Læs også:

Close
TikTok, sociale medier, mobil, app (Foto: Unsplash)

NEWS: TikTok åbner datacenter i Norge og styrker datasikkerhed

Nyheder  | 

TikTok åbner datacenter i Norge og styrker datasikkerhed · 30-årig idømt otte års fængsel for salg af kokain · Nordsjælland og København har haft størst indkomstfremgang de sidste 10 år · For femte år i træk løber Comwell med europæisk bæredygtighedspris · 30-årig dømt for at udbrede børnepornografisk materiale · Dagens video: Fodbold, et vigtigt budskab og cuteness forenes

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

TikTok åbner datacenter i Norge og styrker datasikkerhed

TikTok åbner datacenter i Norge og styrker europæisk datasikkerhed med nye tiltag, det offentliggjorde TikTok i sidste uge sammen med information om en række nye tiltag, der skal styrke datasikkerheden for TikToks brugere i Europa. Blandt nyhederne er, at TikTok åbner et nyt datacenter i Norge, der fremover skal opbevare europæisk data.

TikTok opruster nu datasikkerheden for sine mere end 150 millioner europæiske brugere. De nye tiltag går under navnet Project Clover og sætter nye standarder, når det kommer til datasikkerhed.

– Projekt Clover styrker vores forpligtelse til datasikkerhed i Europa og vil være med til at sikre, at vores 150 millioner europæiske brugere er dækket af brancheførende databeskyttelse og sikkerhed, fortæller Theo Bertram, VP Public Policy & Government Relations i TikTok.

Her er nogle af nyhederne:

  • Nyt datacenter i Norge: TikTok åbner nyt datacenter i Norge og i Dublin. Ligesom med TikToks andre datacentre skal disse drives af en tredjepartsudbyder. TikTok vil starte med at flytte europæisk data til disse datacentre i år.
  • Tredjepart skal styrke datasikkerhed: Et europæisk sikkerhedsfirma skal overvåge, kontrollere og beskytte datahåndteringen i Europa, heriblandt monitorering af data-flows, foretage sikkerhedskontrol, med flere. TikTok er i dialog med en leverandør og vil annoncere samarbejdet, når en endelig aftale er på plads.
  • Nye sikkerhedsforanstaltninger: TikTok styrker sine sikkerhedsforanstaltninger, blandt andet ved at skærme medarbejderes adgang til europæiske brugeres data. Dette betyder, at adgang til data udover at overholde gældende lovgivning og kontrol, også skal igennem yderligere skærpede sikkerhedsforanstaltninger og kontrol.

Læs mere her.

TikTok, sociale medier, mobil, app (Foto: Unsplash)
TikTok åbner datacenter i Norge og styrker datasikkerhed … (Foto: Unsplash)

Læs også: TikTok sætter begrænsning på tidsforbrug

30-årig idømt otte års fængsel for salg af kokain

En 30-årige mand fra Djursland er idømt otte års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af 10 kilo kokain.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 30-årig mand fra Djursland otte års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af kokain. Den nu dømte har erkendt, at han ved to overleveringer i foråret 2022 modtog i alt 10 kilo kokain. Da politiet anholdt den dømte på hans adresse i oktober 2022, var han stadig i besiddelse af cirka 3 kilo kokain. Retten har samtidig konfiskeret 142.000 kroner fra den dømte.

Sagen er del af et større kompleks om indsmugling af narkotika. NSK havde i en periode forud for anholdelsen af den 30-årige haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som mistænkes for at indsmugle og distribuere store mængder hård narkotika til flere personer på tværs af landet, herunder den nu dømte.

Specialanklager ved NSK, Morten Rasmussen, udtaler:

– Jeg er tilfreds med dommen, som hviler på et meget solidt efterforskningsarbejde. Dommen afspejler, at den dømte har været i besiddelse af en anseelig mængde kokain, hvilket har givet en langvarig fængselsdom.

Den dømte har anket dommen til formildelse.

amfetamin narko
30-årig idømt otte års fængsel for salg af kokain … (Foto: Pexels)

Læs også: Dom sprænger strafferammen i stor narkotikasag

Nordsjælland og København har haft størst indkomstfremgang de sidste 10 år

10 års indkomstfremgang er mest gået til Nordsjælland og København … Over de seneste 10 år har de to rigeste kommuner oplevet en indkomstfremgang på omkring 40 procent, mens kommuner, hvor indkomsterne i forvejen var lave, kun har haft en fremgang på 15 procent, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Der har været indkomstfremgang i alle landets kommuner over de seneste ti år, men der er væsentlig forskel på, hvor stor fremgangen har været, når man ser på tværs af landet. Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik.

Særligt kommuner i og nord for København har nydt godt af udviklingen. I Gentofte Kommune er den gennemsnitlige disponible indkomst målt i faste priser vokset fra 496.877 kroner i 2011 til 711.451 kroner i 2021. Det er en fremgang på omkring 40 procent, hvor der er taget højde for inflationen, hvilket også er tilfældet for Rudersdal Kommune.

I den anden ende af skalaen ligger kommuner som Brøndby, Ishøj og Høje-Taastrup, der har oplevet en real fremgang på omkring 15 procent. I Brøndby kommune var den gennemsnitlige disponible indkomst målt i faste priser 250.939 kroner i 2011, hvor den i 2021 var vokset til 295.613 kroner.

Også kommuner på dele af Fyn, øerne i det sydlige Danmark og Nordjylland har oplevet lave reale indkomstfremgange.

– Tendensen er, at de kommuner, der havde høje gennemsnitsindkomster for ti år siden, også har haft de relativt højeste indkomstfremgange. Udviklingen har øget de geografiske indkomstforskelle endnu mere, forklarer Sune Caspersen, senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

– En væsentlig del af forklaringen på den ujævne indkomstfremgang er borgernes flyttemønstre. Vi ser en udvikling, hvor danskerne i højere grad bosætter sig med andre, der ligner sig selv og med samme indkomst. Det betyder, at borgerne i nogle kommuner bliver markant rigere end andre, og det trækker Danmark skævt, slutter Sune Caspersen.

Analysens hovedkonklusioner:

Indkomsterne er vokset mest i kommuner i og nord for København. De to rigeste kommuner, Gentofte og Rudersdal, har set en fremgang på omkring 40 procent over de seneste ti år, når der tages højde for inflation. Det er langt mere end i landets øvrige kommuner.

Den overordnede tendens er, at kommunerne med høje gennemsnitsindkomster for ti år siden har haft højere indkomstfremgang end kommunerne med lavere gennemsnitsindkomster. De geografiske indkomstforskelle er således øget.

Inden for de enkelte kommuner kan der være stor forskel på, hvor rig eller fattig man er. I de fleste kommuner finder man nemlig områder, der skiller sig ud ved at have en særligt høj koncentration af rige – eller fattige.

Læs mere og se indkomsttallene for din kommune her.

ulighed nordsjælland
Kortet viser den reale udvikling i den gennemsnitlige disponible indkomst i kommunerne fra 2011 til 2021. De mørkeblå områder er den femtedel af kommunerne, hvor borgerne har oplevet den største indkomstfremgang, mens de lyseblå områder er den femtedel, hvor indkomsterne er vokset mindst. (Grafik: PR)

Læs også: Kontankthjælpsmodtagere kommer oftest i job i konjunkturfølsomme brancher

For femte år i træk løber Comwell med europæisk bæredygtighedspris

Sustainable Brand Index Award™ er netop blevet uddelt ved den svenske analysevirksomhed SB Insights årlige prisuddeling. For femte år i træk hædres danskejede Comwell Hotels med den anerkendte pris. Prisen er et udtryk for, at de danske forbrugere opfatter Comwell Hotels som den mest bæredygtige hotelkæde i Danmark.

Comwell arbejder målrettet på en mere bæredygtig hoteldrift og har sat en lang række initiativer og aktiviteter i søen for kontinuerligt at gøre hotelkæden til en bedre udgave af sig selv. Alt fra mindre madspild, flere grønne retter i hotellernes restauranter, mere bæredygtig indretning og renovering, investeringer i mere energivenlige løsninger, bedre energikilder og optimal affaldssortering er under luppen i den danskejede hotelkæde.

Comwell er det bedst placeret i hotelbranchen og som nummer 44 ud af i alt 243 danske virksomheder. Direktør for HR og Bæredygtighed i Comwell Hotels, Mai-Britt Jensen, er glad for anerkendelsen:

– Det er fantastisk, at vi kan tage imod den flotte hæder – og nu for femte år i træk. Vi arbejder aktivt for hele tiden at forbedre os, så jeg er stolt og meget beæret over, at vores gæster og de danske forbrugere lægger mærke til os og opfatter os som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde, fortæller Mai-Britt Jensen, der også sender en stor tak til hotelkædens medarbejdere:

– Jeg vil også fremhæve den fantastiske støtte fra Comwells medarbejdere, da prisen i særdeleshed er en cadeau til dem. De er en stor del af rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift, og var det ikke for dem, så kunne vi ikke lykkes, lyder det fra Comwells direktør for HR og Bæredygtighed.

Comwell Hotels arbejder aktivt med FN’s Global Compact og FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og lægger i disse måneder sidste hånd på en ny bæredygtighedsstrategi for de kommende 5 år.

Hotelkæden fortsætter sine aktiviteter mod en grøn omstilling og er i øjeblikket – blandt andre aktiviteter – tæt på at lancere en intern og ambitiøs uddannelse for medarbejderne i hotelkøkkenerne. Uddannelsen understøtter arbejdet med bæredygtighed på området for mad og drikkevarer. Desuden har Comwell i samarbejde med eksterne partnere kortlagt CO2-udledningen i driften, som har bidraget til koncernens videre aktiviteter og forbedringer.

Sidste år fik Comwell også opmærksomhed for sit arbejde med bæredygtighed. I oktober 2022 blev Comwell Aarhus hædret med klimaprisen Climate Award 2022[1] for at være det hotel i Danmark med den laveste CO2-udledning per overnattende gæst. Ved samme lejlighed modtog Comwell Middelfart årets Climate Award for Fyn og Øerne.

Fakta om Sustainable Brand Index Award™:

Sustainable Brand Index Award™ uddeles i år for 11. år i træk af den svenske analysevirksomhed SB Insight.

Sustainable Brand Index™ måler forbrugernes opfattelse af, hvor bæredygtigt et givent brand fremstår. Målingen er baseret på en omfattende analyse, som i år inkluderer 1.550 brands og 80.000 forbrugerinterviews fordelt over 8 europæiske lande.

I alt indgår 243 brands fra 24 forskellige brancher i Danmark, og vurderingen af de enkelte brands beror på interviews af 12.000 danske forbrugere.

[1] Climate Award 2022 blev afholdt af klimascore.com i samarbejde med Dansk Erhverv. Comwell Aarhus fik en klimascore på 10 ud af 10 mulige og udmærkede sig ved at have et minimalt klimaaftryk på alle områder fra transport over energiforbrug til mad og drikke. Læs mere her.

comwell hotel
Flot hæder til dansk hotelkæde … (Foto:: PR)

Læs også: Get away på Rungstedgaard

30-årig dømt for at udbrede børnepornografisk materiale

Dommen lød på 30 dages betinget fængsel, da en 30-årig mand i dag blev dømt for at have besiddet og – via Instagram – udbredt børnepornografisk materiale.

En mand fra Holstebro delte den 9. april 2021 en video via det sociale medie Instagram. På videoen kunne man se en 14-årig pige give en mand oralsex. Det blev anmeldt til politiet, og i dag, torsdag den 9. marts 2023, blev den 30-årige mand så ved Retten i Holstebro fundet skyldig i at have besiddet og udbredt børnepornografisk materiale. Retten takserede forbrydelsen til 30 dages betinget fængsel.

Den 30-årige mand var også tiltalt for uberettiget billeddeling og blufærdighedskrænkelse af en 21-årig kvinde – et forhold, han dog blev frifundet for.

– Jeg er tilfreds med, at den tiltalte blev fundet skyldig i det mest alvorlige forhold, nemlig besiddelse og udbredelse af en børnepornografisk video. Det er rigtig godt, at der er borgere, der reagerer og kontakter politiet, når de ser ulovligt indhold på de sociale medier, udtaler anklagerfuldmægtig Michelle Førster Andersen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den anklagerfuldmægtige havde procederet for 60 dages ubetinget fængsel for forholdet om børnepornografi, men det endte altså med en betinget dom på 30 dage.

– Jeg må erkende, at retten har vurderet sagen anderledes end anklagemyndigheden, og nu må vi nærlæse dommen og sammen med statsadvokaten vurdere, hvordan vi skal forholde os til byrettens afgørelse, lyder det fra anklagerfuldmægtig Michelle Førster Andersen.

Sagen begyndte ved retten i efteråret 2022. Der skulle være faldet dom i sagen i december, men sagen blev udskudt grundet af sygdom.

dom retten
30-årig dømt for at udbrede børnepornografisk materiale … (Foto: Pexels)

Læs også: Ung mand tiltalt for besiddelse af voldsomme mængder børneporno

Dagens video: Fodbold, et vigtigt budskab og cuteness forenes

https://www.instagram.com/reel/CmNnk2OIm7q/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

· Mere fra samme kategori ·