Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til september måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på endnu en sensommermåned. Perfekt at hygge og læse i …

Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og sted at kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de gode septemberdage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

fem på stribe bog bøger
Så er der fem gode bøger til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den vedkommende skæbnefortælling

Danske Daniel flytter i 1985 med sin lille familie til Kenya, hvor han er vokset op, men alt tager en uventet drejning, da kæresten går fra ham. Daniel er nu alene i Nairobi uden penge til en flybillet og uden udsigt til at se sin datter igen.

I et desperat forsøg på at skaffe penge begiver han sig ud på en nært fatal safari og et mislykket smuglerjob. Som konsekvens havner han på en kenyansk mafiaboss’ sorte liste og flygter til Goa. men fortidens spøgelser dukker op igen, og Daniel må til sidst træffe et hårdt valg for at forsvare det hjem, han endelig har fundet.

Tigerens år er en skæbnefortælling spredt ud over verden hen over en periode på 20 år. Vi kommer med Daniel til Nairobi, Mumbai, Goa, London og Grækenland i denne historie om mørke og kærlighed, om dybt venskab, udholdenhed, uheld og held og om i sidste ende at tage skæbnen i egne hænder.

Stephan Grabowski er dansk musiker og forfatter, oprindeligt trommeslager for Lars H.U.G. og Love Shop. Han har selv boet i Kenya og har gennem de seneste to årtier turneret intensivt i blandt andet Indien, Pakistan og Etiopien. Grabowski har tidligere udgivet en anmelderrost bog om sine musikalske rejser. ‘Tigerens år’ er hans debut som romanforfatter.

tigerens år stephan grabowski bog

‘Tigerens år’, 239,95 kr., saxo.com

Den gode danske krimi

Vi starter i udlandet, hvor en dansk politimand forsvinder i Marokko, og i Svendborg køber den russiske rigmand Leonid Shorodkhin sig ind i den lokale fodboldklub. Ikke alle i den fredelige provinsby er begejstret for udviklingen, og en dag findes en af holdets topspillere bestialsk myrdet omklædningsrummet.

Victoria Storm er flyttet til egnen, det vil sige, hun bor på sin båd i lystbådehavnen og har fået et vikariat på det lokale dagblad. Mere permanent er det ikke. Hun sætter sig for at finde ud af, hvad der er sket i klubben, men modarbejdes fra flere sider.

Hvad er det for gamle og nye hemmeligheder hendes barndomsby gemmer på? Hvem skal hun tro på? Og ikke mindst, hvem kan hun stole på? Samtidig kan det godt være, at hun er færdig med København, men København er ikke færdig med hende.

Dette er anden bog i krimiserien om journalisten Victoria Storm af Birgitte Vestermark. Glæder mig allerede til den næste – og næste …

død bold bog birgitter vestermark

‘Dødbold’, 169,95 kr., saxo.com

Den gribende kærlighedshistorie

Fra første side suges man ind i et drama, der griber så hårdt fat om en, at det nærmest er svært igen at komme ud af romanens sitrende univers.

Kæresteparret Mai og Johan får vendt op og ned på deres stille liv, da Johans gamle klassekammerat Daniel pludselig dukker op efter flere år i udlandet. Før de helt når at overveje det, er Daniel indlogeret i parrets hus. Hans tilstedeværelse vækker Mai og Johan, men kiler sig også ind i deres forholds sprækker og afslører på én gang livet som sitrende smukt og urimelig brutalt.

386 er en intens og gribende kærlighedshistorie. Det er en fortælling om venskab og familiemønstre og om alt det, vi tror, vi ved om hinanden. Det er en roman om at være forbundet af historie og blod og forsøget på at løsrive sig uden at miste fodfæste. 386 er en fortælling om det uudgrundelige ved at være til stede i verden side om side.

kamilla hega holst bøg 386

‘386’, 224,95 kr., saxo.com

Den om familierelationer

‘Døtre’ er en skæbnefortælling om familierelationer, søskendehierarkier og barndommens ‘råstof’. Men også om også at elske livets skrammer.

Karen, Maren og Mette mødes ved deres mors dødsleje og konfronteres med den uhellige pagt, de indgik med hende i barndommen. Det er en pagt, der sendte søstrene ud i tre forskellige livsbaner. Men livsbaner er som elastikker. De rækker kun et vist stykke, så sprænges de – eller svirper tilbage til udgangspunktet.

I bogen møder Karen, Maren og Mette ikke kun deres egne, men også hinandens valg og livsstrategier og også hemmeligheder. Der er storesøsteren, mellemsøsteren og lillesøsteren – med hver deres ‘kæmp – frys – flygt’ mindset.

Marianne Rohweder fra krimiduoen Plaetner & Rohweder solodebuterer her med romanen ‘Døtre’. Og det gør hun godt. Den er anderledes – skarp – underfundig – og meget vedkommende. Også for sådan en som jeg, der ingen søskende har.

bog døtre marianne rohweder

‘Døtre’, 239,95 kr., saxo.com

Den om mord og hekse

I Køge bliver en ung pige fundet død i en bæk sankthansaften. Hun bliver fundet det sted, hvor hekse engang blev beskyldt for at fremmane djævelen, hvilket de blev brændt på bålet for.

Efterforskeren Filippa Falkenberg bliver sat på sagen, og hun får hjælp fra sin tidligere makker Bundgaard, som ellers er på orlov. Filippa møder en hel by i sorg over tragedien. Kirken er fyldt til bristepunktet til begravelsen, men Filippa opdager dog, at ikke alle er lige kede af, at pigen er død. Pigen viser sig at have været årsag til intriger og bliver tilmed forbundet med både uforsonlige skilsmisser og dødsfald. Var den myrdede pige en engel eller en djævel?

Heksejagt er anden bog i serien om Filippa Falkenberg af Lindholm & Zornig. Den er anelse langtrukken i starten – men den bliver bedre og bedre – ikke mindst da Jack dukker op …

bog heksejagt lindholm zornig

‘Heksejagt’, 229,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

 

Gode podcasts du kan lytte til

 

lytte podcast musik høretelefoner

· Mere fra samme kategori ·