Læs også:

Close
hygge læs læse bog hund sofa

Ting du kan se, læse eller lytte til i ferien eller weekenden

Underholdning  | 

Hygge kan være mange ting … Men en god bog eller podcast at læse eller lytte til eller måske film og serie at kaste sig over er dejligt. Bliv inspireret til dette her

hygge læs læse bog hund sofa
Måske det er tid til lidt hygge … (Foto: Pexels)

Gode bøger at læse eller lytte til

Den alle taler om (og som du skal læse)

Den er murstenstyk – og alligevel kunne man godt have læst meget mere. For god og velskrevet  – og ikke mindst spændende er den. Her får du råt for usødet et unikt indblik i en verden og prins’ liv og tanker.

I ‘Reserven’ fortæller prins Harry for første gang den sande historie om sit liv med tragedie, sorg og tunge forventninger men også om at frigøre sig og finde kærligheden.

Prins Harry bryder den rungende tavshed i bogen, hvor han udfolder sin livshistorie uden at lægge fingre imellem. I bogen får Harry endelig plads til at sætte ord på de følelser og tanker han har haft i sit liv før og efter sin rolle i det engelske kongehus. Det er stærke og følsomme beretninger om hans tragiske tab af sin mor, om hans tumultariske ungdom og den endelige frigørelse til at finde sig selv og skabe sin egen familie i kærlighedens navn. Læs eller lyt – ganske unik …

PS. Jeg læste den på fire dage – kan du slå det …

reserven prins harry bog

Murstenstyk bog – du bare må læse eller lytte til … (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Reserven’, 244,95 kr., saxo.com

Smuk og ikonisk bog

Bogen ‘Room 606’ af Michael er en nyskrevet og udvidet udgave af Michael Sheridans klassiker, der med udgangspunkt i et enkelt bevaret hotelværelse –

– udforsker Arne Jacobsens design og arkitektur.

På 6. sal i SAS Royal Hotel ligger Room 606 som et velbevaret mikrokosmos, der dokumenterer arkitekt og designer Arne Jacobsens fulde mesterværk. Room 606 er det eneste bevarede interiør i SAS Royal Hotel, som Jacobsen designede for SAS. Bygningen rummede både luksushotel og lufthavnsterminal og stod færdig i 1960.

SAS Huset i København er det mest helstøbte værk i Arne Jacobsens karriere. Her udfoldede han alle sine talenter som designer af møbler, lamper, tekstiler, haver, typografi og bordservice. Som et fragment, der rummer
hele bygningens essens, danner hotelværelset Room 606 afsæt for bogens rekonstruktion af Jacobsens forsvundne mesterværk i ord og billeder.
Den gennemillustrerede bog, som indeholder næsten 500 fotos og tegninger, tager læseren med på en virtuel rundvisning på SAS Royal Hotel, som det fremstod i 1960. En spændende og vild en bog og historie og ikke mindst indblik en ikonisk designers liv og tanker og stil …
Bogen er en rigtig coffee table bog og er på 336 sider, rigt illustreret og med nyoptagne fotos af Anders Sune Berg. Den er på engelsk.
'Room 606' sas royal hotel
‘Room 606’ pynter ikke alene på dit borg eller bogreol, men er også en spændende bog, hvis du interesserer dig for arkitektur og møbler … (Foto: MY DAILY SPACE)
‘Room 606’, 399,95 kr., saxo.com
Den der også giver indsigt i kosmetikkens verden

Bogen ‘En drøm om skønhed’ af Laura Baldini er en sand historie om Estée Lauder. New York,1928. Unge Esty får lov til at hjælpe med at blande salver i sin onkels værksted i baghaven.

Hun eksperimenterer med dufte og olier og skaber sin egen creme, som hun sælger på et klapbord på stranden i Long Island. Det bliver hendes første succes. Fra da af kalder Esty sig Estée, flytter fra Queens til Manhattan og får endelig fat i en af de eftertragtede stande i det fornemme stormagasin Saks. Med originale ideer og en uendeligt stor arbejdsindsats tager pigen fra Queens New York med storm. Men succes kommer med en høj pris. Det kan koste hende hendes livs kærlighed…Estée Lauder varet marketinggeni og forud for sin tid. Som den første distribuerede hun for eksempel gratis prøver af sine produkter i skønhedssaloner, hotellobbyer og i metroen. Time Magazine udnævnte Estée Lauder til et af de 20 største forretningsgenier i det 20. århundrede. Firmaet er den dag i dag familieejet, med den tredje Lauder-generation ved roret.

‘Historiens enestående kvinder’ er en helt ny serie fra Gutkind, som i romanform fortællerom en række bemærkelsesværdige kvinder, der – udover at være enestående på hver deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

En virkelig god og spændende – elsker den type.
en drøm om skønhed estee lauder bog
En af de bøger der gør, at næste gang du ser eller køber et af hendes produkter vil du tænke på denne bog … (Foto: PR)

‘En drøm om skønhed’, 199,95 kr.,
saxo.com

Et par gode podcast

Den sjove og lidt alvorlige

Fik du nu betalt din el-regning? Får du nogensinde malet den tallerkenrække, du har snakket om uafbrudt siden starten af 2021? Og husker du at fylde salt og afspændingsmiddel i din opvaskemaskine? Og hvem fanden er du i det hele taget?

I podcasten ‘Voxen’  taler veninderne Frida Brygmann og Sofie Linde om at være voksen. Sådan rigtig voksen. Og om hvor hårdt og ensomt det nogen gange kan føles.

Gennem kærlige og solidariske samtaler husker de os på, at det alt sammen nok skal gå. For det gør det jo altid ❣️

Ring ind med dine voksenbetragtninger på telefonsvareren: 31 53 75 50

voxen

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Den alvorlige

Paulina føler sig forhindret i at tage ud og rejse, er nervøs for at gå i Netto og kæmper med angst-tanker. Disse ting og mange flere har påvirket hende siden, at hun som 9-årig mistede sin mormor. Nu er hun klar til at snakke højt om angsten.

I podcasten ‘Angst og Lykke’ vil Paulina skabe et trygt rum, hvor man åbent kan snakke om angsten og sætte ord på de svære følelser. Hvordan føles angst? Hvordan lærer man at omgås den? Og hvorfor er den så svær at forstå? I hver episode vil Paulina snakke med personer, som alle har haft angsten langt inde på livet og mærket konsekvenserne af den. Lyt med hver mandag!

angst og lykke

Lyt med eksklusivt på Podimo her.

Filmen du skal se

‘Babylon’

Filmen er endnu i sin ungdom, men den har allerede sine etablerede stjerner. Og en masse håbefulde talenter, der venter i kulissen på deres øjeblik. Midt i en hedonistisk fest hos produceren Don Wallach bliver Nellie LaRoy ‘opdaget’, da en anden skuespillerinde har fået en overdosis, og Nellie er der. Samme sted har stjernen Jack Conrad drukket sig i hegnet, og den unge mexicanske tjener Manny Torres får chancen, da han kører Conrad hjem. Og næste dag står de alle på en eller anden måde klar på settet. Klar til at skabe filmmagi – i 1920’ernes filmverden – stumfilmens verden …

Damien Chazelle, der skabte den succesfulde ‘La La Land’, går denne gang tilbage til der, hvor det hele startede: Hollywood i slutningen af 20’erne og begyndelsen af 30’erne, hvor en støvet ørkenby forvandlede sig til megapolen Los Angeles, og filmindustrien blev til.

Her fødtes stjerner, her slukkedes stjerner og her findes stjernerne jo stadig endnu. Brad Pitt er filmstjernen, der spiller filmstjernen Jack Conrad, mens Margot Robbie er det nye stjerneskud Nellie LaRoy, og præcis som sin rolle er Diego Calva et frisk ansigt som Manny Torres.

PS. Filmen var også Golden Globes nomineret, men vandt dog ikke …

Selve handlingen i ‘Babylon’ er ikke baseret på en enestående og sand historie, men filmens karakterer er dog baseret på rigtige mennesker, der påvirkede tiden dengang.

babylon
‘Babylon’ skal ses i biografen … (Foto: UIP)

Et par bingeværdige serier

‘Winter House’, sæson 2

På hayu kan du se ‘Winter House’ – og sæson 1 og 2 ligger der. Vi har lige set sæson 2. Det kom som en overraskelse, da første sæson kom, og Bravo offentliggjorde, at de ville komme med serien ‘Winter House’, hvor cast var udvalgte fra både ‘Summer House’ og ‘Southern Charm’.
Og ja den sæson blev binget – og det samme gjorde nummer to,for den er bare hyggelig, ‘krumme tæer’-pinlig, sjov og fyldt med fester, intriger, kys og her også vinter- og ski-sjov. for den foregår i Vermont.
I denne sæson er der også et par nye med – og de er som altid med til at give masser af kaos og intriger og sjov. Men heldigvis er de fleste de samme (og flere par nu også dannet – og selvom de er blevet ældre, influerer det ikke på festniveauet.
Man kan ikke andet end bare smile lidt og draget bliver man. De er søde, irriterende og sjove og ja også meget menneskelige med de også helt down to earth problemer som de har i for hold til livet, kærester og fremtid. Alt det imens de fester på fuld hammer. Jeg er godt underholdt – føler mig selv som en teenager igen – og tænker “så sjovt var det ikke dengang her i Danmark” … Og så er det sjovt at man ser alt så klart, når man bare er seer – også med konflikter og hver deres ganske almindelige ‘udfordringer’  …

Der er 9 afsnit af cirka en lille times varighed.

winter house hayu binge
Reality kan også noget, hvis der skal binges … (Foto: PR)

‘Firefly Lane’, sæson 1 

Serie ‘Firefly Lane’ virker måske lidt som let underholdning, men bare rolig – serien har meget mere at byde på.
Vi følger de to veninder og hovedpersoner over flere tidsperioder – fra de var små – teenager – voksne … Og tilbage i 1970’erne, hvor der var liv og glade dage på Firefly Lane i Seattle. Her bor de to hjerteveninder (det bliver de) Kate og Tully.

De to er modsætninger – Kate er den pæne pige og lever i en kernefamilie – klog og lidt nørdet. Og så er der Tully, der flytter dertil og bor på den anden side af gaden, hvis liv er stik modsat. Hun bor alene med en mor der er helt væk på stoffer, og som gør Tullys liv noget svært. Men nu er mega sej.

De to finder sammen – og sammen kan (og gør) de det hele. De spiller begge virkelig godt, og Kate spilles af Sarah Chalke og Tully spilles af Katherine Heigl.

Vi følger dem op gennem livet – med deres ups and downs – glæder og sorger. Karriere, kærlighed og livet sådan bare generelt – alt dog med omdrejningspunkt i venindeskabet. Dog kommer de til at leve lidt hver deres liv – Tull7 som succesrig talkshowvært og Kate mere med fokus på familie og datteren.

Ind imellem er det svært at skelne hvad årti, man er i – også fordi de to ligner lidt sig selv i flere af årtierne – hvor det mest er påklædningen der afslører det.

Der kommer også glimt af fremtiden – og også at deres venskab kommer til at lide et hak. Men der afsløres ikke for meget – og sæson 2 er netop kommet – så tænker der kommer flere afklaringer der. For sæson 1 slutter med cliffhanger.

Serien er bingeværdi – hyggelig og vedkommende og ja bare god underholdning, der også får en til selv lidt at reflektere over ens liv (og veninder og de valg man tog).

Der er 10 afsnit af cirka 50 minutters varighed

firefly lane serie netflix
Livslange venskaber – med alle de ‘ups and downs’ det nu giver – det er ‘Firefly Lane’ også … (Foto: PR)

Og en film der ligger på Disney+

Filmen ‘Amsterdam’ på Disney+ har stjerner rad og række – alene det kan jo få en til at se den – ikke mindst når Christian Bale og Margot Robbie også er med …

I 1918, under første verdenskrig, møder lægen Burt Berendsen (Christian Bale) soldaten Harold Woodman og de to indgår en pagt om at passe på hinanden under krigen. Da de begge bliver såret af en granat, møder de sygeplejersken Valerie Voze, som de former et tæt venskab med. De tre rejser til Amsterdam, hvor de lever et bekymringsfrit bohemeliv, langt fra krigens rædsler og virkelighedens problemer.

Der er Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Rami Malek, Robert De Niro og popstjernen Taylor Swift for blot at nævne nogle.

Filmen handler om kapitalismens ondskab og fascismens opblomstring i 1930’ernes USA.

I centrum står lægen Burt, advokaten Harold og sygeplejersken Valerie. Titlen henviser til den hollandske hovedstad, hvor de tre hovedpersoner nyder livet efter at have mødt hinanden under Første Verdenskrig.

Filmen foregår dog primært i USA anno 1933, hvor Franklin D. Roosevelt netop er blevet valgt som præsident. Her bliver hovedpersonerne mistænkt for et drab, der viser sig at trække tråde helt op i toppen af landets magtelite.

Filmen er faktisk inspireret af virkelige begivenheder, hvor magtfulde kræfter konspirerede i det såkaldte Business Plot om at udskifte Roosevelt til fordel for en krigsveteran og dermed gøre USA til et diktatur. Men det ødelægges lidt at måden dette ‘præsenteres på’, da den ikke virker hverken særlig dramatisk eller sjov eller alvorlig.

Men der er en virkelig unik og stemningsfyldt lyssætning og farver ganske velvalgte, og så er Danielle Osbornes art direction virkelig smuk.

Hvad er filmen – et mysterie – fiktion – virkelighed – komedie – spænding – action. Jeg ved det ikke helt. Og jeg ved heller ikke helt hvad jeg så – jo en masse store stjerner. Men en okay film at binge en aften man keder sig. Er dog glad for ikke at have brugt penge på den i biffen.

Filmen varer 2 timer 14 minutter.

amsterdam film disney
‘Amsterdam’ er en stjernespækket film …. (Foto: PR)

 

Læs også:

Luisa Lorang om at lave mad, når man lige er flyttet hjemmefra

 

louisa lorang kogebog flytte hjemmefra forfatter kok (Foto: Maria Wamke Nørregaard)

· Mere fra samme kategori ·