Læs også:

Close
TikTok mobil sociale medier (Foto: Unsplash)

NEWS: ‘TikTok-manden’ idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

Nyheder  | 

‘TikTok-manden’ idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder · Biden-besøg vigtig for erhvervslivet · Danmark med nye forslag til at styrke den grønne omstilling · Nu træder EU-patent i kraft · 24-årig mand fremstilles efter groft overfald – vidner søges stadig · Dagens video: Vild sandstorm

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

‘TikTok-manden’ idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

Københavns Byret idømte i fredags den 31-årige mand forvaring for overgrebene på i alt 23 piger og kvinder, der på gerningstidspunkterne var i alderen 12 til 28 år.

Han blev den 26. maj kendt skyldig i 31 af de 36 forhold, han var tiltalt for – med små ændringer i forhold til anklageskriftet. I yderligere to tilfælde blev han frifundet for voldtægt, men i stedet kendt skyldig i samleje med en mindreårig. Han blev derudover frifundet for to tilfælde af voldtægt og et tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Manden er af flere medier blevet omtalt som TikTok-manden, fordi han fik kontakt til flere af de forurettede via sociale medier.

Overgrebene har fundet sted gennem en periode på cirka ti år fra 2011 til 2021 og tæller blandt andet tre tilfælde af voldtægt af mindreårige piger. I sommeren 2014 holdt han en dengang 14-årig pige frihedsberøvet i flere døgn og udsatte hende for flere grove voldtægter, grov vold og trusler.

– Den dømte har formået at udnytte kvinder og piger, der for manges vedkommende var i en skrøbelig situation. Han har truet dem, han har manipuleret dem – blandt andet ved at spille med dem om forskellige udfordringer og ydmygelser – og han har fået dem til at skamme sig over overgrebene, så de ikke turde at gå til politiet, utaler specialanklager Anders Larsson.

Den 31-årige er i forvejen idømt tre års fængsel, efter at Retten i Helsingør i 2021 fandt ham skyldig i flere forhold af blandt andet voldtægt ved anden kønslig omgang end samleje, blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang.

I takt med at anklagerne blev omtalt i medierne, stod nye forurettede frem. I første omgang delte de deres oplevelser i en Facebook-gruppe, og siden gik 56 af dem til en bistandsadvokat og anmeldte overgrebene til Københavns Politi.

– Kvindernes forklaringer har været afgørende i denne sag, og retten har vurderet, at forklaringerne var troværdige, og at der var overensstemmelse imellem beskrivelserne af den måde, overgrebene har fundet sted på, slutter Anders Larsson.

Den dømte har anket dommen med påstand om frifindelse.

TikTok mobil sociale medier (Foto: Unsplash)
‘TikTok-manden’ idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder … (Foto: Unsplash)

Læs også: TikTok åbner datacenter i Norge og styrker datasikkerhed

Biden-besøg vigtig for erhvervslivet

Mødet i går mandag mellem statsminister Mette Frederiksen og præsident Biden har ikke kun formel betydning. USA er Danmarks største handelspartner, og besøget har stor betydning for danske virksomheder og for dansk økonomi og velstand. Det siger Dansk Industri.

I går besøgte den danske statsminister Mette Frederiksen USAs præsident Joe Biden. Det er første amerikanske præsident-besøg fra en dansk statsminister siden Lars Løkke Rasmussen besøgte Donald Trump i marts 2017, og besøget var imødeset med positiv forventning af dansk erhvervsliv.

– For erhvervslivet er det helt klart vigtigt, at statsministeren plejer forholdet til Danmarks største handelspartner. Samhandlen med USA er af enorm betydning for Danmarks eksport og samlede økonomi og velstand, så det er vigtigt, at styrke forholdet mellem vore to lande. Vigtigheden forstærkes af, at fremtiden byder på store muligheder for endnu større dansk eksport til USA – især på det grønne område, medicin og biosolutions, siger international direktør i DI Thomas Bustrup, der har helt konkrete forventninger til samtalen mellem de to statsledere.

– Helt konkret håber jeg, at statsministeren og Biden når at tage nogle af de vigtigste handelspolitiske emner op i deres samtale. Det gælder særligt det tætte transatlantiske samarbejde mellem EU og USA samt grøn omstilling og biosolutions, siger Thomas Bustrup.

Samtidig er det klart, at statsledernes samtale skal følges op af den danske delegation og af andre aktiviteter imellem de to lande omkring besøget.

– Det er selvfølgelig begrænset, hvor dybt Mette Frederiksen og Joe Biden kan nå at gå ned i detaljer i deres forholdsvis korte samtale. Så i dagene omkring mødet drejer det sig om at få Danmarks temaer og interesser ind i alt det, der foregår i anledning af besøget. Talrige møder, udveksling og længerevarende samarbejder på politisk og diplomatisk niveau er også en af de ting, som Danmark får ud af statsministerens besøg, slutter Thomas Bustrup.

joe biden Obama White House on Visualhunt.com
Mette Frederiksen besøgte i går Joe Biden … (Foto: Visualhunt)

Læs også: Bliv klogere på Joe Biden

Danmark med nye forslag til at styrke den grønne omstilling

Danmarks genopretningsplan: Nye forslag om at styrke den grønne omstilling yderligere … Danmark har fremlagt forslag om øget brug af EU-midler til at fremme den grønne omstilling. I tilføjelsen til Danmarks genopretningsplan er der fokus på vedvarende energi, udvikling af grønne færdigheder, udskiftning af oliebrændere og gasovne samt CO2-fangst og –lagring.

I sidste uge sendte Danmark en anmodning til Kommissionen om at tilføje et såkaldt REPowerEU-kapitel til landets genopretnings- og resiliensplan.

Tilføjelsen omfatter en ny reform og en ny investering samt en opskalering af to eksisterende investeringer, der skal opfylde målene i EU’s strategi for energiuafhænighed, kaldet REPowerEU. For at finansiere ændringerne har Danmark anmodet om at overføre 492 millioner kroner fra brexittilpasningsreserven til sin genopretnings- og resiliensplan. Sammen med Danmarks REPowerEU-tilskud, der udgører 975 millioner kroner, kan Danmarks genopretnings- og resiliensplan udløse EU-tilskud til en værdi af over 12 milliarder kroner.

Kommissionen har nu to måneder til at vurdere, om den ændrede plan stadig lever op til kravene i genopretnings- og resiliensfaciliteten. Hvis Kommissionens vurdering er positiv, vil den fremsætte et forslag til ændring af Rådets gennemførelsesafgørelse for at afspejle ændringerne i den danske plan. Medlemsstaterne har derefter fire uger til at godkende Kommissionens vurdering.

jord klima plante
Danmark med nye forslag til at styrke den grønne omstilling … (Foto: Unsplash)

Læs også: Flere kommuner skal op i et højere gear

Nu træder EU-patent i kraft

Ni års venten er nu endelig slut, for nu træder  EU-patent endelig i kraft. Efter mange års venten træder EU’s enhedspatent og patentdomstolen i kraft i dag, og det er en god nyhed for de mange innovative virksomheder i Danmark, men det gælder om at være klar, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, DI.

– Det er med pæn stor glæde, at patentsystemet i EU efter hele 9 år nu endelig er en mulighed for de danske virksomheder. Det kan blive en meget stor fordel for dansk erhvervsliv, fordi danske virksomheder er nogle af de mest patentaktive i hele Europa, udtaler vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren.

– Den mulighed har vi i DI kæmpet for fra tiden op til folkeafstemningen i 2014, hvor danskerne heldigvis stemte ja.

– Hvis virksomhederne ikke allerede har gjort det, bør de lægge en strategi for deres patentportefølje nu. Virksomhederne kan nemlig ikke fravælge den nye patentdomstols kompetence, når først de er blevet sagsøgt. Med andre ord, bordet fanger. Innovation er noget af det vores virksomheder i Danmark er allerbedst til. Derfor er det så vigtigt, at virksomhederne har mulighed for at beskytte deres innovation i Europa på en let og hurtig måde – den mulighed giver det nye patentsystem virksomhederne, siger Kim Haggren

– Med et helt nyt patentsystem er det klart, at mange virksomheder gerne vil se det an før de satser hele forretningen. Lige så store fordele systemet har for virksomhederne, ligeså store konsekvenser kan det have for deres fortsatte drift, slutter Kim Haggren.

Innovation. Blok og papir. (Foto: Unsplash)
Nu træder EU-patent endelig i kraft. (Foto: Unsplash)

Læs også: Blot hver femte designrettighed kommer fra kvinder

24-årig mand fremstilles efter groft overfald – vidner søges stadig

En 24-årig mand blev i går i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, efter at han søndag blev anholdt og sigtet for et voldsomt overfald på en 18-årig og 19-årig mand natten til lørdag. Han sigtes for forsøg på manddrab og grov vold.

Ifølge sigtelsen brugte den 24-årige en økse, som han slog de to mænd med under overfaldet, der fandt sted på Langenæs Allé omkring klokken 00.10. 

Den 18-årige fik alvorlige skader og var efterfølgende i livsfare, mens den 19-årige fik nogle mindre skader.

Østjyllands Politi formoder, at der har været flere gerningsmænd involveret, og er fortsat i fuld gang med efterforskningen for at afklare hændelsesforløbet og finde frem til, hvem der var med under overfaldet.

Ring 114 hvis du har set noget …

– Vi har efterforsket intensivt, samlet flere tekniske spor og foretaget en del afhøringer, men vi vil fortsat meget gerne høre fra eventuelle vidner, der kan bidrage med supplerende oplysninger til vores efterforskning. Flere gæster fra NorthSide Festival er gået forbi gerningsstedet om natten, så der kan være flere, der har set noget. Har du oplysninger, kan du ringe til os på 114, udtaler vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Det er fortsat Østjyllands Politis vurdering, at overfaldet bunder i et opgør i det kriminelle miljø. Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

dom retten
Ung mand i grundlovsforhør efter groft overfald. (Foto: Pexels)

Læs også: Fyns politi slår igen til mod bandemiljøet

Dagens video: Vild sandstorm

https://www.instagram.com/p/CtAJmiDJvvS/

· Mere fra samme kategori ·