Læs også:

Close
valg christiansborg (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Rammeaftale om forsvaret kræver tæt samarbejde med erhvervslivet

Nyheder  | 

Rammeaftale om forsvaret kræver tæt samarbejde med erhvervslivet · Fire mænd anholdt for falske penge · GLS hilser ny postaftale velkommen · Humdakin indgår samarbejde med Børns Vilkår · Onsdagens døgnrapport fra Roskilde Festival · Dagens video: Vild tornado · Fredagsfjol: Gode fredags vibes 🕺

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rammeaftale om forsvaret kræver tæt samarbejde med erhvervslivet

DI udtaler, at god rammeaftale om forsvaret kræver tæt samarbejde med erhvervslivet …

Regeringen og næsten alle partier i Folketinget har onsdag indgået en historisk bred aftale om et styrket forsvar.
– Det er et stærkt politisk signal om vilje til at værne om landets sikkerhed i en urolig tid og derfor hilser vi i den grad aftalen velkommen, siger DI’s chef for forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman.

– Et stærkt dansk forsvar er et samfundsanliggende, som vi alle skal tage et ansvar for, og det er vi også parate til i erhvervslivet. I DI har vi foreslået et nyskabende partnerskab mellem industri, forsvaret og dansk forskning om at løse de enorme opgaver, der venter forude, og derfor ser vi frem til en konstruktiv dialog med politikere og forsvaret om erhvervslivets rolle i opbygningen i et nyt og stærkt forsvar.

– Innovative danske virksomheder og højteknologisk forskning er afgørende for forsyningssikkerheden og for udvikling af et stærkt forsvar. Derfor er der brug for at tænke i nye måder og samarbejdsformer med civilsamfundet og erhvervslivet, især når der er tale om så kæmpestore beløb fra samfundets kasse.

– I aftens aftale er der intentioner om mere samarbejde med virksomhederne, og vi ser frem til en konkret udmøntning af de tanker.

– I en tid med mangel på arbejdskraft kan industrien løfte byrder, som i dag er pålagt forsvaret, når det gælder opførsel og drift af bygninger, grøn omstilling, vedligeholdelse og drift af materiel, logistik, transport med videre. Det kan bidrage til, at de uniformerede ansatte kan bruges i mere operativ opgaveløsning, siger Joachim Finkielman.

– Nye partnerskaber mellem forsvar og erhvervsliv kan være med til at styrke forsvaret, dansk sikkerhed og skabe forsyningssikkerhed. Det er der behov for i den situation vi står i med store sikkerhedspolitiske udfordringer, mangel på arbejdskraft og et forsvar, der trænger til markant opgradering.

valg christiansborg (Foto: MY DAILY SPACE)
Rammeaftale om forsvaret kræver tæt samarbejde med erhvervslivet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Stærkere EU-samarbejde er det stærkeste forsvar mod Ruslands aggressioner i Ukraine

Fire mænd anholdt for falske penge

Københavns Politi har i onsdags slået til mod fire adresser i Storkøbenhavn og anholdt fire mænd i alderen 22 til 24 år efter fund af 384.000 kroner i falske tusindekronesedler.

Efter en intensiv efterforskning har vi i dag anholdt fire mænd, som sigtes for pengefalsk efter straffelovens §166, som har op til 12 års fængsel i strafferammen.

Den 16. februar fandt vi 384.000 kroner i falske tusindekronesedler på Amager. Pengene lå gemt sammen med en mindre mængde narkotika. Pengene, som ved første øjekast blev betragtet som ægte, blev beslaglagt af politiet fordi man mistænkte, at de stammede fra narkotikahandel. En nærmere undersøgelse viste dog, at pengene var falske.

Indtil videre har politiet knyttet de falske penge til en anden sag, hvor der er anvendt falske tusindkronesedler til køb af et kostbart ur for over 220.000 kroner.

– Vi er nu i gang med at undersøge, om pengene kan knyttes til flere sager, og selvfølgelig hvor og hvordan pengene er fremstillet, siger vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen fra Københavns Politi.

To af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen med krav om varetægtsfængsling.

penge pengesedler
Fire mænd anholdt for falske penge … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flere falske bankbude

GLS hilser ny postaftale velkommen

Med den nye postaftale sikres en fri og lige konkurrence mellem aktører på postmarkedet, og derfor modtages aftalen med tilfredshed hos pakkedistributionsvirksomheden GLS.

Regeringen har indgået en bred politisk aftale med partierne Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet og Nye Borgerlige om fremtidens postvæsen.

Aftalen indeholder som det vigtigste en afskaffelse af den såkaldte befordringspligt, som PostNord hidtil har haft til opgave at varetage.

– Vi har længe været af den overbevisning, at det frie marked sagtens kan levere den nødvendige postservice til danskerne, så vi glæder os over den nye postaftale, siger administrerende direktør i GLS Denmark, Steen Kristensen.

Han afviser samtidig, at den ny postaftale vil medføre dårligere postbetjening.

– Vi er landsdækkende og yder samme service som PostNord. Vi leverer til samme pris uanset geografisk placering. Derudover har vi mere end 1.750 pakkeshops og leverer til dem seks dage om ugen i hele Danmark. Det inkluderer også de mere tyndtbefolkede områder og de mindre øer. Så pakkerne skal nok komme ud – også uden en befordringspligt, siger Steen Kristensen og tilføjer:

– Vi leverer alle nationale forsendelser dag til dag med 99 procents sikkerhed, så modtagerne skal ikke være nervøse for en forringet service, tværtimod.

GLS Denmark distribuerer i dag udelukkende pakker, men ifølge direktøren står andre aktører klar til at sikre omdelingen af breve.

– Vi mener ikke, at vi har det rigtige set-up til brevdistribution. Men vi er sikre på, at vores kolleger i branchen vil kunne løfte denne opgave på et tilfredsstillende niveau, så alle får deres breve, slutter direktør i GLS Denmark, Steen Kristensen.

Den nye postaftale træder i kraft ved årsskiftet, og GLS ser frem til fortsat at betjene kunder i hele landet med hurtig og præcis omdeling af pakker.

gls
Eldrevne fragtbiler er en vigtig del af GLS Denmarks målsætning om nulemission i 2045. (Foto: PR)

Læs også: PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

Humdakin indgår samarbejde med Børns Vilkår

Hos Humdakin er vi utroligt stolte af vores strategiske partnerskab med NGO Børns Vilkår, som også er organisationen bag Børnetelefonen. Alt for mange børn i Danmark står alene med deres problemer. Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark bliver overset, hverken af deres nærmeste eller af samfundet.

Hos Børnetelefonen, har tusindvis af børn samtaler med voksne. Her kan børnene tale om de ting, som de ikke kan tale med andre om.

Børns Vilkår styrker børns rettigheder, og børns tro på sig selv, mens de sikrer at alle børn har én, der lytter og hjælper. Børns Vilkår er der for børnene hver dag og altid. Vi er stolte af at være en del af dette, mens vi forsøger at gøre det lidt sjovere for de små at vaske hænder.

For hvert solgt produkt fra vores Kids Kollektion, donerer Humdakin 5 kroner til Børns Vilkår.

– Ligesom mange andre, har jeg et svagt punkt for børn. Jeg har selv små børn, og kan ikke bære tanken om, at nogen børn ikke har det godt. Derfor håber jeg også, at børn vil bruge de muligheder der er tilgængelige – ligesom Børnetelefonen, hvor der altid er en voksen der lytter, fortæller Camilla Schram, grundlægger og ejer af Humdakin.

humdakin
Humdakin vil være med til at gøre en forskel … (Foto: PR)

Læs også: Beautynyheder til inspiration

Onsdagens døgnrapport fra Roskilde Festival

Her er udddrag af døgnrapport onsdag den 28. juni 2023 fra Roskilde Festival fra onsdagens hændelser fra klokken 07.00 til onsdag klokken 07.00:

Hastighedsmålinger på Holbækmotorvejen ved Roskilde Festivalen

Igen onsdag var politiets automatiske trafikkontrol (ATK) ude på Holbækmotorvejen ved Roskilde, hvor hastigheden er nedskiltet fra de sædvanlige 110 km/t til 80 km/t under afviklingen af Roskilde Festival.

227 af de 18.064 kontrollerede bilister ved i alt syv timers kontrol kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, fordi de har kørt hurtigere end de tilladte 80 km/t.

Målingerne foregik i tidsrummet klokken 10.49 – 13.49 i vestlig retning, hvor 5.633 bilister passerede ATK-bilen. Af disse blev 76 blitzet, og heraf kan fire bilister forvente at få et klip i kørekortet. Højeste hastighed blev målt til 129 km/t.

I tidsrummet klokken 14.20 – 18.20 foregik hastighedsmålingen i østlig retning, og 12.431 biler passerede målebilen. Af disse kørte 151 hurtigere end tilladt, og 24 førere kan nu forvente at få et klip i kørekortet. En enkelt bilist kørte mere end 60 % hurtigere end tilladt og kan derfor forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Højeste hastighed blev målt til 146 km/t.

Hastighedsmålingerne fortsætter de kommende dage, mens Roskilde Festival afvikles på arealer meget tæt på motorvejstrækningen forbi Roskilde.

Bortvist gæst uden armbånd kom igen

Klokken 11.27 hjalp politiet festivalens samaritter med at identificere en mand, der havde søgt hjælp efter en mindre tilskadekomst.

Efter afsluttet behandling blev en 31-årig mand fra Polen bortvist fra festivalpladsen, fordi han ikke havde noget armbånd på eller i øvrigt kunne dokumentere legalt ophold i området.

Klokken 17.51 fik festivalens vagter igen øje på den samme mand inde på festivalområdet, hvor han nu befandt sig i et teltområde. Da han stadig ikke havde noget armbånd på, blev politiet tilkaldt.

Den polske mand, der var tydeligt påvirket af alkohol, blev nu anholdt som mistænkt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have skaffet sig adgang til festivalen, selv om det er en forudsætning at skulle betale herfor. Efter et lægetilsyn blev den anholdte anbragt i detentionen til afrusning, så han torsdag morgen kan afhøres til sagen, inden politiet herefter afgør, hvad der videre skal ske med ham.

Stjålet soundboks fundet i telt

Klokken 12.50 fik en kvinde fra Østjylland sporet sig frem til en soundboks, som hun havde lejet, men som var blevet stjålet fra hendes telt i løbet af natten til mandag.

Via sporingssignalet fandt politiet frem til et telt, hvor soundboksen befandt sig, så den kunne genudleveres til kvinden. Teltets ejer/bruger kom efterfølgende til stedet, så politiet foretog en sigtelse af en 26-årig mand fra København for tyveriet. Det afviste han noget kendskab til, så sagen efterforskes yderligere for at få afklaret omstændighederne.

Stjålet soundboks fundet i telt

Kl. 15.20 en kvindelig lejer af en soundboks, at soundboksen var stjålet fra hendes telt i område N sidst på natten eller i de tidlige morgentimer onsdag.

Soundboksen kunne efterfølgende spores til et tomt telt i et andet teltområde. Den kvindelige lejer satte sig derfor i besiddelse af soundboksen igen. Det pågældende tomme telt blev holdt under observation, indtil en mand havde et kortvarigt ærinde derinde.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en 24-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt kl. 20.45 som mistænkt for at have stjålet soundboksen.  Ved en ransagning af teltet fandt politiet også en dansk mobiltelefon, der viste at være blevet stjålet fra et telt også i teltområde N på et tidspunkt onsdag morgen, mens den 15-årige kvindelige ejer lå og sov i sit telt.

Den anholdte forblev i politiets varetægt hen over natten og skal nu med bistand fra en tolk afhøres til de to tyverisager torsdag formiddag. Politiet vil herefter tage stilling til, hvad der videre skal ske med den anholdte rumæner.

Uorden i teltområde

Klokken 22.30 ønskede en 23-årig kvinde at informere politiet om, at hun pludselig var blevet forulempet af en fremmed kvinde, der var kommet ind i hendes teltlejr.

Den fremmede kvinde havde påstået, at den 23-årige havde siddet på hendes stol, hvorefter det opstod mindre tumult mellem de to parter herom.

Den fremmede kvinde havde forladt stedet ved politiets ankomst, og da den 23-årige ikke var kommet til skade, ønskede hun blot at informere politiet om hændelsen. Politiet foretog sig på dette grundlag ikke yderligere og fandt i øvrigt heller ikke den pågældende kvinde.

Uorden ved pantbod

Kl. 23.40 var der ifølge en anmeldelse til politiet optræk til uorden ved en pantbod, hvor et par pantsamlere var ved at komme i slagsmål.

Ved politiets ankomst kort efter var de to stridende parter væk fra området. Politiet fik med andres hjælp klarlagt, at striden mellem de to stridende havde drejet sig om rettigheden til at kunne pante først.

Kontrol endte i tumult

Klokken 02.18 fik politiet en henvendelse fra festivalvagter om, at en kontrol af to mænd var endt i noget tumult omkring tårn N.

Politiet fik klarlagt, at to mænd skulle have kontrolleret deres armbånd, hvilket straks fik den ene til at flygte. Den anden blev indledningsvist tilbageholdt, men det endte i tumult med festivalvagterne, inden det lykkedes den anden mand også at flygte i østlig retning.

Ingen af de mandlige vagter havde lidt overlast, men ønskede hændelsen noteret hos politiet.

Gratist blev sigtet for ophold på festivalpladsen

Klokken 02.30 afslørede festivalvagterne igen en 26-årig mand fra København i at opholde sig på festivalområdet ved tårn P uden at have et armbånd eller anden tilladelse til at færdes på området.

Politiet blev tilkaldt og sigtede efterfølgende den 26-årige for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at indfinde sig på området, selv om det er en forudsætning at betale herfor. Den 26-årige blev herefter igen bortvist fra festivalområdet og kan forvente at høre nærmere fra politiet med en strafferetlig afgørelse i sagen.

Opfølgning: Løsladelse i voldssag

Politiet løslod onsdag eftermiddag de to 25-årige mænd, som natten til onsdag var blevet anholdt i en sag om vold mod en 18-årig mand.

Begge mænd er sigtet for vold og afhørt til sagen, hvorefter de begge blev løsladt, da grundlaget for at fremstille dem i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling ikke fandtes at være til stede.

De er begge fortsat sigtet i voldssagen, som senere vil få et strafferetlig efterspil for dem.

politi roskilde festival
Bliv opdateret på, hvad Politiet har haft af sager det seneste døgn … (Foto: PR)

Læs også: Tirsdagens døgnrapport fra Roskilde Festival

Dagens video: Vild tornado

Fredagsfjol: Gode fredags vibes 🕺

· Mere fra samme kategori ·