Læs også:

Close
fragilitekage rabarber koustrup

Fragilitékage med rabarber og hvid chololade

Mad  | 

Rabarber er en skøn spise og forårsbebuder. Her får du opskriften på en fragilitékage med rabarber og hvid chokolade fra bogen ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’

Sød marengs, fed creme, syrlig rabarberkompot – det klassiske trekantsdrama gør altid lykke … Og mere forårsagtigt bliver det næsten ikke.

fragilitekage rabarber koustrup
Så er der lækker forårskage … (Foto: Koustrup)

Det skal du bruge

Ingredienser

60 g hasselnøddekerner

90 g mandler

90 g sukker

10 g hvedemel

100 g revet marcipan

1-2 dl mælk

3 æggehvider

250 g hvid chokolade

¼ l piskefløde

1 stjerneanis

400 g rabarberkompot med vanilje

Sådan gør du

Bundene:

Nødder og mandler blendes med sukker og mel til et fint nøddemel.

Marcipanen rives og røres ud i mælk. Blandes med nøddemelet indtil det har en ensartet konsistens og hænger

sammen.

De 3 æggehvider piskes stive og vendes i.

Smøres ud i store firkanter på 2 bageplader og bages cirka 20 minutter i ovnen ved 170 grader.

Bundene kan bages dagen i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Hvid chokoladecreme:

Kom stjerneanis og fløde i en kasserolle og varm langsomt op til cirka 80 grader.

Lad den stå og trække lidt.

Hak chokoladen fint og put den i en skål.

Varm fløden lidt op igen og hæld den over chokoladen.

Rør, indtil chokoladen er smeltet og er optaget i fløden.

Køl ned et par timer.

Ved servering:

Pisk den hvide chokoladecreme op, så den bliver lidt luftig, og læg bundene sammen med rabarberkompot og creme.

Sådan ser bogen ud:

 

rabarber bog

Læs også:

Verdens nemmeste rabarbertærte

 

rabarbertærtedej

· Mere fra samme kategori ·