Læs også:

Close
birk birketræer skov

Gode råd du kan gøre, når pollensæsonen starter

Sundhed  | 

Vi kender det – vi elsker foråret – og hader samtidig pollensæsonen. For sidstnævnte kan ødelægge selv det dejligste vejr. Her får du gode råd, du kan gøre for at lette dine gener

Vi er skiftet til sommertid, forårssolen er over os, og den har været længe ventet. For mange betyder det stor gensynsglæde over flere solskinstimer, for andre betyder det rindende øjne, irriteret hals og løbende næse. Er du én af de knap én million danskere, der mærker de stigende pollental? Frygt ej, for Electrolux står klar med fem konkrete tips, der hjælper dig med at holde livskvaliteten oppe, når pollensæsonen indtræffer.

soveværelse sommer sommerhus drøsselbjerg appelt
Hold døre og vinduer lukkede i dagtimerne … (Foto: MY DAILY SPACE)

1. Hold døre og vinduer lukkede i dagtimerne

Det er umuligt at undgå udendørs, men pollen respekterer faktisk til dels en lukket dør. Du kan sikre et sundt indeklima i hjemmet ved at lufte ud i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer, når der er mindre pollen i luften. En nem måde at slippe for en del pollen på.

2. Undgå at tørre dit vasketøj udenfor

Hænger du vasketøjet til tørre udenfor, inviterer du genstridigt pollen ind i stoffet. I pollensæsonen anbefaler Electrolux, at du hænger tøjet op inden døre eller anvender en tørretumbler. Så undgår du  unødig eksponering og pollen på dit rene vasketøj.

hår
Husk at vaske håret ved sengetid … (Foto: Pexels)

3. Vask dit hår inden sengetid

Hvis du tager et bad inden sengetid, vil det fjerne det pollen, som har samlet sig i håret i løbet af dagen – smart. Ikke nok med du vågner op med velduftende hår, så undgår du også at ligge i ske med plageånden.

4. Gør hovedrent en gang om ugen

Svinger du støvsugeren en gang om ugen, fjerner du det pollen, der har sat sig i hjemmets kroge. Så husk at prioritere hovedrengøringen, medmindre du hellere vil løbe om kap med din løbende næste. Tag eventuelt et lille mundbind på, når du støvsuger.

electrolux luftrenser
En luftrenser kan også hjælpe på din pollenallergi … (Foto: PR)

5. Bekæmp pollen med Electrolux Pure A9 luftrenser

Pollenallergi er et problem for mange, men med en Electrolux Pure A9 luftrenser kan du komme noget af problemet til livs. Luftrenseren neutraliserer op til 99% af alt luftrelateret pollen med sit Breathe360 filter, og så har den et stilrent design, der pynter i hjemmet. Asthma Allergy Nordic har godkendt den – mon ikke du også gør?

Electrolux tilbyder en bred vifte af luftrensere, der dækker forskellige behov. Er du pollenallergiker, har du kæledyr, eller ønsker du blot at øge luftkvaliteten i hjemmet, så er en luftrenser en god og funktionel løsning, der passer ind i alle hjem. Lad den indgå som en del af indretningen ved at tilkøbe dekorativt tilbehør, der matcher din personlige stil.

birk birketræer skov
Birkepollen er en af de store pollen-‘syndere’ … (Foto: Unsplash9

 

Læs også:

Sådan redder du dit yndlingstøj og skåner miljøet

 

tøj vasketøj tørresnor

· Mere fra samme kategori ·