Læs også:

Close
påske tivoli

NEWS: Tivoli slår dørene op i dag

Nyheder  | 

Tivoli slår dørene op i dag · 23-årig tiltalt for skyderiet i Field’s · Nu er støttepulje på 75 millioner kroner åben · 13.000 elever skal skabe energi · Rockergruppen Satudarah sættes ud af klubhus i Esbjerg · Dagens billede: ‘Bliv væk’ kampagne ·  Fredagsfjol: Flamingohjælp 🦩

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli slår dørene op i dag

Tivoli åbner dørene i dag klokken 11:00 til tonerne fra Rådhusuret og vi medarbejdere står med flag og hilser gæsterne velkomne – og stjernerne fra Tivolirevyen rutcher sommersæsonen i gang i Tivoli.

I dag fredag den 31. marts åbner Tivoli indgangene for årets sommersæson, hvor Carstensens Have runder 180 år. Det bliver revylegenden Lisbet Dahl, revydebutanten Nicolai Jørgensen og kapelmester James Price, der sammen med Pjerrot, Columbine og Harlekin officielt åbner årets Tivoli sommersæson.

Det sker med tur i den over 100 år gamle Rutschebane klokken 11.30. Der lægges i Tivoli ud med påsketema fra den 31. marts og sommersæsonen kører til og med 24. september, hvor der afsluttes med fyrværkeri.

Tusindvis af påskelilje og duftende hyacintmarker er fordelt rundt om i Tivoli, og bidrager til at sætte scenen for nogle klassiske helligdage i påskens tegn. Gæsterne kan møde små lam, og der vil være farvestrålende påskeæg. Rasmus Klump holder påskefest med vennerne, mens det vil være muligt at deltage i ægge-skattejagter i haveanlægget.

Dagens åbningsprogram

11:00 Tivoli Åbner – Pjerrot åbner porten i Hovedindgangen.
11:00 Dosseringens Vuggestue kører første tur i Linje 8
11:30: Tivolirevyen med Lisbet Dahl og James Price åbner Rutschebanen med første tur
11:00 Æggejagten for hele familien
13:00 Forårsfest med Rasmus Klump, Plænen
13:00 Fiskefodring
14:00 Forårsfest med Rasmus Klump, Plænen
15:00 Forårsfest med Rasmus Klump, Plænen
16:00 Tivoli-Gardens Strøgparade fra Kgs. Nytorv til Tivoli
16:00 Repremiere på Dyrene I Hakkebakkeskoven i Glassalen
18:30 Harlekin mekaniske Statue på Pantomimeteatret
20:00 Harlekin Skelet på Pantomimeteatret
22:00 Tivoli Illuminationer, Tivoli Søen
23:00 Åbningsfyrværkeri

påske tivoli
Nu åbner Tivoli endelig … (Foto: PR)

Læs også: Lav Cakenhagens egne flødeboller

23-årig tiltalt for skyderiet i Field’s

I sagen om skyderiet i Field’s den 3. juli 2022 har Københavns Politis anklagemyndighed rejst tiltale mod en 23-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for tre drab og flere drabsforsøg.

På baggrund af en omfattende efterforskning af skyderiet i Field’s søndag den 3. juli 2022 har anklagemyndigheden ved Københavns Politi nu rejst tiltale mod den 23-årige mand, der indtil nu har været sigtet i sagen.

Den nu 23-årige er tiltalt for at have dræbt tre personer, en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand. Derudover er han blandt andet også tiltalt for 11 drabsforsøg, samt drabsforsøg ved at have skudt mod en gruppe på ca. 21 personer.

Den 23-årige mand blev anholdt uden for Field’s kort efter skyderiet, og han har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret den 4. juli.

–  Det er en særdeles alvorlig sag, som politiet har efterforsket meget omhyggeligt. I anklagemyndigheden har vi foretaget en grundig juridisk vurdering af sagens omfattende materiale, og derfor har vi på den baggrund nu rejst tiltale, udtaler specialanklager Søren Harbo fra Københavns Politi.

Sagen vil blive behandlet i Københavns Byret og er berammet til følgende datoer: Mandag den 12. juni, tirsdag den 13. juni, tirsdag den 20. juni, onsdag den 28. juni, fredag den 30. juni samt onsdag den 5. juli.

fields storcenter amager
Til juni starter retssagen mod den anklagede i Fields-skyderierne … (Foto: Ali Saleh)

Læs også: Drabsmistænkt anholdt

Nu er støttepulje på 75 millioner kroner åben

Den støtteordning, som skal hjælpe den lokale købmand, bager eller slagter i mindre lokalsamfund, er nu åben. Ordningen giver mulighed for direkte støtte og hjælp til at investere i grønne, energibesparende tiltag.

Virksomheder i hele landet har oplevet høj inflation og øgede energipriser. Det gælder ikke mindst i de små lokalsamfund, hvor den lokale købmand eller dagligvarebutik spiller en afgørende rolle.

Derfor lavede regeringen sammen med et bredt flertal af Folketinget den såkaldte købmandsordning, hvor der blev afsat 75 millioner kroner til en midlertidig støtteordning for mindre købmænd og andre energiudsatte dagligvarebutikker.

– Den lokale købmand eller bageren på hjørnet betyder rigtig meget for et lokalsamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har åbnet op for ansøgninger til købmandsordningen. For sandheden er desværre, at rigtig mange butikker har været ramt af de høje energipriser. Med ordningen kan vi nu netop give en tiltrængt økonomisk håndsrækning til de butikker i mindre lokalsamfund, der har brug for det. Og på den måde både hjælpe her og nu – men også i fremtiden, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Støtteordningen udmøntes i to tilskudspuljer. Den ene pulje giver mulighed for direkte støtte til de forhøjede energiudgifter, mens den anden pulje er målrettet grøn omstillingsstøtte til energibesparende tiltag. Der ydes maksimalt 50.000 kroner i støtte pr. pulje pr. butik. Begge puljer kan søges af samme butik.

supermarked indkøbskurv
Nu er der lidt hjælp at hende til lokalsamfundet … (Foto: Pexels)

Læs også: Interessen for elpriser blandt forbrugerne er femdoblet

13.000 elever skal skabe energi

I år skal flere end 13.000 elever i 6.-7. klasse prøve kræfter med at finde innovative løsninger på energiudfordringerne. Eleverne skal være med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som i år har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med som partner

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence og et undervisningsforløb, der guider lærere og elever igennem en lærerig proces, hvor eleverne skal bruge deres kompetencer indenfor entreprenørskab, innovation og teknologi til at skabe nye løsninger på virkelige problemer.

I 2023 er temaet i Projekt Edison ”Vi skaber energi”. Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard glæder sig til at se, hvad de unge får ud af årets tema.

– Det er virkelig fantastisk, at Projekt Edison i år kommer til at handle om energi og entreprenørskab. Lige nu arbejder politikere og regeringer over hele verden på at finde gode løsninger på vores energiudfordringer. Og selvom vi har mange gode bud på, hvad vi vil gøre, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer, tænke på nye måder og lader os inspirere. Og her tror jeg, at børn og unge kommer til at spille en vigtig rolle, fortæller klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison, som i dag er forankret i over 40 kommuner. Det giver elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

– Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. I Projekt Edison arbejder eleverne med udgangspunkt i deres egen hverdag, og med årets tema om energi har de en unik mulighed for at blive medskabere af fremtidens samfund, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Den 1. august er årets undervisningsmateriale klar til brug. Det vil guide eleverne igennem en innovativ læringsproces og give dem kompetencer inden for innovation og entreprenørskab. Projekt Edison finder sted fra starten af august til og med november 2023, hvor der er landsfinale.

el elpriser elpære
13.000 elever skal skabe energi … (Foto: Pexels)

Læs også: Vandselskaber kan få nøglerolle i fremtidens nye energi

Rockergruppen Satudarah sættes ud af klubhus i Esbjerg

Esbjerg Kommune har netop meddelt, at rockergruppen Satudarah ikke længere må bruge ejendommen på Brolæggervej 12 i Sædding som klubhus.

Både borgere, politi og Esbjerg Kommune har oplevet utryghed i området omkring Brolæggervej 12 i det vestlige Esbjerg, siden Satudarah oprettede klubhus på stedet i efteråret 2022.

Esbjerg Kommune har derfor sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi arbejdet på at skabe grundlag for at kunne forbyde Satudarah at bruge stedet som samlingssted. Grundlaget er nu så stærkt, at kommunen har sat rockergruppen på porten.

– Vi ønsker ikke, at kriminelle rocker- og bandegrupperinger slår sig ned i vores kommune. I deres kølvand følger der ofte både kriminalitet og stoffer. Det skaber stor utryghed, og det kan vi ikke tolerere, forklarer borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Derfor har Esbjerg Kommune netop meddelt rockergruppen Satudarah, at de ikke må bruge ejendommen som klubhus.

Ny lov gør forbud muligt … Esbjerg Kommune bruger den nye Samlingstedslov fra 2017 til at forbyde rockergruppen at bruge Brolæggervej 12 som samlingssted. I første omgang vil forbuddet gælde i tre måneder.

– Syd- og Sønderjyllands Politi følger rocker- og bandemiljøet tæt og borgerne skal ikke være i tvivl om, at politiet sammen med andre myndigheder, herunder kommunen, bekæmper rocker- og bandegrupperingerne intensivt. Vi vurderer løbende mulighederne for at benytte de værktøjer, vi har til rådighed. Og det har vi gjort i denne situation i et godt samarbejde med kommunen, udtaler politidirektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

mand rocker hænder
Rockergruppen Satudarah sættes ud af klubhus i Esbjerg. (Foto: Unsplash)

Læs også: Fyns politi slår igen til mod bandemiljøet

Dagens billede: ‘Bliv væk’ kampagne

https://www.instagram.com/p/CqXY4ZZtzqn/

Fredagsfjol: Flamingohjælp 🦩

https://www.instagram.com/reel/Cnt3Px4qRmU/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

 

 

· Mere fra samme kategori ·