
Mad på 20 minutter: Æbleflæsk koteletter
Kender du det – du er sulten – lækkersulten – lidt træt og har ikke meget tid eller overskud til at lave mad. Kan man lave lækker aftensmad på 20 minutter. Ja, det kan man. Denne opskrift på æbleflæsk koteletter er fra Thomas Alcayaga’s kogebog ‘Mad på 20 minutter’
Æbleflæsk med et italiensk tvist, hvor æblerne har fået selskab af salvie, kapers og rosenkål. Det har en lækker one-pot af velsmag, hvor alle smagene i retten blander sig. Jeg synes, det er en genial ret med en skive rugbrød til, og hvis du har lyst, kan servere den med en spidskålssalat.
Brug gerne faste madæbler, som ikke koger helt ud, men holder lidt på formen. Det er bedst. Koteletterne kan erstattes af enten kyllingeoverlår eller små medaljoner af svinemørbrad, hvis du har lyst.

Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge
Ingredienser
Olie
2 store koteletter på ben
Salt og peber
2 fed hvidløg
25 g smør
15 salvieblade
1 rødløg
2 madæbler
400 g rosenkål
1 spsk. grov sennep
3 spsk. kapers
2 spsk. æbleeddike
Karse
Sådan gør du
Varm en stor pande op med en smule olie.
Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem godt på panden.
Pil hvidløg, og kom det på panden sammen med smør og salvie. Skru ned til mellemste varme, og steg koteletterne 5-6 minutter på hver side.
Pil imens rødløg, skær det i smalle både, og kom dem på panden.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær også dem i både. Kom dem på panden.
Skyl og halver rosenkålene, og kom dem på panden.
Tag koteletterne af, når de er stegt færdigt, og lad dem trække nogle minutter.
Lad imens grøntsagerne stege videre, til de har lidt stegeskorpe, men stadig en smule bid.
Krydr med salt og peber, og vend sennep, kapers og æbleeddike i.
Lad retten samle sig en smule, før du hælder den over koteletterne. Drys med lidt karse på toppen
Læs også:
Mad på 20 minutter: Veggie curry