Læs også:

Close
kensington palace

Få en kongelige oplevelse i Storbritanien

Rejser  | 

Lidt royal har man lov at være – også når du skal ud at rejse. Her får du inspiration til at få en kongelig oplevelse i Storbritannien

Den 6. maj 2023 bliver Kong Charles III kronet som Storbritanniens konge ved en historisk ceremoni i Westminster Abbey. Og skulle man selv drømme om at blive royal for en weekend, findes der i Storbritannien adskillige oplevelser, som næsten giver blåt blod i årerne.

Man kan for eksempel slå et slag i en historisk royal golfklub, overnatte på et middelalderligt kongeslot, drikke afternoon tea i en kongelig pavillon og gå på kulinarisk opdagelse efter royale retter.

kensington palace
Kensington Palace er en kongelig residens beliggende i Kensington Gardens, i Royal Borough of Kensington og Chelsea i London, England. Statue af dronning Victoria i hvid marmor. Hun boede på slottet som barn. (Foto: VisitBritain / Historic Royal Palaces)

Kensington Palace og Royal Ascot

Går man rundt med en royalist i maven, er der i Storbritannien adskillige muligheder for at lade denne springe ud i fuldt flor.

Eksempelvis kan man i Kensington Palace Pavilion i Hyde Park drikke traditionel afternoon tea på royal grund – som det eneste sted i London. Her er man omgivet af 300 års kongelig historie og smuk natur i haven. En komplet traditionel engelsk afternoon tea koster 42 GBP per person. Fra marts til oktober har stedet åbent onsdag til søndag klokken 10-18.

Golffans kan slå sig løs på golfbanen Royal Ascot, der blev navngivet og tildelt royal status af Dronning Victoria i 1887 og igen af Dronning Elizabeth II i 1977. Siden da er golfbanen blevet udviklet, så man i dag kan spille her året rundt. Banen er den næstældste og eneste kongelige golfklub i Berkshire og er jævnligt vært for anerkendte turneringer. Gæster er velkomne i klubben og greenfee koster 60 GBP. Hvis man kommer 4 timer før solnedgang, får man halv pris.

Peckforton Castle og Coronation Chicken

Vil man sove fyrsteligt, kan man på Peckforton Castle i Cheshire, der ligger en times kørsel fra både Liverpool og Manchester, tjekke ind på et filmagtigt middelalderslot fra 1876. Her venter charmerende værelser og kreative madoplevelser samt mulighed for at tage på udflugter til nærliggende Beeston Castle, hvis historie går over 4.000 år tilbage i tiden. Her er også en enorm park med vandreruter.

Madører med royale tendenser bør klart kigge efter Coronation Chicken på de britiske menukort. Retten blev kreeret til Dronning Elizabeth II’s kroningsfrokost i 1953 og er i dag en klassiker i en britisk picnic. Retten består af kylling med et hint af karry og andre krydderier og fungerer godt i både salater og sandwicher.

Når den søde tand skal stilles, kan man i stedet kigge efter kagen Victoria Sponge, der er navngivet efter Queen Victoria, som gerne nød en svampet kage med sin afternoon tea. Dessertkokkene på Buckingham Palace har delt denne traditionelle opskrift.

Peckforton_Castle
Peckforton Castle er virkelig et besøg værd … (Foto:VisitBritain)

Blenheim Palace

Er man glad for kunst, skal man fra den 19. marts slå vejen forbi Blenheim Palace, der åbner en særudstilling om stedets århundreder lange relation med den royale familie – med hidtil usete genstande, fotoalbummer, kroner og rober.

Blenheim Palace blev bygget i 1705 og kom i 1987 på UNESCO-verdensarvslisten. Bygningen råder over 800 hektar jord med smukke haver og parker. Stedet var også fødested for en af Storbritanniens mest berømte ledere, Sir Winston Churchill, hvis far mente, at Blenheim Palace havde “Englands smukkeste udsigt”. Særudstillingen kan opleves indtil den 30. juli.

blenheim palace
Blenheim Palace er også et besøg værd … (Foto: VisitBritain)

Om kroningen

Kroningen af Kong Charles III fejres over tre dage; først med en ceremoni i Westminster Abbey den 6. maj, efterfulgt af en koncert på Windsor Castle den 7. maj. Den 8. maj er blevet gjort til en helligdag for at ære kongen. Dette er første gang, en kroningsceremoni finder sted i en weekend, siden Edward VII blev kronet i 1902.

Du kan læse mere om kroningen her.

Læs også:

 

Bliv klogere på Kong Charles

 

prins charles (Foto: Twocoms, Shutterstock)

· Mere fra samme kategori ·