egualizer film
Så er der det sidste ‘kapital’ med Denzel Washington … (Foto: PR)

Filmfakta

Instruktør: Antoine Fuqua

Medvirkende: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman, Eugenio Mastrandrea med flere

Original titel: ‘The Equalizer 3’

Manuskript: Richard Wenk

Producere: Todd Black, Jason Blumenthal, Steve Tisch, Clayton Townshend, Alex Siskin, Tony Eldridge og Antoine Fuqua

Fotograf: Robert Richardson

Musik: Marcelo Zarvos

Premiere: Torsdag den 31. august

Varighed: 109 minutter

Censur: Tilladt for børn fra 15 år

Se trailer for filmen her:

the equalizer film
Her ses Denzel Washington og instruktør Antoine Fuqua under optagelserne til filmen på Amalfikysten (Foto: Stefano Montesi)

Italien, action og Denzel

Det er et godt trekløver – og jeg kan lide alle tre. Og en hel film i Italien er bestemt et plus hos mig. Der er også fuld smadder på action – og dog (og heldigvis for det) også lidt pauser og andre elementer flettet ind, så kan man også både trække vejret nogenlunde almindeligt og åbne øjnene helt.

Mafia – korruption – bad guys og good guys – vi har set det mange gange før. Men heldigvis også i nye sammenhænge. Og har man set ‘The Equalizer’ 1 og 2 skal man selvfølgelig også se den sidste. Denzel er en cool skuespiller – med mange facetter. Og også her gør han det godt.

Det er ikke fordi, der er så meget, der overrasker eller kommer bag på en i filmen, men man får det, man går der ind for – en god actionfilm – fyldt med hurtige biler – blod og vold (lyder ulækkert men det er jo også en del af en actionfilm) – spænding – gys – personer man kan hade – heldigvis sat sammen med smukke steder – gode mennesker – humor og og ironi og gode filmiske detaljer. Se den på stor skærm i biografen – der gør den sig godt …

the equalizer film
Denzel Washington spiller atter Robert McCall i det sidste kapitel af ‘The Equalizer … (Foto: Stefano Montesi)

 

Læs også:

Ting du ikke vidste om Emma Watson

 

· Mere fra samme kategori ·