Læs også:

Close
zen ro yoga havet sol

SOMMERNEWS: Danskerne glemmer beskyttelse mod solens stråler

Nyheder  | 

Danskerne glemmer beskyttelse mod solens stråler · Hashklub i kælderen · Carlsberg har mistet kontrol over den russiske del af sin forretning · Oplev de frygtløse vikingekrigere i Slaget om Trelleborg · Anholdt efter knytnæveslag · Dagens video: Voldsomt angreb · Sommerpostkort: Smukke Amalfikyst 🇮🇹

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne glemmer beskyttelse mod solens stråler

Danskerne fravælger i høj grad beskyttelse mod solens stråler. Det viser ny rapport fra analyseinstituttet Norstat.

Analyseinstituttet Norstat har udsendt en ny kvartalsrapport, som tager en status på udviklingen i danskernes bekymringer, forbrugsmønstre, syn på politik, arbejdsglæde og forventninger til den nære fremtid. I forbindelse med denne udgivelse er der udarbejdet et sommertillæg, som viser, at under halvdelen af danskerne er konsekvente i deres brug af solbeskyttelse.

– Op mod hver 6. dansker får hudkræft, hvorfor der er fokus på danskernes solvaner hver sommer. Det er derfor alarmerende, at hele 42% af danskerne er helt eller delvist uenige i, at de bruger solbeskyttelse, hver gang de opholder sig i solen. udtaler Head of Research, Nikolaj Voulfsbach.

Rapporten fra Norstat udkommer kvartalsvis, og der indsamles data fra 15 forskellige europæiske markeder. Den samlede rapport og dashboard, hvor landenes svar kan sammenlignes på nedenstående links.

Se kvartalsrapporten for 2. kvartal her.

Se dashboardet her.

zen ro yoga havet sol
Danskerne glemmer solbeskyttelse … (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne ved for lidt om sol og øjenskader

Hashklub i kælderen

Der var mere end blot rotter og mus i kælderen – for politiet fandt hashklub … Mandag aften klokken 23.40 kørte en patrulje til en adresse i Tilst, hvor der var anmeldelser om, at der muligvis var en hashklub i kælderen.

Da betjentene ankom til adressen mødte de udenfor tre unge mænd på hhv. 16, 17 og 17 år. De tre unge mænd stod og røg cigaretter, men i en kraftig lugt af hash, og de blev derfor alle sigtet og visiteret. På de tre unge mænd fandt betjentene 15 joints og en digitalvægt samt en klump hash og desuden en nøgle til kælderrummet.

Under ransagning af kælderrummet fandt betjentene yderligere knap 1.000 tramadoler og to plader hash.

De tre drenge blev alle sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg og deres værger blev tilkaldt.

skunk hash
Politiet fandt en hashklub i kælderen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Lang fængselsstraf i narkosag

Carlsberg har mistet kontrol over den russiske del af sin forretning

Danske Carlsberg har ikke længere kontrol over den russiske del af sin forretning. Det bekræftede bryggerigiganten i en selskabsmeddelelse i går onsdag.

– Carlsberg har ikke længere kontrol over ledelsen eller driften af Baltika Breweries. Skiftet i ledelsen er sket uden viden eller godkendelse fra Carlsberg Group, lyder det også i meddelelsen. Den opsigtsvækkende besked fra Carlsberg kommer blot få dage efter, at Ruslands præsident Vladimir Putin underskrev et dekret om, at Baltika Breweries blev overdraget til Rosimushchestvo, der er en del af den russiske stat.

Carlsberg, øl, alkohol
Carlsbergs russiske del af forretningen er ikke under deres kontrol mere. (Foto: Carlsberg)

Læs også: Carlsberg sælger sin russiske forretning

Oplev de frygtløse vikingekrigere i Slaget om Trelleborg

Fra i dag torsdag den 20. juli til søndag den 23. juli udkæmpes Slaget om Trelleborg. Trelleborgs årlige Vikingefestival spoler tiden tilbage til 980’erne hvor Harald Blåtand og Svend Tveskægs jarler mødes og kæmper om magten. Den stærkeste hær og de stærkeste vikingekrigere vinder ’Slaget om Trelleborg’.

Med en fængende og medrivende atmosfære vil ’Slaget om Trelleborg’ tage publikum tilbage til vikingetiden og give besøgende mulighed for at opleve vikingernes krigerliv og imponerende kamptaktikker på nært hold.

Omkring 250 krigere vil under Vikingefestivalens sidste fire dage tørne sammen og kæmpe for at vinde ‘Slaget om Trelleborg’. I hele vikingefestivalugen kan du opleve de forskellige vikingekampgrupper forberede sig med kamptræning, vedligeholdelse af deres vikingevåben eller nærstudere deres påklædning.

Slaget om Trelleborg finder sted fra i dag torsdag den 20. juli til søndag den 23. juli. Alle dage klokken 13.
Lørdag den 22. juli klokken 10.30 gennemføres der Eastern turnering med svært bevæbnede krigere, hvor de kæmper med skarpe våben i nærkontakt.

Du kan opleve nogle af de mest frygtløse vikingekrigere i aktion, når de kaster sig ind i kampen. Her er din chance for at mærke stemningen fra fortidens mest frygtede krigere.

Gennem festivalsugen kan du deltage i en masse sjove aktiviteter. Oplev alt lige fra krigertræning, rundvisning på borgområdet, fortællinger om vikingetidens Sagn og Myter, bueskydsningshow fra hest, rovfugle som vises frem, vikingemusik, udforsk alle vikingeboderne, oplev et bueskydningsshow eller mød vikinger fra forskellige lande.

Læs mere om Trelleborgs Vikingefestival her.

trelleborg viking
Mød ægte vikinger i Slagelse … (Foto: PR)

Læs også: Den sande historie om Ragnar Lothbrok

Anholdt efter knytnæveslag

En 29-årig mand ringede  til politiet og fortalte, at han var blevet slået i ansigtet af en mand på Viby Torv i Viby.

Den 29-årige forklarede, at han havde siddet ved et busstoppested, da en fremmed mand var kommet hen til ham og helt umotiveret havde givet ham et knytnæveslag i ansigtet.

Da manden efterfølgende gik fra stedet, fulgte den 29-årige efter, mens han kontaktede politiet.

Kort efter var en patrulje fremme, og den 29-årige kunne pege dem i retning af et buskads, hvor en 37-årig mand sad og gemte sig. Han blev anholdt og sigtet for vold.

Den 29-årige havde fået knust sine briller og havde fået nogle skrammer i ansigtet efter slaget, men han var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

vold knyttet hånd
Mand anholdt efter knytnæveslag … (Foto: Pexels)

Læs også: Bliv klogere på psykisk vold i parforholdet

Dagens video: Voldsomt angreb

https://www.instagram.com/p/Cuy9Mm5oymy/

Sommerpostkort: Smukke Amalfikyst 🇮🇹

https://www.instagram.com/p/CuxKlfwpi6z/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ%3D%3D

· Mere fra samme kategori ·