Læs også:

Close
lejlighed hus

NEWS: Der er brug for flere boliger

Nyheder  | 

Der er brug for flere boliger · Fængsel på livstid for landsforræderi · Trumps modkandidat · Politiet opfordrer elever til straks at slette video · EU-Kommissionen: Danmarks økonomi er stærk nu og i fremtiden · Dagens video: Cowboy skills

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Der er brug for flere boliger

Der er brug for flere boliger – det skriver EjendomDanmark i en pressemeddelse. Danmark har brug for investeringer i alle typer af boliger, hvis vi skal skabe et mangfoldigt boligmarked. Sådan lyder det fra EjendomDanmark, der repræsenterer den danske ejendomsbranche, efter et nyt arbejdspapir fra EU-Kommissionen i torsdags så nærmere på boligmarkedet i Danmark.

Alle skal have et hjem – også i fremtiden. Et nyt arbejdspapir fra EU-kommissionen ser dog Danmark som værende i en ‘kritisk situation’ i forhold til danskernes boligudgifter. Ifølge EjendomDanmark, der er den samlende organisation for ejendomsbranchen, er dette et udtryk for, at der er brug for flere investeringer i boliger, de steder i landet, hvor vi ved, at de kommer til at mangle.

Tidligere analyser har vist, at der i Danmark i 2040 potentielt kan mangle flere end 300.000 boliger.

– Det rejser et stort spørgsmål: Hvordan sikrer vi, at der er boliger nok til os alle i fremtiden? Derudover er det ret væsentligt, at de boliger, der kommer til, reelt passer til fremtidens virkelighed, hvor der vil være brug for flere typer af boliger – tilpasset befolkningens levevis, siger Jan Ellebye, underdirektør i EjendomDanmark.

Han peger samtidig på, at rammerne skal sikres, hvis vi skal skaffe investeringerne i nye boliger:

– Fremtidens behov vil kræve massive investeringer i at skaffe nok boliger. Samtidig står vi overfor en kæmpe udfordring – hvilket også er nævnt i EU-papiret – når vi skal sikre investeringer til klimarenoveringerne af vores ejendomme, så vi af klimahensyn, får skruet ned for energiforbruget. Begge opgaver bliver spændende at drøfte i forbindelse med regeringens kommende boligpolitiske udspil.Selvom Danmark er et lille land, så er der dog også store forskelle. Arbejdspapiret viser, at det er i de store byer – her særligt København – at danskerne bruger en stor del af deres indtægt på boligerne. Det er ofte her boligdebatten tager sit udgangspunkt, men investeringsudfordringerne gælder hele landet.

– Vi taler meget om det københavnske boligmarked, selvom der også her kan være milevid forskel på den enkeltes boligsituation. Men både i storbyen og i provinsen må målet være at sikre nok boliger, der passer de behov, som borgerne har. Derved kan vi få byer med plads til alle og søge løsninger, hvor de forskellige boligformer supplerer hinanden og skaber rum for borgernes forskellige livssituationer, slutter Jan Ellebye.

lejlighed hus
Der er brug for flere boliger … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Gode råd hvis du skal flytte hjemmefra

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i torsdags idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

I en sag om tilslutning til terrororganisationen Islamisk Stat (IS) blev der i Københavns Byret i torsdags afsagt dom mod en 32-årig mand. Allerede den 2. maj havde retten taget stilling til skyldsspørgsmålet og kendt den tiltalte skyldig i blandt andet landsforræderi ved i perioden fra den 31. december 2015 til marts 2017 aktivt at have kæmpet for IS, som han var tilsluttet frem til december 2017. I retten blev den 32-årige mand i dag straffet med livsvarigt fængsel.

Manden, der er dansk statsborger, blev også dømt for flere terrorrelaterede bestemmelser – blandt andet for i august 2013 at have ladet sig hverve af IS, og for i 2014 at have forsøgt at hverve andre til terrororganisationen.

Han blev også dømt for trusler om at begå terror ved i 2013 sammen med tre andre mænd i en video på internettet at have skudt til måls mod billeder af en række navngivne danske personer, samt for at have opfordret andre til at begå terror.

– Når man tilslutter sig en terrororganisation og deltager i kamphandlinger i så lang en periode, som det er tilfældet her, så må man forvente en meget langvarig straf. Når det samtidig er i en konflikt, hvor Danmark er indtrådt som part for at bekæmpe selv samme terrororganisation, så skal det kunne ses på strafudmålingen, for så er der tale om landsforræderi. Sagens alvor afspejler sig i dommen i dag, udtaler specialanklager Marie Petersen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Manden, der kommer fra Aarhus-området, blev anholdt den 11. november 2019 i Københavns Lufthavn, efter han var blevet udsendt af Tyrkiet. Han har været varetægtsfængslet frem til dagens dom.

dom dømt retten
Fængsel på livstid for landsforræderi … (Foto: Unsplash)

Læs også: 33-årig mand 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme

Trumps modkandidat

Sidste uge offentliggjorde den 44-årige guvernør Ronald DeSantis, at han vil stå i spidsen for det ‘store amerikanske comeback’. Dermed træder han ind i kampen om at blive de Republikanske Parti’s spidskandidat og dermed Trumps konkurrent.

Ronald ‘Ron’ Dion DeSantis er en amerikansk politiker fra det Republikanske Parti, der siden januar 2019 har været den 46. guvernør for den amerikanske delstat Florida. DeSantis er født i Jacksonville, men har tilbragt det meste af sin barndom i Dunedin, Florida. Under corona fik han og Florida meget mediebevågenhed, da han nægtede at tilgå alle de forordninger og restriktioner som alle andre stater var underlagt.

Han meddelte officielt sit kandidatur om at blive Republikanernes kandidat til det amerikanske præsidentvalg næste år i en kampagnevideo på Twitter kort efter midnat torsdag dansk tid, hvor han i den et minut og 14 sekunder lange video mest ser ham tale foran det amerikanske flag.

Han sagde blandt andet:

– Vores grænser er en katastrofe, kriminalitet hærger vores byer, den føderale regering gør det svært for familier at få enderne til at mødes, og præsidenten vakler, indledes videoen med.

– Men nedgang er et valg. Succes er opnåeligt. Og frihed er værd at kæmpe for. Vi må have fornuften og normaliteten tilbage i samfundet og integriteten tilbage til vores institutioner, fortsætter han.

Kort efter offentliggørelsen af sit kandidatur gav Ron DeSantis et interview til den amerikanske tv-station Fox News, hvor han fremlagde flere bud på, hvad han har tænkt sig at gøre, hvis han vinder den republikanske nominering og det efterfølgende præsidentvalg den 5. november 2024.

Det kom frem at han for eksempel vil fyre FBI’s direktør, Christopher Wray, der i 2017 blev udpeget af den tidligere republikanske præsident Donald Trump, og at han lover at støtte folks ret til at handle med digitale valutaer såsom Bitcoin.

Offentliggørelsen havde store tekniske vanskeligheder, hvilket også fik Trump til tasterne. Men næste skridt mod det næste valg er i hvert fald taget …

 

Læs også: Forstå det amerikanske valgsystem

Politiet opfordrer elever til straks at slette video

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om digital adfærd. i det de torsdag fik en anmeldelse om, at der florerer en video med seksuelt krænkende indhold blandt skolebørn i Aabenraa Kommune. To elever optræder i videoen, der både er ulovlig at besidde og at dele.

Videoen er blandt andet blevet delt via det sociale medie Snapchat, hvor en gruppe børn mellem 13 og 15 år allerede har fået adgang til den. Børnene er under 15 år og kan derfor ikke straffes for besiddelse og deling af videoen.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man straks stopper med at dele videoen og sletter den, hvis man har modtaget den. Forældre opfordres til at tale med børn og unge om digital adfærd og sørge for at videoen bliver slettet.

Fem gode råd om deling af billeder:

Send eller del aldrig et billede eller en video af andre uden samtykke
Slet det, hvis nogen sender krænkende billeder af andre til dig
Stop spredningen. Hvis du har delt, så bed modtagerne om at slette
Sig fra, og vær med til at skabe en bedre delingskultur
Søg rådgivning, hvis du selv er blevet ufrivilligt delt, og husk at gemme beviserne
Kilde: Red Barnets Slet Det Rådgivningen

Gode råd til forældre:

Lær dit barn at reflektere over, italesætte og respektere grænser og rettigheder
Tal med dit barn om de konsekvenser, der kan være af deling af krænkende billeder og videoer
Opfordr dit barn til at sige aktivt fra og til at tale med dig eller en anden fortrolig voksen, hvis de får kendskab til deling af krænkende materiale
Gør dit barn opmærksom på, at der ikke er nogen garanti for, at noget forbliver privat, når det først er sendt ud, men at man har krav på, at andre spørger om lov til at dele et billede eller en video
Gør dit barn opmærksom på, at man ikke selv må dele billeder eller videoer af andre uden at have fået personligt og klart samtykke – ikke engang med sine bedste venner. Det kan være strafbart.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

snapchat (Foto: Unsplash)
Politiet opfordrer elever til straks at slette video … (Foto: Unsplash)

Læs også: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

EU-Kommissionen: Danmarks økonomi er stærk nu og i fremtiden

Danmark er et af fire EU-lande med en økonomisk politik, der overordnet er fornuftig og fremtidssikret, viser en analyse af Europa-Kommissionen. Analysen er udkommet i dag som led i forårseftersynet af den økonomiske politik i hvert af de 27 EU-lande.

Anbefalingerne til Danmark indeholder en general opfordring til at reducere finansielle tilskud til energi, da energipriserne er tilbage til tidligere niveauer. Europa-Kommissionen foreslår, at Danmark fremmer den cirkulære økonomi og styrker sin affaldspolitik, ligesom Danmark yderligere skal reducere sit forbrug af fossilt brændsel.

Forårsanalysen indeholder detaljerede analyser af eksisterende politiktiltag og anbefalinger til EU-landenes budget for næste år. Anbefalingerne er forslag til Ministerrådet, som forventes at fremlægge de endelige anbefalinger inden sommerferien.

Læs mere her.

Baggrund:

Det europæiske semester skaber en ramme for samordning af medlemsstaternes økonomiske politik og beskæftigelsespolitik. Siden det blev indført i 2011, har det udviklet sig til at være et veletableret forum for drøftelse af EU-landenes finanspolitiske, økonomiske og beskæftigelsesmæssige udfordringer inden for en fælles årlig tidsplan. Det spiller fortsat denne rolle i genopretningsfasen og med hensyn til at fremme den grønne og den digitale omstilling.

eu flag (Foto: Pixabay)
EU-Kommissionen: Danmarks økonomi er stærk nu og i fremtiden … (Foto: Pixabay)

Læs også: Dansk turisme lægger godt fra land i 2023

Dagens vi: Cowboy skills

· Mere fra samme kategori ·