Læs også:

Close
streaming netflix computer

NEWS: Aftagende vækst i underholdnings- og medieindustrien

Nyheder  | 

Aftagende vækst i underholdnings- og medieindustrien · Dom til mand i stor sag om hæleri, bedrageri og dokumentfalsk · Kronborg Slot efterlyser danskernes ting til ny udstilling · Trump i retten · 27-årig rumænsk mand udleveret og varetægtsfængslet i sag om stjålet værktøj · Dagens video: Russisk droneangreb på skole

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Aftagende vækst i underholdnings- og medieindustrien

Efter et par år med rekordvækst aftager væksten inden for underholdnings- og medieindustrien frem mod i 2027 … Det viser ny analyse.

Underholdnings- og medieindustrien forventes at opnå en global vækst på 3,4 % årligt frem mod 2027, men vækstraterne aftager fra år til år. Samme tendens ses i Danmark, hvor markedet for underholdnings- og medieindustrien samlet forventes at opnå en vækst på 1,7 % årligt frem mod 2027. Det er særligt annoncering og digitale ydelser, der som forventet kommer til at drive væksten, viser PwC’s ‘Global Media and Entertainment Outlook 2023-2027’.

Ifølge den nye analyse fra PwC forudses det, at medie- og underholdningsindustrien globalt vil opnå en vækst på hele 4,5 % i 2023. Væksten er drevet af en stærk efterspørgsel efter digitalt indhold og annoncering. I de kommende fem år vil vækstraten dog falde år for år, og væksten forventes at ligge på 2,8 % i 2027, hvor branchen står til at ramme en estimeret omsætning på hele 2,800 milliarder US dollars.

I den danske medie- og underholdningsbranche forventes en vækst på henholdsvis 2,1 % i 2023 og 1,3 % i 2027, hvilket giver en estimeret omsætning i medie- og underholdningsindustrien på ca. 71 milliarder DKK i 2027.

– Inden for medie- og underholdningsindustrien blev 2022 et vendepunkt, hvor den samlede globale vækst steg med 5,4 %. Det blev dermed en kraftig opbremsning fra en vækst på 10,6 % i 2021, som var et særligt år grundet den stigende efterspørgsel og en bedring i den globale økonomi efter COVID-19-pandemien. Også i Danmark så vi ekstrahøje vækstrater for det samlede marked på over 6 % både i 2021 og 2022, fortæller Leif Ulbæk Jensen, partner og ekspert i medie- og underholdningsindustrien.

Ifølge PwC’s analyse forventes markedet for annoncering over perioden at blive den største vækstdriver inden for medie- og underholdningsindustrien, selv når forbruget taber noget af pusten, og konkurrencen på markedet øges. Det er bl.a. online annoncering, der driver væksten med i gennemsnit 6,2 % vækst fra 2023-2027, mens online annoncering i Danmark forudses at stige med 3 % årligt i gennemsnit mellem 2023-2027.

– Til trods for at det danske markedet for annoncering pt. er udfordret, forventes markedet for digital annoncering at stige hen over perioden, men annoncekronerne spredes mere tyndt ud i markedet end tidligere, efterhånden som flere markedsaktører, herunder online handel, videospil og streamingplatforme, tager markedsandele fra store sociale medier og etablerede søgeplatforme, forklarer Leif Ulbæk Jensen.

Analysen viser også, at det digitale marked inden for underholdning og medier som ventet fortsat vinder yderligere frem og kommer globalt til at tegne sig for næsten tre fjerdedele af medie- og underholdningsindustrien i 2027.

– Efterhånden som produkterne inden for underholdning og medieindustrien bliver stadig mere digitale, herunder en forventning om yderligere anvendelse af AI, falder omkostningerne til produktion og distribution alt andet lige. Samtidig er konkurrencen mellem udbydere af digitalt indhold og tjenester stigende. Effekten på streamingmarkedet som følge af den nye medieskat er svært at forudsige,men det må forventes at noget af prisen bliver væltet over på forbrugerne, fortsætter Leif Ulbæk Jensen.

– Vi har set en imponerende vækst i underholdnings- og medieindustrien i løbet af de sidste to år, som har været drevet af en stigende efterspørgsel efter digitale produkter under COVID-19-pandemien. Makroøkonomiske udfordringer, herunder inflation samt øget konkurrence – især inden for digitale tjenester og oplevelser – har dog lagt en dæmper på forbrugslysten, slutter han.

Om Global Entertainment & Media Outlook:

PwC’s 24. årlige udgave af Global Entertainment & Media Outlook er en omfattende global analyse af privatforbrug og reklameudgifter. Den bygger på femårige historiske data og femårsprognoser samt kommentarer fra flere end 13 industrisegmenter i 53 lande og områder.

streaming netflix computer
Aftagende vækst i underholdnings- og medieindustrien … (Foto: Pexels)

Læs også: Musikbranchen i eksplosiv come back

Dom til mand i stor sag om hæleri, bedrageri og dokumentfalsk

47-årig mand idømt fængsel i omfattende sagskompleks om hæleri, bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter. Der var tale om en tilståelsessag, og den 47-årige mand modtog dommen.

En 47-årig mand blev sidste uge ved Retten i Esbjerg idømt tre års fængsel i et omfattende sagskompleks om primært hæleri, bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter. Straffen var en tillægsstraf til vedkommendes nuværende straf, som den 47-årige i øjeblikket afsoner.

Manden blev dømt for i perioden 2018 – 2019 at have solgt 75 biler, der enten var klonede eller fiktive. De klonede biler var stjålet i udlandet og efterfølgende forsynet med falske stelnumre og registreringspapirer, så de fremstod som lovlige køretøjer.

De 75 køretøjer repræsenterede en værdi på cirka 81 millioner kroner. Der var tale om en tilståelsessag, og den 47-årige mand modtog dommen.

dom dømt retten
Dom til mand i stor sag om hæleri, bedrageri og dokumentfalsk … (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra million-bedrageriet

Kronborg Slot efterlyser danskernes ting til ny udstilling

En ny udstilling sætter fokus på Kronborg Slot i dansk kultur. Det sker blandt andet gennem 50 malerier, hvor Kronborg Slot indgår som motiv – fra guldalderen til et nyt og endnu ikke offentliggjort Thomas Kluge-maleri. Til udstillingen efterlyses også genstande med Kronborg Slot fra de danske hjem.

Kronborg Slot er kendt som hjem for Holger Danske og Hamlet, men det er også verdensarv og tidligere kongebolig. Slottet har i århundreder haft en særlig betydning som symbol på Danmark, folkeligt fælleseje og udflugtsmål. Derfor kan man finde det som reference i alt fra en Kim Larsen-sang, til motiv på ølflasker, korsstingsbroderier, køleskabsmagneter og – ikke mindst – malerier fra danske kunstnere.

– Kronborg Slot har gennem århundreder været et populært motiv eller baggrundsfigur i utallige sammenhænge, og det bliver centrum for udstillingen. Slottet er skabt som magtsymbol for den danske kongemagt og som vogter af indsejlingen til Øresund, og senere blev nationalhelten Holger Danske tilknyttet slottet, hvilket byggede videre på fortællingen om Kronborg som et helt særligt symbol på Danmark. Og så har Shakespeare med Hamlet selvfølgelig udødeliggjort renæssanceslottet i international kontekst, fortæller Christian Struckmann Irgens, slotschef på Kronborg Slot.

Slottets betydning og symbolik gennem tiden hyldes med udstillingen ‘Evigt og altid Kronborg’, der åbner den 14. oktober. Udstillingen tager udgangspunkt i en malerisamling af helsingoraneren og erhvervsmanden Jan Flintrup. Samlingen tæller omtrent 50 malerier, der alle har det markante fællestræk, at Kronborg Slot indgår som motiv.

I Jan Flintrups malerisamling indgår danske kunstnere som blandt andre Poul Fischer, C.F. Sørensen, Carl Locher side om side med Vilhem Arnesen, Benjamin Olsen og andre spændende guldaldermalere, samt et helt nyt maleri af kunstneren Thomas Kluge. Det nye maleri har Kluge arbejdet på siden 2022, hvor Flintrup og Kluge sammen blev enige om det helt rigtige motiv for slottet.

Efterlyser danskernes genstande og minder … Og slottets særlige betydning og symbolik er det, Jan Flintrup fremhæver som årsag til samlingen.

– Kronborg Slot har en stærk betydning, uanset om det er for os lokale, om det er for danskerne nationalt, eller om det er udenlandske gæster som forbinder det med UNESCO eller Hamlet. Måske derfor begyndte jeg lige så stille min egen Kronborg-samling under coronanedlukningen. Samlingen af Kronborg-malerier har vokset sig stor, og derfor er jeg også meget stolt over, at den skal bruges som omdrejningspunkt for udstillingen, hvor alle danskere får mulighed for at sætte ord på, hvad slottet betyder for dem. Kronborg Slot betyder meget for mig personligt, siger Jan Flintrup.

Slottets tårne og silhuet har ikke kun været et populært motiv på malerier, men indgår også på et væld af genstande. Derfor bringer Kronborg også en efterlysning til danskerne om at lade deres særligt spændende eller sjove eksempler på genstande med Kronborg som motiv indgå i udstillingen.

– Vi kender til utallige eksempler på, hvordan Kronborg Slot indgår på alt fra malerier til ølskilte til julekugler. Derfor er vi nysgerrige på at se, hvad danskerne har derhjemme og især til at høre, hvad lige netop den ting og slottet har af betydning for dem. Vi er klar til at blive overraskede og glæder os til at se, hvad der potentielt også kan indgå i udstillingen, siger Mia Ramsing Jensen, formidlingsinspektør på Kronborg Slot.

Ønsker man at få udstillet sin genstand med Kronborg Slot som motiv, skal man inden for de næste tre uger sende en mail til evigtogaltid@natmus.dk med en kort beskrivelse af genstanden og hvorfor man har den, samt sende 1-3 vellignende billeder.

Sådan indsender du din genstand:

Send en mail til evigtogaltid@natmus.dk med en kort beskrivelse af, hvorfor du har den, samt 1-3 vellignende fotos.
Kronborg Slot skal modtage din henvendelse senest den 23. august 2023. Ejerne af de genstande som Kronborg Slot ønsker at udstille får direkte besked.

kronborg slot
Måske du har noget, de kan bruge … (Foto: PR)

Læs også: August måneds kulturguide

Trump i retten

Det offentliggjorte anklageskrift er langt ud ham, og det oplister ikke kun de ulovligheder, han menes at have begået, men listen indkluderer også seks af hans såkaldte ‘medsammensvorne’. Du kan læse listen her, der oplister ikke kun de ulovligheder, som Trump menes at have begået men også seks af hans påståede medsammensvorne.

Ifølge anklagerne hjalp seks associerede nemlig med at sprede Trumps falske påstande om valgsvindel. CNN og Reuters har identificeret fem ud af de seks unavngivne Trump-medarbejdere:

  1. Rudy Giuliani, Trumps tidligere advokat og eksborgmester i New York
  2. John Eastman, en af Trumps tidligere advokater
  3. Sidney Powell, en af trumps tidligere advokater
  4. Jeffrey Clark, tidligere medarbejder i Trumps justitsministerium
  5. Kenneth Chesebro, advokat og tidligere kampagnerådgiver for Trump

Den sjette medsammensvorne er endnu ukendt, men beskrives som ‘en politisk konsulent, der hjalp med at implementere en plan om at indsende falske lister over valgmænd for at forhindre certificeringsproceduren’.

Det var en forholdsvis rolig Trump, der i retten erklærede sig ‘ikke skyldig’. Da han efterfølgende udtalte sig sagde han blandt andet:

–  Det er en meget trist dag for USA, og det her er en forfølgelse af en politisk modstander … Derefter forlod han Washington D.C. i sit privatfly.

Under drøftelsen af ​​betingelserne for Trumps løsladelse advarer dommer Upadhyaya ham mod at diskutere sagerne med eventuelle vidner.

– Den tiltalte må ikke kommunikere om sagens kendsgerninger til personer, der vides at være vidner, undtagen gennem advokat eller i nærværelse af advokat, siger hun ifølge NBC News.

Ligeledes informerer dommeren Trump om, at hvis han overtræder betingelserne for hans løsladelse, kan der udstedes en arrestordre på ham, og han kan blive tilbageholdt.

Anklagemyndigheden og forsvaret er blevet enige om, at den næste høring i sagen vil være den 28. august klokken 10 lokal tid – det vil sige omkring klokken 16 dansk tid. Anklageskriftet indeholder over 40 punkter.

donald trump, usa Foto: Unsplash)
Så er Trump i retten –  igen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Pornostjerne blev truet til tavshed om affære med Trump

27-årig rumænsk mand udleveret og varetægtsfængslet i sag om stjålet værktøj

Manden nægter sig dog skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen. En 27-årig rumænsk mand blev i torsdags ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for tyveri, subsidiært hæleri af professionelt værktøj.

Den 27-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen. Manden blev anholdt i Tyskland i juni og efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi på baggrund af en europæisk arrestordre.

DIY, projekter, værktøj, youtube ideer. (Foto: Pexels)
27-årig rumænsk mand udleveret og varetægtsfængslet i sag om stjålet værktøj. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand anholdt i større sag om blandt andet hæleri

Dagens video: Russisk droneangreb på skole

 

· Mere fra samme kategori ·