Læs også:

Close
vegadelle kålhydrater

Vegansk aftensmad: Vegadeller og za’atar-blomkålssteaks med gremolata

Mad  | 

Fra bogen ‘Veganske kålhydrater’ har vi fået denne opskrift på gode vegadeller med lækkert tilbehør, som både smager virkelig godt og er nemme at lave

Opskrifterne er til 4 personer

Det skal du bruge til vegadeller

Ingredienser

1½ spsk. hørfrø

100 g tørrede Ingridærter (200 g kogte) eller en tilsvarende mængde bønner eller linser

1 dl vand

½ dl rapsolie

1 spsk. æblecidereddike

1 tsk. salt

½­1 tsk. friskkværnet sort peber

½­1 tsk. stødt allehånde 1 løg, finthakket

3 spsk. gærflager

30 g fermenteret hestebønnemel (fås i Helsam) eller kikærtemel

1½ spsk. loppefrøskaller olie til stegning

2 porrer

rapsolie til stegning

Ingredienser gremolata

2 fed hvidløg

½ citron

1 lille bundt bredbladet persille (30 g) 2­3 spsk. olivenolie

havsalt og friskkværnet sort peber

Ingredienser blomkålssteaks

1­-2 blomkål (afhængigt af størrelse) 2­3 spsk. olivenolie

1 spsk. za’atar krydderi (eller andet) 1 porre i tynde skiver

havsalt

2 bananskalotteløg i skiver

Sådan laver du dellerne

Knus hørfrøene i en lille blender.

Rør Ingridbønner eller linser med vand, olie, eddike, gærflager, salt, peber og allehånde. Tilsæt også det finthakkede løg. Tilsæt hestebønne- eller kikærtemel, hørfrø og loppefrøskaller. Blend eventuelt halvdelen af farsen groft og rør det hele sammen igen.

Form deller af farsen og steg dem i rigeligt med olie til de er gyldne.

Svits lidt porre skåret i ringe i rapsolie og smag til med salt og peber og kom ovenpå dellerne.

TIP

Du kan trække smagen i lige den retning, du ønsker, med forskellige krydringer eller grøntsagstilsætninger!

vegadelle kålhydrater
Så er der deller … (Foto: line Falck)

Sådan laver du gremolata

Knus hvidløget, riv citronskallen, pres citro-nen, hak persillen – og rør det hele sammen.

Har du andre krydderurtefavoritter, bruger du bare dem i stedet for persille – og er du ikke så meget til citronskal, kan det sagtens udelades.

blomkål
Og så er der grønne steaks af blomkål … (Foto: line Falck)

Sådan laver du blomkålssteaks

Skær blomkålen i 1 cm tykke skiver og

vend dem i olien. Steg skiverne i ovnen ved 225 °C varmluft i 20 minutter.

Drys dem med za’atar, porre, havsalt og gremolata.

Top med bananskalotteløg.

Sådan ser bogen ud:

forside kålhydrater

 

Læs også:

 

Er du vegetar – her er de anbefalede kosttilskud

grøntsager
(Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·