Læs også:

Close
my home sovesofa

SOMMERNEWS: Rekordmange bor alene

Nyheder  | 

Rekordmange bor alene · Anholdelsesaktion i Dronninglund: 7 anholdt · International rapstjerne indtager København · Boligpriserne steg for fjerde måned i træk i juni · Modström og Røde Kors i samarbejde · Dagens billede: Kongelige rygter · Fredagsfjol: God fredag🐶 · Sommerpostkort: Frozen Aperol 🍹

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rekordmange bor alene

Rekordmange bor alene – og indretter sig med klapborde og sovesofaer …

Antallet af danskere, der bor alene, har aldrig været højere, og det præger indretningen. Sovesofaen har fået en renæssance og er rykket ud af teenageværelset og ind i dagligstuen. Flere danskere end nogensinde før bor alene. Fra 1998 til 2023 er single-husstandene vokset fra at udgøre 37 procent af husstandene til næsten 40 procent i 2023, og de seneste 5 år er der sat skub i udviklingen med hele 100.000 nye single-husstande. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er der 1.2 millioner husstande med kun en enkelt beboer.

At flere af os bor alene, påvirker hvordan vi indretter os, og selvom vi faktisk har fået ti kvadratmeter mere per person i gennemsnit siden 1980’erne, skal der fortsat være plads til separat køkken og bad i langt de fleste singleboliger. Det har skabt en ny efterspørgsel på sammenklappelige borde, sovesofaer og møbler med indbygget opbevaringsplads.

Fra teenagemøbel til allemandseje … Hos den landsdækkende kæde My Home Møbler er sortimentet af sovesofaer i dag ti gange større end for ti år siden, fordi efterspørgslen er steget så markant, og behovet er ændret.

– Før i tiden var sovesofaen nærmest udelukkende tilhørende børneværelset eller teenageværelset, og de havde alle sammen lidt det samme look. I dag har vi dem i alverdens udgaver og stilarter. Det er et af de multifunktionelle møbler, der efterspørges af både de helt unge, dem midt i mellem og de ældre, siger Annette Schriver, der er indkøber for kæden My Home Møbler.

Der er ingen status i kvadratmeter mere … Ifølge trend- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg skaber eremittilværelsen et indretningsmæssigt behov for multifunktionel indretning – en tendens, der er kommet for at blive.

– Opbevaring bliver tænkt ind i de eksisterende møbeltyper som borde, sofaer, puffer og lignende, fordi det giver fleksibilitet og sparer plads, og vi vil se et boom i de multifunktionelle møbler i de næste mange år, siger Mads Arlien-Søborg.

Tilvæksten i kvadratmeter per person i boligerne er vokset blandt danskerne, men ifølge Mads Arlien-Søborg er kvadratmeterne i sig selv faktisk ikke noget, der tillægges så stor værdi som tidligere.

– Det går langt tilbage, at jo flere penge man havde, jo mere plads kunne man få, og sådan var det fra 70’erne, hvor flere rykkede ud i forstædernes parcelhuse og helt op til 1990’erne med minimalistisk indretning af store tomme rum. Men fra 00’erne sker der noget, og antallet af kvadratmeter blev mere ligegyldigt – i dag handler det om indholdet, slutter Mads Arlien-Søborg.

my home sovesofa
Mange bor alene og er begyndt at indrette sig med sovesofa som denne fra  My Home Møbler … (Foto: PR)

Læs også: Bæredygtighed med genbrugsstil

Anholdelsesaktion i Dronninglund: 7 anholdt

Nordjyllands Politi foretog i tidsrummet efter klokken 17.00, den 18. juli 2023, en koordineret anholdelsesaktion rettet mod en adresse i Dronninglund. I forbindelse med aktionen blev i alt 7 personer med tilknytning til aalborgensiske kriminelle grupperinger anholdt. Aktionen er en direkte følge af længere tids efterforskning af en sag om knivstikkeri i Aalborg i det tidlige forår, hvoraf én af aftenens anholdte sættes i forbindelse med denne sag. En person med relation hertil eftersøges fortsat. Læs mere her.

Syv personer blev derfor i går fremstillet i grundlovsforhør som følge af  anholdelsesaktionen i Dronninglund i Retten i Aalborg. Læs mere her.

retten court (Foto: Unsplash)
Anholdelsesaktion i Dronninglund: 7 anholdt … (Foto: Unplash)

Læs også: Brunchmuligheder i Aalborg

International rapstjerne indtager København

Tivolis gæster kan glæde sig til en musikoplevelse i særklasse, når den amerikanske rapper og sanger Macklemore indtager Plænen i dag den 21. juli klokken 22.00 til Fredagsrock.

Macklemore har flere end 12,8 milliarder samlede streams til dato, hvilket gør ham til en af de mest succesfulde uafhængige artister nogensinde. Inden Macklemore går på scenen spiller danske Lågsus klokken 19.00. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til koncerterne.

Den multiplatin-sælgende og Grammy-vindende artist har opnået noget så sjældent som kommerciel succes og enorm anmelderros på samme tid. Når den amerikanske hitmager indtager Plænen, vil det være med hits som ‘Can’t Hold Us’ og selvfølgelig ‘Thrift Shop’, som har domineret hitlister verden over i konstellation med produceren Ryan Lewis.

Macklemore taler sig ind i en længere række af internationale hip-hop-artister i Tivoli. Tidligere år har superstjernerne Lil Wayne, Snoop Dog og Kanye West spillet i forlystelseshaven, og sidste år optrådte den amerikanske rapper 50 Cent til Fredagsrock.

Macklemore har formået at opnå platinstatus som uafhængig hip-hop-artist, uden at være tilknyttet et stort pladeselskab. Efter en periode, hvor han særligt havde arbejdet sammen med produceren Ryan Lewis, vendte superstjernen tilbage til at udgive solomateriale i 2017 med albummet Gemini. I 2022 overraskede den amerikanske rapper sine fans ved at lancere tre nye singler, som senere blev en del af hans seneste album, Ben, der blev udgivet i marts 2023. Albummet markerer også en spændende ny fase for Macklemore. Ben referer til hans borgerlige navn, Benjamin Hammond Haggerty, og på albummet præsenterer han sig selv som artist på en ny måde.

Inden Macklemore indtager Plænen, kan Tivolis gæster opleve danske Lågsus, der fyrer den af på Plænen til Fredagsrock klokken 19.00.

Thor Feilberg, chef for Musik og Underholdning i Tivoli, siger:

– Hitmageren Macklemore er kendt for dynamiske og energiske live-optrædener. Han er kommunikerende og ærlig fra scenen, og han har en særlig evne til at blande pop- og raphits med betydelige og samfundsrelevante emner. Med sin ærlige tilgang til musik og åbenlyse iørefaldende hits som Thrift shop og Can’t hold up er der lagt i ovnen til en kæmpe fest på Plænen i Tivoli denne juli aften.

Fredagsrock lukker og slukker i år den 22. september med Tobias Rahim.

2302-FROCK-Macklemore-Post-1080x1350px3 tivoli
Macklemore spiller i aften på Plænen i Tivoli … (Foto: PR)

Læs også: Juli måneds kulturguide

Boligpriserne steg for fjerde måned i træk i juni

I følge Boligsiden, så er boligpriserne steget for fjerde måned i træk, hvilket rent faktisk gælder for samtlige boligtyper.

Anderledes ser det dog ud, når det kommer til antallet af boliger til salg. Ganske vist har der været en stigning i udbuddet for alle boligtyper den seneste måned, men for én boligtype er det aktuelle udbud mod forventning mindre end på samme tidspunkt sidste år.

– Overordnet set gælder det for alle tre boligtyper, at en stadig større del af efterårets prisfald bliver indhentet, udtaler Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I begyndelsen af juli måned er der aktuelt 32.192 huse til salg, og det er første gang siden primo maj 2020, at der er flere end 32.000 huse til salg.

Det viser Boligsidens nye udbudstal for primo juli 2023, som samtidig viser en stigning i udbuddet af huse på 3,7 procent den seneste måned. Dermed er det samlede udbud af huse nu 23 procent højere end på samme tidspunkt sidste år.

– Med undtagelse af et par måneder omkring nytår har udbuddet af villaer og rækkehuse været stigende siden begyndelsen af marts 2022, hvor der dengang var 21.620 huse til salg i Danmark. Dermed har huskøberne fået mere end 10.000 flere huse at vælge imellem i løbet af de seneste 16 måneder, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det betyder, at det samlede udbud af huse så småt nærmer sig niveauet fra 2019, hvor der dengang var knap 37.000 huse til salg på samme tidspunkt af året.

Omvendt ser det ud for udbuddet af ejerlejligheder, som der aktuelt er 6.838 til salg af. Det er godt nok en lille stigning på landsplan på 1,9 procent den seneste måned, som især er skabt af et stigende udbud i Aarhus og Aalborg. Men sammenlignes de aktuelle antal lejligheder til salg med samme tidspunkt sidste år, er udbuddet blevet mindre.

Lejlighedspriser tog i juni det største spring og prisstigning fra maj til juni. Således er de gennemsnitlige salgspriser for ejerlejligheder steget med 1,0 procent den seneste måned og lander på 33.388 kroner per kvadratmeter i juni. Til sammenligning er salgspriserne for huse steget med 0,5 procent, imens priserne for sommerhuse er hævet med 0,6 procent den seneste måned.

Den seneste måneds stigning betyder, at den gennemsnitlige salgspris for huse nu er på 16.550 kroner per kvadratmeter, mens salgsprisen for sommerhuse lander på 22.819 kroner per kvadratmeter i juni.

Husk også, at du til enhver tid kan se de aktuelle salgspriser fordelt på boligtyper i de områder, du er interesseret i, på Boligsidens Markedsindeks.

nøgle
Boligpriserne steg for fjerde måned i træk i juni … (Foto: iStock, Rafa Jadar)

Læs også: Sådan beskytter du dig bedst mod boligsvindlere

Modström og Røde Kors i samarbejde

Modström støtter Røde Kors’ Klub10 og relancerer ikonisk suit til fordel for organisationens nødhjælpsarbejde. Sammen med blandt andre Mia Wagner og Ditte Julie Jensen er Helle Wagner – ejer og CEO hos Modström – i år en del af Røde Kors’ Klub10; en udvalgt skare bestående af entreprenante skikkelser fra det danske kultur- og erhvervsliv, som i fællesskab arbejder for at rejse penge til organisationens nødhjælpsarbejde gennem nytænkende, kreative projekter.

Som led i Klub10s indsamling til Røde Kors’ velgørende projekter, relancerer Modström nu sit ikoniske Gale Suit i en helt ny, eksklusiv farve. Gale Suit, der består af en blazerjakke med tilhørende bukser, er en af brandets hero styles og har været en bestseller i Modströms kollektioner de sidste 3 år i forskellige farver og materialer. I anledningen af samarbejdet med Røde Kors lancerer Modström nu Gale Suit i en helt ny farve udvalgt til projektet – nemlig farven Bright Cherry – og donerer al overskud fra salget til Røde Kors.

Med projektet ønsker Modström ikke blot at yde økonomisk støtte til Røde Kors, men ligeledes at sætte fokus på organisationens nødhjælpsarbejde rundt om i verden. Til lanceringen af Gale Suit Bright Cherry har en bred vifte af Klub10s ambassadører tilmed bidraget med deres medvirken for at sprede budskabet om suitet og støtte salget. I kampagnen medvirker Mia Wagner, Anne Stampe, Katja Bamberger Bro, Nikolaj Nyholm, Nadia Lassen, Heidi Behrens, Ditte Julie Jensen, Frederikke Schmidt, Jens-Christian Wandt, Lasse Wiwe, Benjamin Geisler-Helsted, David Andersen, Joakim Wridt, Emil Lange & Emili Sindlev.

Gale Suit i Bright Cherry kan købes på Modströms webshop og hos udvalgte forhandlere fra den 10. Juli 2023.

røde kors modstrøm
Modström og Røde Kors i fint samarbejde … (Foto: PR)

Læs også: Ting du har brug for her i sommer

Dagens billede: Kongelige rygter

Fredagsfjol: God fredag 🐶

Sommerpostkort: Frozen Aperol 🍹

· Mere fra samme kategori ·