Læs også:

Close
svampesuppe

Suppedag: Lav en lækker cremet svampesuppe

Mad  | 

Supper er sådan en undervurderet ting. De smager godt året rundt. Her får du opskriften på en lækker cremet svampesuppe. Den er fra bogen ‘Sulten’ af Jan Ivar Nykvist

Bogen er fyldt med 230 gode opskrifter – og er en rigtig grundkogebog, som kan ende med at blive totalt uundværlig i dit køkken.

Denne cremede svampesuppe er fantastisk om efteråret med vilde skovsvampe, men resten af året kan du bruge champignon, brune champignon, portobello eller andre svampe, du kan finde i butikkerne. Anret suppen i dybe tallerkener, og top med stegte svampe, sprøde croutoner, olivenolie, cremefraiche og friske krydderurter.

Hvad med at lave en lækker, cremet svampesuppe … (Foto: Mats Dreyer)

Det skal du bruge

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
400 g svampe
2 spsk. smør
5 dl kyllinge- eller grønsagsbouillon
2 dl cremefraiche
2 dl fløde
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint.

Skær svampene i grove stykker. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde over middel varme i fem minutter, til svampene er gyldne.

Hæld bouillonen i gryden, og lad det koge i 15 minutter.

Kom cremefraiche og fløde i, og lad suppen koge op. Kør suppen glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.

Kokkens råd:

Hvis du vil have suppen lidt tykkere, kan du jævne den med en spiseske majsstivelse rørt ud i koldt vand, efter at du har kørt den med stavblenderen. Husk at lade suppen koge op igen, efter du har kommet majsstivelsen i.

 

Læs også:

Lav et lækkert grydebrød

 

brød grydebrød

· Mere fra samme kategori ·