Læs også:

Close
book club film

Filmanmeldelse: ‘Book Club – Turen går til Italien’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 6

Filmen ‘Book Club – Turen går til Italien’ er opfølgeren til filmen ‘Book Club’ fra 2018, som handlede om fire modne kvinder, der begyndte at læse E.L. James’ erotiske bestseller ‘Fifty Shades of Grey’ i deres månedlige bogklub. Nu er de tilbage – sjovere end nogensinde

Bill Holderman sidder igen i instruktørstolen, mens Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen og Candice Bergen også vender tilbage foran kameraet i rollerne som de fire veninder Vivian, Diane, Carol og Sharon, der denne gang rejser til Italien sammen.

Foruden de store skuespillere i hovedrollerne, kan man også se øvrige erfarne kræfter i form af Andy Garcia (Ocean’s Eleven), Don Johnson (Knives Out – Var det mord?) og Craig T. Nelson (Poltergeist) pryde det store lærred. Og mon der så ikke er dømt grin og gode vibrationer – ohhh jo …

book club film
Diane Keaton som Diane, Jane Fonda som Vivian, Candice Bergen som Sharon og Mary Steenburgen som Carol er klar til Italien …  (Foto: Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC)

Det handler filmen om

Gennem hele pandemien har bogklubben, de fire veninder Diane, Vivian, Sharon og Carol holdt kontakten virtuelt. De har fået tiden til at gå med aktiviteter inden for hjemmets fire vægge, og har også fået gravet lidt i deres fortid og udviklet deres forhold. Vivian på sin side har – endelig – sagt ja til Arthurs frieri. Diane har fundet en gammel dagbog, der afslører, at de fire veninder – inden Diane blev gravid – havde en plan om at rejse til Italien sammen.

book club film
Venedig er et af de steder, de fire veninder tager til … (Foto: PR)

Og skæbnen vil, at det pludselig flasker sig. Sharon er gået på pension, Carol har opgivet sin restaurant, og Arthur synes, det er en fantastisk idé, at pigerne tager på polterabend-tur til Italien. Mødet med Italien er da også lige præcis så charmerende, som de havde forestillet sig, men skæbnen har et par overraskelser i baghånden både i Rom og Venedig.

‘Book Club – Turen går til Italien’ indfrier et ønske fra de fire skuespillere, Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen og Mary Steenburgen om at få lov til at spille sammen igen … Og gøre det i Italien.

Og det gør de – og de gør det godt, for instruktør/manuskript/producer-parret Bill Holderman og Erin Simms efterkommer nemlig deres ønske og kaster den ud i et billedskønt eventyr i Rom, Venedig, Firenze og Toscana (og mændene er nu heller ikke dårlige), der fejrer livet og venskabet mellem kvinderne. Hvem gad ikke være med på sådan en tur.

book club film
Toscana byder på mange oplevelser – også yngre italienske politimænd … (Foto: PR)

Filmfakta

Instruktør: manuskriptforfatter Bill Holderman

Medvirkende: Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen og Diane Keaton samt Don Johnson, Andy Garcia, Craig T. Nelson, Giancarlo Giannini med flere

Genre: Komedie

Længde: 1 time 43 minutter

Original titel: Book Club: The Next Chapter

Filmpremiere: Torsdag den 17. august i 90 biografer

Se trailer her:

book club film
De er på noget af en tur rundt i skønne Italien … (Foto: PR)

Livet med alle ‘ups and downs’

En af grundende til jeg er vild med filmen er nok, jeg kan se tilbage på både ungdom og årene med børn. At man fra man var i 20’erne var på vej ‘ind i voksenlivet’ – havde kærester – tog uddannelse – blev gift og fik børn. Og årene gik – og jeg har netop selv veninder fra jeg var ung, som når vi ses, ofte snakker om gamle dag. For selvom man er blevet lidt grå i toppen, så står mange ting ret skarpt stadig – og de roller og historier, der var med til at skabe os – dem har vi jo ofte resten af livet.

Og med de her fire veninder, så spejler man sig lidt i ens eget liv – smiler – snøfter og får flash backs. Men ja, de er lidt oppe i årene – men deres venindeskab – deres fælles historie(r) de er intakte, og ofte – jo ældre man bliver – jo mere går det op for en, hvor vigtige de venskaber er for en.

De fire kvinder her er på mange måder forskellige – og har dog så meget til fælles. Vi ser, og vi mærker dem – deres ‘ups and and downs’ – for sådan er livet. Livet er ikke for de sarte sjæle (som man siger) – men det hjælper rent faktisk at have nogen at dele det og dem med.

book club film
Kan man godt forelske sig – og måske endda blive gift, når man er i 70’erne – ja, hvorfor dog ikke … (Foto: Credit: Riccardo Ghilardi / © 2023 FIFTH SEASON, LLC)

Til alle der elsker Italien og feel good-film

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker Italien – nærmest på alle måder. Og jeg er et ‘let offer’, når det kommer til film og bøger med og om Italien – og når man så både ‘besøger’ Rom, Venedig og Firenze og et landsted midt i Toscana, så er jeg tæt på lykkelig – når man har været de steder selv – så er genkendelsen også en del af filmoplevelsen. Og når så også Diane Keaton og Candice Bergen er med, så kan det for mig ikke blive meget bedre. Jeg elsker dem begge. Tror nu også de har haft en fest, mens de indspillede den.

Det er en ‘glad film’ – gode vibes – ikke så kliché-agtig, som den type film kan have tendens til at være – selv Diane Keaton er mindre ‘pinlig’, end hun plejer at være. Faktisk var der også en del højlydte grin fra de (nogle gange) lidt hårde filmanmeldere i salen.

Jeg var på alle måder underholdt – virkelig på alle måder. Og smuk er den også – både scene- og indholdsmæssigt. Den gør bare en glad – er underholdende – fyldt med fede kommentarer – og masser af smil og grin.  Ja bare værd at se …

book club film
Diana Keaton og Andy Garcia er kærester i filmen … (Foto: PR)

 

Læs også:

 

Filmanmeldelse: ‘Greatest Days’

 

greateest days film

· Mere fra samme kategori ·