Læs også:

Close
pinocchio

Ikoniske Disneyfilm der bygger på bøger

Underholdning  | 

Gennem Disneys 100 år har de bragt en række klassiske bøger til live på lærredet. I anledning af at Disney fylder 100 år, har vi derfor fundet fire klassiske familiefilm, som er forvandlet fra bog til lærredet, og som alle er tilgængelige på Disney+

Peter Pan & Wendy

Peter Pan & Wendy er baseret på J.M. Barries novelle af samme navn. Det er fortællingen om Wendy Darling, en ung pige, der er bange for at forlade sit barndomshjem. Hun møder Peter Pan, der ikke vil være voksen.

Sammen med sine brødre og en lille fe, Klokkeblomst, rejser hun med Peter Pan til en magisk verden, der hedder Ønskeøen. Her møder hun en ond piratkaptajn, Kaptajn Klo, og begiver sig ud på et spændende og farligt eventyr, der vil ændre hendes liv for evigt. Denne fortælling findes både som en animeret film, samt som en live action-udgave på Disney+.

peter pan
Peter Pan er på mange måder en film (og bog) der nemt kan genses og læses igen og igen … (Foto: Disney+)

Vidste du: At det var i 1928, at Walt Disney kreerede Mickey Mouse – fem år efter firmaet startede …

Narnia

De tre film i Narnia-serien er baseret på C.S. Lewis børnebogsserie om den forunderlige verden, Narnia. Tag med de fire søskende Lucy, Edmund, Susan og Peter på eventyr til Narnia gennem de tre film Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet, Narnia: Prins Caspian og Narnia: Morgenvandrerens rejse, der alle er tilgængelige på Disney+.

narnia
Tilda Swinton og Skandar Keynes spiller fantastisk i Narnia … (Foto: Disney+)

Vidste du: At Spaghettiscenen fra Lady og Vagabonden var tæt på at blive strøget. Under produktionen af filmen følte Walt Disney ikke, at scenen ville blive god, og at de to hunde ville spise grimt og meget lidt nuttet.  Han udtalte, at i det virkelige liv ville det mere ligne en madkamp end noget andet givet hundenes  natur. Men heldigvis kom den med og er en af de mest ikoniske Disney-scener.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Denne film er baseret på Ransom Riggs bog, der også har samme navn som filmen. Da Jake undersøger et mysterium med alternative virkeligheder, finder han en hemmelig verden for ‘besynderlige børn’ med overnaturlige kræfter. Men Jake finder hurtigt ud af, at der er farer overalt, og at han må finde ud af, hvem han kan stole på, og hvem han selv i virkeligheden er.

MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN disney
Jake (Asa Butterfield) sørger for, at Emma (Ella Purnell) forbliver relativt nede på jorden. (Foto: Jay Maidment)

Vidste du: At i 2009 introducerede Disney den første sorte prinsesse …

Pinocchio

Forfatter C. Collodi står bag eventyrromanen Pinocchios eventyr. Det fantasifulde og magiske eventyr begynder en nat for længe siden i den venlige dukkemager Geppettos værksted. På en hylde sidder hans trædukke Pinocchio stille, men så kommer Ønskefeen og vækker dukken til live, præcis som Geppetto altid har drømt om.

Men Pinocchio har meget at lære af livet for at blive en rigtig dreng, og får derfor hjælp af den kloge Jesper Fårekylling, der skal lære ham, hvad der er rigtigt og forkert. For Jesper Fårekylling bliver det hårdt arbejde at holde den nysgerrige Pinocchio på rette spor …

Denne ikoniske historie og fortælling er også både animeret og forvandlet til en live-action udgave. Begge film er tilgængelige på Disney+.

pinocchio
Hvem elsker ikke den søde og anderledes Pinocchio … (Foto: Disney+)

Vidste du: At i 1955 åbnede Disneyland i Californien …

Fun facts om Disney:

– Disney fylder 100 år den 16. oktober 2023.

– Det var brødrene Walt Disney og Roy Oliver Disney, der grundlagde The Walt Disney Company.

– Da Walt Disney og Roy Oliver Disney begyndte at lave tegnefilm i 1923, foregik det i deres onkels garage i Los Angeles.

 

Læs også:

Oscarnomineredefilm, der ligger på Disney+

 

amsterdam film disney
‘Amsterdam’ er en stjernespækket film …. (Foto: PR)

 

· Mere fra samme kategori ·