Læs også:

Close
andy cohen

En snak med Andy Cohen om reality

Underholdning  | 

Andy Cohen kender du helt sikkert, hvis du er vild med amerikanske realityprogrammer. Han er også vært på programmet ‘Watch What Happens Live’. Kom lidt tættere på manden, der kender alle de kendte og som også selv i dag er en celeb

Elsker du reality og realitystreaming-tjenesten Hayu, kender du sikkert allerede Andy Cohen rigtigt godt. Han er vært på det populære late-night talk show ‘Watch What Happens Live’, og så står han bag alle de mange ‘The Real Housewives’ shows, som du helt sikkert også kender. Han kender dem i hvert tilfælde selv indefra og ud.

Vi har spurgt Andy Cohen, hvad hans favorit øjeblikke på The Real Housewives har været, hvem han helst vil have som gæst i ‘Watch What Happens Live’ og meget meget mere …

andy cohen
Andy Cohen er vært på ‘Watch what happens live’ … (Foto: Ralph Bavaro/BRAVO)

Du har interviewet nogle fantastiske gæster på ‘Watch What Happens Live’ gennem årene. Hvilket interview/gæst har været det mest mindeværdige?

Der er for mange! Men Kim Kardashian for eksempel kommer altid virkelig for at lave et fedt show. Du kan spørge hende om hvad som helst, og hun har altid de bedste svar! Oprah var også virkelig fantastisk. Hun er en af den slags legender, som jeg bliver virkelig begejstret for og virkelig smigret over vil deltage.

Mariah Carey har været med en masse gange, og vi har det altid meget sjovt. Cher, som er et af de mennesker, som jeg virkelig elsker. Hilary Clinton har været på et par gange også, og der er absolut ingen regler med hende. Jeg må spørge hende om hvad som helst, og hun er ret sjov! Natasha Leon var på for nylig – jeg hylede af grin hele showet.

kyle minoque
Kyle Minogue har også været gæst hos Andy Cohen … (Foto: Charles Sykes/Bravo)

Hvem står øverst på din ønskeliste til at interviewe på ‘Watch What Happens Live’ … Din ultimativ drømmegæst?

Madonna! Hvis hun nogensinde vil promovere noget på mit show, kan hun bare ringe! I min Notes-app på telefonen har jeg en liste over tilfældige Madonna-spørgsmål til, når hun endelig kommer på.

Hvad er de top 3 ikoniske øjeblikke fra ‘Watch What Happens Live’?

Åh, wow! Det er svært at svare på. Der er gået 15 år! Men jeg synes, vi har haft nogle ret utrolige interviews med Mariah Carey gennem årene. Hun er vild nok – åbenmundet og sjov. Det er bestemt nogle ikoniske øjeblikke.

Men i det hele taget elsker jeg bare de autentiske øjeblikke. Jeg er ikke ude efter blod, men jeg vil gerne stille de helt rigtige spørgsmål. Så meget af det, du ser på dit tv i dag, er enormt præ-produceret og scriptet, især late night tv, så vi tænkte, hvorfor bryder vi ikke formen og laver et fuldstændigt unscripted show. Og det er det, vi stadig går efter. Alt kan ske, og alt sker faktisk.

Hvad er din yndlingsdel ved at filme ‘Watch What Happens Live’?

Jeg elsker det hele! Det, der virkelig får mine endorfiner i gang, er dog, når jeg får stillet det ene spørgsmål, som alle gerne vil vide. Jeg tror også, det er, hvad folk forventer af mig. Folk ved, at når de kommer ind på mit show, så får de noget andet. Det er det, der gør det til noget helt andet sammenlignet med andet late night tv.

andy cohen
Også Victoria Beckham og Anne Hathaway har gæstet showet … (Foto: Charles Sykes/Bravo)

Hvordan startede din karriere i reality-tv? Og hvordan fandt du på, at du skulle være vært for ‘Watch What Happens Live’?

Jeg startede min karriere med at interviewe castet fra The Real Housewives og spørge dem om alt muligt. Og det blev så til ‘Watch What Happens Live?’ , som vi kender det i dag.

Hvad er dit yndlingsprogram på Hayu og hvorfor?

Jeg burde jo ikke have en favorit … Men jeg må nok alligevel sige, at ‘Watch What Happens Live’ nok er min favorit. Bare fordi det har kørt i 15 år. Det er min sande baby. Samtidigt er folkene på holdet omkring showet stort set de samme, som de var for 15 år siden. Så vi er vokset op sammen. Vi har været meget igennem.

Hvad er hemmeligheden bag The Real Housewives’ succes?

Vi caster folk, der er meget engagerede og viljestærke. Folk som har mange meninger. Så jeg tror, at den hemmelige opskrift til successen først og fremmest ligger i castingen. For det andet så er der ret mange kedelige dele, så vi forsøger at balancere showet, så vi langsomt styrer mod dramaet.

Men hvis der ikke var de personlige historier, og der ikke var grin og alt det sjove, så tror jeg ikke, at showet ville være den kæmpe verdensomspændende succes, som det er nu 16 år inde i franchisen. Hvis det kun handlede om konflikterne, ville det hele være endimensionelt.

For mig er The Real Housewives et fantastisk feministisk show. Og jeg ved, at der er nogle feminister, der er uenige med mig, men jeg tror, at den måde, du ser mange af kvinderne på i det her show, de er over 50 år, og de undskylder ikke for noget, de er meget levende, seksuelle væsener, der er mødre, eller søstre, der er venner, som er koner, ja det er virkeligt stærkt. Og hvis der derudover ikke var en god sans for medmenneskelighed og humor over showet, ville vi slet ikke beskæftige os med det i så mange år …

andy cohen
Andy Cohen er en legende, og mon ikke vi kommer til at se endnu flere shows og serier fra ham …  (Foto: Heidi Gutman/BRAVO)

Hvorfor elsker vi reality-tv?

Jeg tror, vi elsker reality-tv, fordi vi elsker at dømme menneskelig adfærd. Det er ligesom sladder, vi ikke behøver at føle skam over. Menneskene i programmerne betragter vi måske også lidt som venner, som vi kan spørge: ‘Hvorfor gjorde du det?’ eller kommentere ‘Det er latterligt’, eller hvad vi nu har på hjerte.

Andy, du er reality-tv’s Godfather! Hvornår besluttede du dig for at gøre dit indtog i branchen?

Der var en rigtig langsom start på The Real Housewives. Vi var en gruppe af os på Bravo i USA, der fik et bånd af de her kvinder, hvor vi tænkte: ‘Hvad er nu det her?’ og ‘Hvad kan vi bruge det til?’. Jeg har altid været en stor sæbeopera-fan, så inderst inde tænkte jeg, at hvis det her kunne være en slags reality-sæbeopera, så kunne vi have fat i noget.

Og alle disse år senere er det præcis, hvad det er blevet. Det er en reality-sæbeopera. Og jeg har det så sjovt med det, at jeg vil fortsætte med at arbejde med præcist det, så længe de vil have mig. Jeg er så engageret i det, og jeg elsker at arbejde med tv. Jeg ser det som en ære og et privilegium.

atlanta
Her ses Sanya Richards Ross, Drew Sidora, Marlo Hampton, Andy Cohen, Sheree Whitfield, Kenya Moore og Kandi Burruss fra Atlanta … (Foto: Scott Gries/Bravo)

Der er vist ingen tvivl om, at dit job kræver, man kan leve med en vis grad af kaos … Forklar os lige, hvordan forbliver du nede på jorden og ikke lader alt det drama påvirke dig?

Når jeg er vært for et reunion show, har jeg typisk en stor grad af kontrol over, hvad der sker. Der har naturligvis været øjeblikke, hvor lydstyrken fra stemmerne alene er begyndt at skabe ringen for mine ører, men det fornemmer man vist tydeligt, når man ser det.

Og som Executive Producer på The Real Housewives er jeg jo ikke en direkte del af dramaet – og det vil jeg heller ikke være. Jeg kunne faktisk nok ikke være del af et show, hvor jeg ikke også var en del af redigeringen. Jeg er for meget kontrolfreak.

Hvad vil du sige har været dit mest dramatiske reunion-øjeblik til dato?

Jeg synes, de alle har været dramatiske. Der har været så mange The Real Housewives-reunions, og de har hver især været vilde for mig. Vi caster højdramatiske individer, og vi ved ikke, hvem der kommer til at sige hvad, eller hvad der kommer til at ske på dagen. Og jeg tror, at alt, hvad jeg gør, sætter fut under de reunions, fordi jeg har gæsterne på ‘Watch What Happens Live’ løbende gennem sæsonen.

Samtidigt lytter jeg til, hvad fansene siger, og jeg ser klip fra programmerne, og jeg hører om, hvad der sker, når afsnittene bliver optaget. Jeg går ind til de reunions og er indstillet på at gøre det, som jeg skal gøre.

andy cohen
Her besøger Brandi Glanville og Michelle Buteau Andy Cohen … (Foto: Charles Sykes/Bravo)

Hvis du skulle udpege den mest dramatiske Real Housewives-franchise, hvilken skulle det så være?

Som jeg sagde tidligere, så er de alle dramatiske. Der er bordet, der blev smidt med, eller Aviva, der kastede med sit ben, eller Jen Shahs anholdelse. Listen er lang! Men når et glas bliver knust, er jeg ikke så meget til det. Jeg kan ikke lide et glas, der er knust. Det er ikke så interessant. Alt, hvad der er ægte, følelsesmæssigt, sårbart eller relaterbart, bliver dog til fantastisk tv.

RHOSLC og RHOBH er lige begyndt at filme nye sæsoner – hvordan vil du sige, at de bliver sammenlignet med tidligere sæsoner?

Vi er faktisk ikke begyndt at filme RHOBH endnu, så jeg er spændt på at se, hvad der kommer til at ske. Men der er ingen mening i at tale om noget så langt tid før, det bliver sendt. Du må bare vente på, det bliver sendt, og se det ske på tv eller streame det på Hayu.

rhobh hayu
The Real Housewives of Beverly Hills har altid reunions, hvor der grines, grædes, råbes og til sidst krammes … (Foto: Nicole Weingart/Bravo)

Fans har elsket introduktionen af The Real Housewives of Dubai. Jeg ved, at der ikke er nye byer på planen lige nu. Men hvis du kunne vælge en anden international by til et show på Hayu, hvilken by skulle det så være?

De byer, vi har valgt, har været byer med deres helt egen personlighed og energi. Det interessante er, at showets oprindelige format blev bygget op omkring en gruppe venner, men sådan en vennegruppe er forskellig for hver by på en underlig måde, fordi menneskene er repræsentative for det sted, de bor. Så jeg tror, det er det, der adskiller hver enkelt The Real Housewives-franchise.

real housewives dubai
Her ses Dr. Sara Al Medani, Lesa Milan, Chanel Ayan, Andy Cohen, Caroline Stanbury, Caroline Brooks, Nina Ali fra The Real Housewives of Dubai … (Foto: Zach Dilgard/Bravo)

Hvilket nyligt gensyn har været din favorit til at filme: Salt Lake City, Potomac eller Miami, og hvorfor?

Jeg har ikke en favorit. Der er 10 The Real Housewives-franchises lige nu (fra Bravo US), tro det eller ej, og jeg er Executive Producer for dem alle, og de giver mig alle noget forskelligt. Men jeg vil sige, at The Real Housewives of Potomac og Atlanta har to af de sjoveste rollebesætninger.

Og jeg elsker at grine. Så det er sjovt, når du sidder der hele dagen – de tager ofte op til 12 timer at skyde – så kan man bare sidde der og grine hele dagen.

Hvis du kunne bringe en tidligere housewife tilbage til franchisen, hvem skulle det så være?

Vi har haft nogle fantastiske Housewives, der har forladt showet for derefter vende tilbage, bare se på Heather Dubrow og Tamra Judge fra The Real Housewives of Orange County. Men hvis du bad mig om at foreslå en helt ny housewife, og Kyle Richards sagde det samme for nylig, ville jeg være nødt til at pege på Chrissy Teigen. Jeg tror bare ikke, hun helt er der endnu.

 

andy cohen
Her ses Andy Cohen, Lisa Hochstein og Larsa Pippen fra The Real Housewives of Miami … (Foto: Charles Sykes/Bravo)

 

Læs også:

 

Justin Biebers drømmebolig

 

bieber, hawaii

· Mere fra samme kategori ·