
Vegansk aftensmad: Vegadeller og za’atar-blomkålssteaks med gremolata
Fra bogen ‘Veganske kålhydrater’ har vi fået denne opskrift på gode vegadeller med lækkert tilbehør, som både smager virkelig godt og er nemme at lave
Opskrifterne er til 4 personer
Det skal du bruge til vegadeller
Ingredienser
1½ spsk. hørfrø
100 g tørrede Ingridærter (200 g kogte) eller en tilsvarende mængde bønner eller linser
1 dl vand
½ dl rapsolie
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. salt
½1 tsk. friskkværnet sort peber
½1 tsk. stødt allehånde 1 løg, finthakket
3 spsk. gærflager
30 g fermenteret hestebønnemel (fås i Helsam) eller kikærtemel
1½ spsk. loppefrøskaller olie til stegning
2 porrer
rapsolie til stegning
Ingredienser gremolata
2 fed hvidløg
½ citron
1 lille bundt bredbladet persille (30 g) 23 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
Ingredienser blomkålssteaks
1-2 blomkål (afhængigt af størrelse) 23 spsk. olivenolie
1 spsk. za’atar krydderi (eller andet) 1 porre i tynde skiver
havsalt
2 bananskalotteløg i skiver
Sådan laver du dellerne
Knus hørfrøene i en lille blender.
Rør Ingridbønner eller linser med vand, olie, eddike, gærflager, salt, peber og allehånde. Tilsæt også det finthakkede løg. Tilsæt hestebønne- eller kikærtemel, hørfrø og loppefrøskaller. Blend eventuelt halvdelen af farsen groft og rør det hele sammen igen.
Form deller af farsen og steg dem i rigeligt med olie til de er gyldne.
Svits lidt porre skåret i ringe i rapsolie og smag til med salt og peber og kom ovenpå dellerne.
TIP
Du kan trække smagen i lige den retning, du ønsker, med forskellige krydringer eller grøntsagstilsætninger!

Sådan laver du gremolata
Knus hvidløget, riv citronskallen, pres citro-nen, hak persillen – og rør det hele sammen.
Har du andre krydderurtefavoritter, bruger du bare dem i stedet for persille – og er du ikke så meget til citronskal, kan det sagtens udelades.

Sådan laver du blomkålssteaks
Skær blomkålen i 1 cm tykke skiver og
vend dem i olien. Steg skiverne i ovnen ved 225 °C varmluft i 20 minutter.
Drys dem med za’atar, porre, havsalt og gremolata.
Top med bananskalotteløg.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Er du vegetar – her er de anbefalede kosttilskud
