
Mad på 20 minutter: Veggie Curry
Kender du det – du er sulten – lækkersulten – lidt træt og har ikke meget tid eller overskud til at lave mad. Kan man lave lækker aftensmad på 20 minutter. Ja, det kan man. Denne opskrift på veggie curry er fra Thomas Alcayaga’s kogebog ‘Mad på 20 minutter’
Du kan i dag sagtens købe en færdig indisk karrypasta med ro i sjælen, men saucen synes jeg, du skal lave selv. Du skal kun bruge få ingredienser, for eksempel tomat og kokosmælk. Retten kan varieres i det uendelige, og du kan også sagtens komme lidt kød i. Jeg kommer altid en dåse kikærter i, så kan du nøjes med at servere retten med naan eller fladbrød.

Det skal du bruge
Ingredienser
2 spsk. olie
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. revet ingefær
1 grøn chili, kan undlades
½ blomkål
1 courgette
2 spsk. karrypasta, tikka masala
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 dåse kikærter
200 grønne bønner
Salt og peber
Lidt citronsaft eller æbleeddike
Raita
3 dl neutral yoghurt
¼ agurk
1 fed hvidløg
15 mynteblade
1 knsp. spidskommen
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 ⁰C.
Sæt en stor sauterpande eller en støbejernsgryde på blusset, kom lidt olie i, og tænd.
Pil løget, og skær det i tynde strimler.
Pil hvidløg, og fjern kernerne i chilien. Hak det hele fint.
Skyl blomkål, og pluk det i mindre buketter.
Skyl courgette, og skær den i store stykker.
Svits løg i olie et par minutter, til de er klare.
Kom hvidløg, ingefær og chili på, og lad det stege med, til det begynder at dufte.
Kom karrypasta på, og steg, til den begynder at dufte.
Kom nu blomkålsbuketter, courgette og hakkede tomater på.
Lad det småsimre 5 minutter under låg, før du tilsætter kokosmælk, kikærter og bønner.
Lad det simre endnu 7-10 minutter uden låg.
Smag til med salt, peber og eventuelt en smule citronsaft eller æbleeddike.
Mens curryen står og simrer, laver du raitaen.
Kom yoghurten i en skål.
Skyl agurk, og skær den i fine tern.
Pil hvidløg, og riv det fint.
Skyl mynteblade, og hak dem fint.
Kom agurk, hvidløg, mynte, spidskommen i yoghurten.
Smag til med salt og peber.
Varm naan eller fladbrød i ovnen, og server sammen med veggie-curry og raita.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Nem aftensmad: Marokkansk solskinssalat