Læs også:

Close
sarah grünewald martin johannes larsen vild med dans

10 fun facts om ‘Vild med Dans’

Underholdning  | 

TV 2 og hele Danmarks dansegulv åbner for 20. gang, når der er sæsonpremiere på ‘Vild med dans’ fredag den 22. september 2023. Jubilæumssæsonen byder på både velkendte traditioner og helt nye tiltag. Er du klar til masser af dans

‘Et underholdningsprogram i bedste sendetid, hvor kendte danskere, der på ingen måde kan danse hverken standarddanse eller latindanse, bliver parret op med en professionel danser for uge efter uge at vise den dans, de har lært på bare en uge, foran hele Danmark på direkte tv.’ Sådan kender vi programmet – og i år kan det fejre 20 års jubilæum …

Et program danskerne er vilde med

Lyder det, som noget du kender? Helt sikkert – men det var der ikke mange, der gjorde, da det britiske underholdningsformat fra BBC blev præsenteret for TV 2 for snart 20 år siden. Men TV 2 slog til – og i april 2005 kunne danskerne så for første gang følge med i det helt nye underholdningsprogram ‘Vild med dans’ – og det skulle vise sig at blive en succes. Og nu kan TV 2 så i år præsentere den 20. sæson af det populære underholdningsprogram.

– Igennem 19 sæsoner har vi været vidne til historiske begivenheder, dramatiske øjeblikke og ikke mindst et unikt møde med flere end 200 fantastiske personligheder, som for øjnene af os alle sammen har gennemgået en vild udvikling, både personligt og på dansegulvet. ’Vild med dans’ er for mange blevet en tradition fredag aften, hvor vi samles om dans, fascination, spænding og ikke mindst om et festligt startskud på weekenden, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

daniel wagner vild med dans
Daniel Wagner dansede fantastisk i sidste sæson … (Foto: PR)

Da flow-tv stadig var stort

Vild med dans’ havde sin oprindelse i flow-tv’ets storhedstid, der nu overgås af streaming, uendeligt mange tilbud og individualiserede seervaner. ’Vild med dans’ er blandt de få underholdningsformater i dag, som danskerne foretrækker at se live, hvor 85 procent af ’Vild med dans’-seningen foregår.

– Vi ved, at det stadig tillægges en stor værdi blandt seerne at kunne mødes om fælles oplevelser på samme tid. ‘Vild med dans’ er blandt de få programmer i dag, der fortsat formår at samle os om fælles underholdning fredag aften, og vi ønsker derfor at bevare formatet og løbende udvikle det, som vi har gjort siden allerførste sæson i 2005, siger Thomas Richardt Strøbech.

Jubilæumstiltag ved dommerbordet

Jubilæumssæsonen af ‘Vild med dans’ byder på ti nye dansepar, to værter og et dommerpanel, der i år består af en ny konstellation. Der er fire faste dommere i hvert program, nemlig Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Sonny Fredie Pedersen og Marianne Eihilt.

Den femte dommerstol bliver på skift overtaget af en gæstedommer i udvalgte programmer – store ‘Vild med dans‘-personligheder, som alle har haft stor betydning for programmet igennem årene. I jubilæumsprogrammet og finalen sidder Jens Werner i dommerstolen, som han har gjort det, siden ‘Vild med dans’ fik Danmarkspremiere tilbage i 2005.

Julia Sofia Aastrup vild med dans
Julia Sofia Aastrup dansede med Frederik Nonnemann (Foto: PR)

Jubilæet markeres med jubilæumsshow og finale i Horsens

Sæson 20 bliver markeret med et jubilæumsshow i program seks, fredag den 27. oktober, hvor der vil være gensyn med tidligere ‘Vild med dans’-deltagere, tilbageblik på legendariske øjeblikke og naturligvis – masser af dans. For selvom det er et jubilæumsprogram, så fortsætter konkurrencen for de tilbageværende par. Vi skal ikke sige farvel til nogen denne aften. Til gengæld kan det par, der vinder aftenen, sikre sig immunitet i næste show.

Når tre par står tilbage som finalister fredag den 24. november, kan de glæde sig til at skulle danse på et noget større dansegulv og med et noget større live-publikum. ‘Vild med dans’-finalen flytter nemlig til Forum Horsens. Billetter til finalen bliver sat til salg senere i sæsonen.

Værtspar i år

Værterne er igen i år Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen, og det bliver derfor anden gang, at de to sammen byder velkommen til ‘Vild med dans’, når sæson 20 har premiere 22. september på TV 2 og TV 2 Play.

sarah grünewald martin johannes larsen vild med dans
De to værter Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen  er klar til jubilæumsdans … (Foto: TV 2)

Find information om ‘Vild med dans’ på TV 2s pressesite: https://omtv2.tv2.dk/presse/pressekit/

Her får du 10 fun facts om 20 sæsoner af ’Vild med dans’

1. I alt 208 nydansere har modigt indtaget dansegulvet i ’Vild med dans’ gennem tiden og 38 professionelle dansere har medvirket i ’Vild med dans’.

2. Første sæson af ’Vild med dans’ (2005) blev sendt om lørdagen og var kortere end de efterfølgende, da man var usikker på programmets succes. 1,3 millioner seere så finalen i første sæson, og TV 2 bestilte straks en anden sæson. Her blev finalen set af 1,9 millioner seere, og VMD-finalen blev det mest sete fredagsunderholdning i 10 år.

3. Budgettet var ikke stort til sæson 1. Derfor købte man blandt andet en masse børnelamper fra Ikea som studielys, der endte med at pynte i studiet de første mange sæsoner.

4. I de første sæsoner af ’Vild med dans’ lejede og lånte man kjoler til programmet, da budgetterne var små, og der var kun én kostumier og en assistent, der stod for at klæde de medvirkende på. I dag danner systuen arbejdsplads for omkring ti skræddere, der hver sæson syer op mod 100 kjoler – både nye og tidligere anvendte kjoler. Christina Ramlau har stået i spidsen for systuen i alle tyve sæsoner.

5. Omdansen blev først introduceret midt i sæson 5 – indtil da røg det par, der samlet set havde den laveste score, direkte ud af programmet uden en ekstra chance.

6. Foruden at være dommer var Jens Werner konsulent på de første sæsoner. Her hjalp han produktionen med alt fra, hvilket underlag man skulle danse på, til hvor hurtig musikken skulle være i en vals. Udover Jens Werner har Anne Laxholm været dommer i ’Vild med dans’ siden allerførste sæson og i alle tyve sæsoner.

7. Freja Kirk og Claudia Rex var i 2021 det første kvindelige dansepar i den danske ’Vild med dans’-historie.

8. Silas Holst og Jakob Fauerby var i 2019 det første ’Vild med dans’-vinderpar af samme køn i verden.

9. Titelmelodien til ’Vild med dans’ er en latinamerikansk versionering af Danseorkestrets ’Regndans’.

10. Seerne har den afgørende stemme omkring, hvilke par, der skal fortsætte eller udgå fra programmet, hvilket i sæson 10 i 2013 var med at skabe en kontrovers, da den tidligere professionelle fodboldspiller på det danske landshold, Allan Simonsen og partner Sofie Kruuses deltagelse skabte stor opmærksomhed omkring programmet, da parret, til trods for at de kontinuerligt modtog blandt de laveste karakter blandt alle de deltagende par, nåede helt frem til semifinalen.

#MaxFactorStories: Ny kampagne med Sarah Grünewald
#MaxFactorStories har lavet en kampagne med Sarah Grünewald men til Vild med Dans er det makeupartist Nina Larsen, der står for værten. (Foto: PR)

Læs også: Få gode råd af makeupartisten Nina Larsen

 

De foreløbig 9 professionelle dansere

Der er offentliggjort 9 professionelle dansere. Hvem den 10. bliver, må tiden vise. Men et godt bud er enten dem 40- årige Michael Olesen eller Eugen Miu, der var sidste års debutant, men som dog ikke nåede ikke langt i programmet.

Her er de 9 professionelle dansere:

Mads Vad, Jenna Bagge, Thomas Evers Poulsen, Malene Østergaard (sidste års vinder), Asta Björk, Camilla Dalsgaard, Morten Kjeldgaard, Damian Czarnecki (debuterede sidste år) og Karina Frimodt.

 

Læs også:

 

Sarah Grünewald om clairvoyance: Jeg fik et spark i røven af en fremmed

 

Sarah Grünewald. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·