
Fragilitékage med rabarber og hvid chololade
Rabarber er en skøn spise og forårsbebuder. Her får du opskriften på en fragilitékage med rabarber og hvid chokolade fra bogen ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’
Sød marengs, fed creme, syrlig rabarberkompot – det klassiske trekantsdrama gør altid lykke … Og mere forårsagtigt bliver det næsten ikke.

Det skal du bruge
Ingredienser
60 g hasselnøddekerner
90 g mandler
90 g sukker
10 g hvedemel
100 g revet marcipan
1-2 dl mælk
3 æggehvider
250 g hvid chokolade
¼ l piskefløde
1 stjerneanis
400 g rabarberkompot med vanilje
Sådan gør du
Bundene:
Nødder og mandler blendes med sukker og mel til et fint nøddemel.
Marcipanen rives og røres ud i mælk. Blandes med nøddemelet indtil det har en ensartet konsistens og hænger
sammen.
De 3 æggehvider piskes stive og vendes i.
Smøres ud i store firkanter på 2 bageplader og bages cirka 20 minutter i ovnen ved 170 grader.
Bundene kan bages dagen i forvejen og opbevares i en kagedåse.
Hvid chokoladecreme:
Kom stjerneanis og fløde i en kasserolle og varm langsomt op til cirka 80 grader.
Lad den stå og trække lidt.
Hak chokoladen fint og put den i en skål.
Varm fløden lidt op igen og hæld den over chokoladen.
Rør, indtil chokoladen er smeltet og er optaget i fløden.
Køl ned et par timer.
Ved servering:
Pisk den hvide chokoladecreme op, så den bliver lidt luftig, og læg bundene sammen med rabarberkompot og creme.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Verdens nemmeste rabarbertærte