Læs også:

Close

‘Elementernes By’: Her er din guide til Pixars filmhit ‘Elemental’

Underholdning  | 

Premieren på Pixars nye animationsfilm ‘Elemental’ har lige været der. Her får du lidt sjove og interessante fun facts  om filmen, der giver unikke indsigter i den kreative proces og teknologien bag denne vilde animationsfilm

elemental pixar
Wade (Mamoudou Athie) får Ember (stemme af Leah Lewis) ud af sin komfortzone, da hun oplever Elemental City.  Filmen er instrueret af Peter Sohn og produceret af Denise Ream. (Foto: © 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved)

‘Elementernes BY’ -din guide til det kommende filmhit ‘Elemental’

Midt i sommerferien har Pixars animationsfilm ‘Elemental’ netop haft premier. Fra den kreative brug af farver og former til den imponerende computerkraft, der blev brugt til at skabe filmens visuelle effekter, er der meget at se frem til.

Har du nogensinde forestillet dig, at det periodiske system var en række lejlighedskomplekser, hvor elementerne Cobalt og Nikkel bor ved siden af hinanden? Det gjorde instruktøren Peter Sohn, da han var barn. Sådan er inspirationen til det kreative univers i den kommende film “Elemental” opstået.

Element City

Filmen tager os med til Element City, en by opdelt i distrikter designet til de forskellige elementer, der har slået sig ned. Vand var det første element i byen, og dannede blandt andet. kanalsystemet. Herefter fulgte Jorden, og byen blev bygget på en delta, hvor jord og vand mødes. Senere ankom Luft, og til sidst Ild, som byen ikke er helt så velegnet til.

Denne udvikling sætter hovedpersonen Ember på prøve, da hun tvinges ud af sin komfortzone ind i en by, hun aldrig før har udforsket.

Embers verden

I Embers verden arbejder hun sammen med sin far, Bernie, i familiens butik, Fireplace. Butikken er fyldt med produkter, der er passende for Ild-karakterer. Børnenes ‘juicebokse”’ er faktisk små dåser med petroleum og metalstrå, og baby Ild-karakterer nyder babymælkserstatning lavet på lighterbrændstof. Derudover leverer Ember poser med træflis (ikke chips), og i Fireplace sælges gnister – køb to få én gratis – ved kassen.

elemental pixar
Ild og vand I en by, hvor brand-, vand-, land- og luftbeboere bor sammen, introducerer Disney og Pixars ‘Elemental’ Ember, en barsk, kvik og brændende ung kvinde, hvis venskab med en sjov, Og Wade udfordrer sin overbevisning om den verden, de lever i.  (Foto: © 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved)

Maaaaange computere

Selvfølgelig har filmen sine udfordringer, især når hovedpersonerne er de faktiske elementer ild og vand, der optræder i hver eneste scene i filmen. Dette har krævet en enorm computerkraft. Som sammenligning krævede ‘Toy Story’ 294 computere til sin rendering, ‘Monsters, Inc.’ sprang til 672, og ‘Finding Nemo’ krævede 923. ‘Elemental brugte over 151.000 computere.

Farver

Farver er også brugt kreativt i filmen til at formidle Embers følelser. Når hun mister sit temperament, skifter farven på hendes flammer fra gule-orange-røde nuancer til lilla til næsten hvid.

Som et travlt sted er Element City bragt til live med et væld af skiltning, reklamer og andre grafiske detaljer. Ild-elementer kan reagere på skilte, der læser ‘We Flame to Please’, mens Jordskarakterer vil blive tiltrukket af slogans som ‘Beleaf in Yourself.’

biograf elemental pixar
Se den nye Pixar-film i biografen på en regnvejrsdag … (Foto: MY DAILY SPACE)

Sjove butikker

Element Citys butikker inkluderer blandt andet Log Hut, Match Books, Charcoal Supply, Pizza Hot, Hearth and Home, Soot Locker, Pottery Barn, Windy’s fast food, Fallgreens, Pond Shop og Wash and Burn Laundry Service.

En særlig hyldest er dedikeret til den afdøde Ralph Eggleston, veteran, kunstdirektør, karakterdesigner og produktionsdesigner, der blev en del af Pixar Animation Studios i 1992. En café i hjertet af Element City er opkaldt efter ham, Eat at Ralph’s Café.

På vej til biografen? Hold øje med A113 – nummeret på det berømte CalArts klasseværelse, hvor mange af Pixars filmskabere lærte deres håndværk. Det er bare en af de mange spændende detaljer, der venter i ‘Elemental’. Glæd dig til at se filmen …

elemental pixar
Der er så meget at se og holde øje med i den nye animationsfilm – så måske den skal ses mere end en gang. En født (kommende) klassisker til rækken af Pixar-film har helt sikkert set dagens lys …  (Foto: © 2022 Disney/Pixar. All Rights Reserved)

Læs også:

Ikoniske Disney film, der bygger på bøger

pinocchio

· Mere fra samme kategori ·