Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til august måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på endnu en dejlig sommermåned. Perfekt at hygge og læse i …

Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og sted at kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de lune augustdage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

fem på stribe bog bøger
Så er der fem gode bøger at vælge imellem … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den spændende

Psykologen og parterapeuten Esben Klint, der er frivillig rådgiver på Connies Krisecafé i et beboerhus i Københavns Nordvestkvarter, bliver bedt om at tage hjem og se til en kvinde, som angiveligt befinder sig i en stor personlig krise. Kort efter står han med en død kvinde mellem hænderne, samtidig med at politiet braser ind i hendes lejlighed. Mord eller selvmord?

Søgelyset rettes straks mod Esben Klint, for den afdøde kvinde var hans tidligere elskerinde. Sagen kompliceres dog ved, at kvindens ægtemand, der deltager i en konference et helt andet sted i landet, også findes død. Miriam, der er jurastuderende med studenterjob hos politiet og frivillig rådgiver på Connies Krisecafé, drages ind i opklaringsarbejdet.

Den er som altid med Gretelise Holms bøger – og ikke mindst krimier ganske fængende – spændende – velskrevet og hurtigt læst …

gretelise holm den sidste udvej bog

‘Den sidste udvej’, 239,95 kr., saxo.com

Den om kvinden der opdagede DNA

Vidste du, at Rosalind Franklin opdagede DNA, men hendes mandlige kollegaer fik Nobelprisen for det?

Vi er i London 1951, hvor det at finde selve livets inderste kode er det, der optager videnskaben allermest i disse år, også den brillante, unge kemiker Rosalind Franklin. Som nyansat på King’s College kaster hun sig ud i forskningen, men hendes kolleger vil hellere ignorere en kvinde i laboratoriet end at arbejde sammen med hende. De ambitiøse mænd må dog snart indse, at Rosalind er en seriøs konkurrent i kapløbet om at opdage DNA-strukturen. Selvom hun får støtte fra sin assistent Oliver, bliver situationen værre. Bag Rosalinds ryg tyer hendes mandlige kollegaer til stadig mere uretfærdige metoder …

Historiens enestående kvinder er en spændende serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række bemærkelsesværdige kvinder, der – udover at være enestående på hver deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag. Vilde kvinder og historier og serie …

Petra Hucke (født 1978) bor med sin mand og et hoved fuld af ideer i München. Hun oversætter fra engelsk og fransk, elsker at læse islandske romaner, på islandsk, hoster en podcast op og arbejder som freelance-redaktør. Kemi var ikke hendes stærkeste side i skolen, men hun er kommet efter det med denne bog. Hun har tidligere skrevet Arkitekten fra New York i samme serie, om Emily Warren.

Læs også om Eva Grübl, der modtog Nobels fredspris

‘Livets kode’, 199,95 kr., saxo.com

Den lidt skæve og lidt livskloge

Det er ikke lige Lotte sådan at lade folk slippe … Lotte er socialrådgiver (som jeg både er irriteret og vild med) og bor alene i en stuelejlighed på Nørrebro. Hun troede engang, at hun kunne redde verden. Hun troede også, at hendes ensomhed en dag ville fortage sig. Nu er hun blevet 1) klogere 2) forladt af sin kæreste og 3) fyret.

Da ekskæresten bliver fundet død efter en druktur, og der er tegn på vold, står Lotte tilbage med hans halvvoksne søn og en masse ubesvarede spørgsmål. Politiet mener de ikke, at de kan bruge til noget, så svarene må de selv finde. ‘Endnu en dag i guds skaberværk’ er en fortælling om en kvinde (ja nærmest med et snert af krimi oversig), som er træt af at leve i udkanten af andre menneskers fællesskaber. Du læser den hurtigt og grådigt, for læsværdig er den.

En roman om ensomhed, solidaritet og retfærdighed og om – måske! – at få øjnene op for den kærlighed, der hele tiden har været der – lige foran øjnene på en …

katrine marie guldager endnu en dag i guds skaberværk bog

‘Endnu en dag i guds skaberværk’, 169,95 kr., saxo.com

Den anden i Aarhus-serien

Felicia har fuld fart på karrieren. Efter økonomistudiet blev hun udvalgt til et internationalt talentprogram, og hun står allerede med et ben ude af Danmark. Derfor er det ubelejligt, at den mystiske mand, hun tog med hjem fra den årlige julefrokost, viser sig at være både sød og svær at glemme. Så svær, at hun er nødt til at se ham igen – også selvom timingen ikke kunne være værre.

Deres kemi er noget helt særligt, men jo mere tid de tilbringer sammen, desto mere føles det, som om han skjuler noget …Som enkemand og far til to følger Claes’ hverdag et nøje planlagt skema fyldt med savn, arbejde og vasketøj. Der er ikke plads til at falde for nogen og slet ikke Felicia, der snart skal rejse. For selv hvis han var klar til at komme videre, vil hun så kunne acceptere, at den bekymringsløse fyr, hun mødte til julefrokosten, har en familie, en masse forpligtelser og en tragisk fortid?

‘Vild i varmen’ er en hjertevarm fortælling om modsætninger, der mødes, og om at overvinde udfordringer – særligt de indre. Bogen er anden, fritstående bog i L. Shermans Forført i Aarhus-serie. Den er hurtigt læst – frisk og sjov.

l. sherman vild i varmen bog

‘Vild i varmen – forført i Aarhus’, 184,95 kr., saxo.com

Den afsluttende

Riley var en gudsbenådet forfatter, som folk verden over har læst bøger af igen og igen. Hun er desværre død. Men ‘Atlas – Historien om Pa Salt’ er den ottende og dermed også sidste bog i Lucinda Rileys ‘De syv søstre-serie’. Og denne gang bliver seriens helt store spørgsmål besvaret: Hvem er Pa Salt, og hvorfor adopterede han de syv søstre?

Lucinda Rileys familie meddelte for et par år siden med tungt hjerte, at forfatteren sov ind den 11. juni 2021 efter fire års kræftsygdom. Inden sin død nåede Lucinda Riley dog at skrive flere tekststykker og detaljerige notater om den afsluttende bog, som nu er blevet til ‘Atlas – Historien om Pa Salt’ – co-skrevet af hendes ældste søn Harry Whittaker, der dermed er med til at runde serien af.

Harry lovede sin mor at færdiggøre serien i tilfælde af, at hun ikke selv kunne, og nu er den murstenstunge bog klar til at blive delt med Lucinda Rileys mange følgetro læsere. Med ‘Atlas – Historien om Pa Salt’ vil alt blive afsløret. En på mange måder afsluttende og episk bog. Og har du fulgt med og læst de andre – så vil du helt sikkert også elske denne …

lucinda riley atlas bog

‘Atlas – Historien om Pa Salt’, 249,95 kr., saxo.com

 

 

Læs også:

Lav små, lækre biscotti

 

espresso biscotti (Foto: Anders Schönnemann)

· Mere fra samme kategori ·