Læs også:

Close

Kvinde elsk dig selv

Mit liv  | 

Kvinder er ofte deres egen værste fjende. Selvværd er ikke altid det, der er mest af. Laetitia Dweau har skrevet en virkelig fin bog; ‘Kvinde elsk dig selv’, der giver stof til eftertanke, og som sammen med de fine illustrationer sætter tingene lidt i perspektiv

Måske det er en god ide at kigge lidt nærmere på denne bog, som Laetitia Dweau har skrevet. Ikke alene får den sat tanker i gang, men den er også med til at sætte fokus på ting, som mange kvinder måske går og bruger tid på – uden at tale om det eller kunne italesætte det.

Vi har været så heldige at få en snak med forfatteren. Bliv både inspireret og lidt klogere her.

Bogen ser således ud:

 

kvinde elsk dig selv bog
En fin bog og illustrationerne af Bridget Moore er virkelig perfekte …

Hvad er din baggrund?

Jeg er musiker, sanger og sangskriver og halvdelen af ​​duetten ‘Free Free Dom Dom’. Min musikkarriere startede som 17-årig, da jeg underskrev min første pladekontrakt med Universal Music, France. Min karriere virkede udefra som om det bare kørte på skinner. Men det der startede som et eventyr, blev hurtigt til et mareridt – nemlig at være i hænderne på mænd, der ville kontrollere mit privatliv, var ikke noget, jeg var opsat på. Som et resultat blev mit første album faktisk aldrig udgivet.

kvinde elsk din krop laetitia
Vi har talt med Laetitia Dweau … (Foto: IGGY – @im___iggy)

Siden da blev jeg ved med at skrive musik, spille koncerter rundt om i verden, har udgivet musik selvstændigt, og det vil jeg nok gøre til jeg er dør … 🙂 Voilà. Musik og kunst er mit liv; det er der, jeg føler mig mest i live. I 2016 besluttede jeg at tage til Berlin, og jeg blev forelsket. Jeg var træt af Paris og følte, at jeg trængte til en ny start.

Jeg troede, at Berlin var et sted, hvor drømme er mulige, og det var den perfekte by for upcoming og kunstnere, der kæmper for at få en karriere i gang. Men det er den nok bare ikke så meget længere. Men det var her, Curated By Girls blev født. Samtidig startede min partner og jeg vores musikprojekt ‘Free Free Dom Dom’. Så mens jeg stadig gik efter musikken, blev jeg kurator fra bunden. I begyndelsen anede jeg ikke, hvad jeg lavede, men jeg er hårdtarbejdende, og jeg giver ikke så let op.

Jeg har selv bygget Curated by Girls op. Uden hjælp fra store virksomheder. De fleste tror nok, at der ligger et hold bag og masser af økonomisk støtte. Men nej. Jeg tror, ​​det er vigtigt at præcisere, at det kun er mig, der udfører det daglige arbejde. Jeg har nu base i Lissabon, hvor jeg fortsætter alle mine aktiviteter inklusive seriøs dansetræning.

Du kan se mere om Free Free Dom Dom her:

Hvordan er din selvaccept … (Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Hvad er historien og baggrunden bag bogen?

For seks  år siden startede jeg et projekt kaldet Curated by Girls – oprindeligt med min veninde Ophelie Rondeau, som desværre ikke kunne forfølge projektet – med det formål at fremvise kvindelige-identificerende og køns-ikke-konforme skabere online og gennem IRL-shows.

Platformens filosofi var enkel: Giv gratis promovering til underrepræsenterede billedkunstnere. Som kunstner selv (musiker) har jeg altid haft svært ved at få adgang til et publikum; Enten er det utilgængeligt (bedste magasiner og platforme), eller også er det en betalingsmulighed og normalt en ‘scam’.

Jeg ville gøre noget for kunstnerne, løfte deres stemme og fremvise deres arbejde gratis. Jeg boede på det tidspunkt i Berlin, hvor billedkunst er allestedsnærværende. Det var en meget naturlig proces, selvom jeg ikke er kurator i akademisk forstand. Platformen voksede organisk og blev et vidunderligt fællesskab. Ved at fremhæve mange kunstneres arbejde opdagede jeg en masse forskellige oplevelser, historier og synspunkter, som virkelig inspirerede mig.

Og ideen til en bog, hvor jeg ville bruge min egen stemme, var et interessant skridt. Måske det logiske skridt. Jeg har altid skrevet, tekster eller historier, så ord er en stor del af mit liv. Da Balthazar Pagani fra Vivida Books rettede henvendelse til mig om at skrive en bog om selvaccept, var det perfekt timing. Selvfølgelig tøvede jeg lidt, da jeg ikke var særlig sikker på, at jeg ville være i stand til at skrive en bog, du ved …

Men jeg kan godt lide udfordringer, og emnet var vigtigt. Med min erfaring med Burated By Girls tænkte jeg, at jeg nok kunne komme med en nyttig og interessant guide. Balthazar introducerede mig for Caterina Grimaldi , som kuraterede bogen. Hun var min partner in crime i dette projekt og hjalp mig med at afklare og få styr på alle mine ideer.

Vi arbejdede hånd i hånd for at lave denne bog. Til den visuelle del valgte vi at arbejde med den fantastiske Bridget Moore aka Handsome Girl, en illustrator fra mit netværk, hvis kunst passer perfekt til bogens stil og koncept og bringer så meget ekstra til bogen. Hendes illustrationer har en meget stærk grafisk og fortællende stil. Jeg elsker dem.

Læs og se mere om Handsome Girl her.

Med det rette hold – og ikke mindst perfekte illustrationer af Bridget Moore blev bogen en realitet … (Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Hvad vil du gerne opnå med bogen?

Ja, jeg håber selvfølgelig, at den bringer noget positivt til læseren; et smil, en god følelse, komfort, inspiration og sætter masser af tanker i gang. Hvis jeg på nogen måde kan hjælpe nogen til at få det bedre med sig selv, er det det, der betyder allermest for mig. 🙂 Ja …

Jeg vil gerne sprede god vibes, så meget jeg kan – være med til at gøre en forskel. Og jeg håber, at mine ord giver genklang og kan hjælpe med at sprede bevidstheden om den vigtige revolution for kvinders rettigheder.

kvinde elsk dig selv
Hvor mange af disse ord kan du sætte hak ved … (Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Tror du, at yngre kvinder er anderledes i dag, hvis du sammenligner dem med ældre kvinder, eller da du var teenager?

Det afhænger af, hvilken del af verden vi taler om. Men jeg vil sige, at i vores vestlige samfund har den yngre generation af kvinder mere ‘power’ og er bevidste om vigtigheden af ​​at stå op for kvinders rettigheder. Den feministiske samtale er ON(going), og den har spredt en dialog rundt om i verden, hvilket er et kæmpe skridt.

Vi kan allerede se en stor udvikling på en positiv og god måde. Vi har fået øjnene op for de skader forårsaget af patriarkatet og dets vægt på vore skuldre. Yngre generationer af kvinder er ivrige efter at afmystificere ting, og de taler mere åbent og frit om emner som menstruation, som før var et kæmpe tabu. Og det er vigtigt!

Men vi skal stadig nå endnu længere og blive ved med at minde folk om at kæmpe for ligestilling og kvinders frihed. Som vi ved, er der stadig steder i verden, hvor kvinders rettigheder er frygtelig begrænset – nærmest ikke eksisterende. Så er jeg på den anden side bange for, at unge er lidt ‘fortabte’, fordi fremtiden ikke kun ser så lys ud, hvor klimaændringer, ‘øko-angst’ og både mennesker og samfundet både viser og begår mange store og dumme fejl uden at rette dem.

Og ærligt talt har mange bare øjnene fast på deres ‘tablets’. Det er lidt skræmmende, hvordan mange af dem ikke engang ser sig omkring – kigger op. Det er vigtigt at forbinde os med det, der omgiver os, at være åben og altid nysgerrig. Jeg tror også, at vi desværre stadig er i en tankegang om ‘magt’.

Vi er nødt til at hjælpe nye generationer til at vokse bedre og stærkere og være der for dem selv og ikke give dem den gamle ‘fake it til you make it’-tale. Vi – ja alle må stoppe med dette sludder om succes og konkurrence …

(Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Har SoMe gjort noget godt eller dårligt (eller begge dele) for kvinders selvværd?

En ting med sikkerhed er, at sociale medier blev et stærkt værktøj for uafhængige kuratorer eller kunstnere, hvilket gør kunst på alle niveauer tilgængelig. I hvert fald i begyndelsen … Du kunne bygge et galleri og finde et publikum; enhver, hvor som helst, når som helst, kunne scrolle på deres telefon og opdage dit arbejde, din historie og komme i kontakt med andre ligesindede over hele verden. Det er stærkt!

Og folk føler sig mindre alene. Og jeg tror, ​​at sociale medier, men især kunst har en magt til at hjælpe kvinder med at få det bedre med sig selv, hvilket giver dem et rum til at ‘shine’ og finde harmoni med deres krop og sind.

På den anden side er sociale medier desværre også en afspejling af vores patriarkalske og puritanske samfund, hvor afbildningen af ​​kvinders kroppe har været under kontrol af mænd i århundreder. Censur af kvindekroppe er drastisk på sociale medier.

Kunstnere og især marginaliserede skabere er ekstremt berørt af denne totalitære censur, da de er afhængige af sociale medier for at fremvise deres arbejde, og deres konti er konstant truet eller endnu værre deaktiveret. Den konstante frygt for at miste dit arbejde giver meget pres og angst og ikke mindst frustrationer … Vi lever i 2023 – come on – det giver ingen mere at opretholde den tilgang til for eksempel kroppe.

Kroppe er smukke – lige meget hvordan du ser ud … (Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Hvad er dine bedste tips til at give kvinder bedre selvaccept?

Ja, man kunne jo læse min bog til en god start. 😉 I bogen giver jeg virkelig enkle tips til at hjælpe dig med at finde balance og harmoni. Selvfølgelig er det alpha og omega at kende sig selv; sin krop, sine drømme, sit JEG. Men også at forstå hvad der gør dig glad, hvad der driver dig, hvad der giver dig nydelse. Derefter kan du begynde at arbejde på de grundlæggende trin mod selvaccept, som er:

1. Ikke at sammenligne os med andre: Vær dig selv. Alle har deres egen vej og rytme. Så i stedet for at dømme os selv, kan vi fokusere på at værdsætte de fremskridt, vi gør.

2. Vi skal aldrig skamme os over, hvem vi er! Begynd hellere at se på vores såkaldte ‘ufuldkommenheder’ med blide øjne og værdsætte, hvad vi er lavet af. Vi er alle unikke skabninger, der fortjener respekt og empati.

3. Sæt pris på de hårde tider og omfavn de negative og nogle gange ubehagelige følelser … ALT er en del af din vækst.

4.  Og den sidste her er super vigtig: Ha’ sans for humor! Jeg tror, ​​at grin er den bedste kur! At kunne grine af os selv, især når vi møder modgang, er POWER, og gør vanskeligheder meget nemmere at håndtere. Mit motto er ‘Gør tingene seriøst, men tag ikke dig selv for seriøst’. Når det er sagt, så er selvaccept en proces, det kan tage år, hele livet for nogle … Men tro mig – det er bestemt rejsen værd …

Hvorfor har kvinder så mange problemer med at elske deres egen krop?

Jeg vil gerne citere Caroline Caldwel som opsummerer det perfekt:

– I et samfund, der profiterer på din selvtvivl, er det en oprørsk handling at kunne lide dig selv. Og det er præcis, hvad vores forbrugerkultur handler om; socialt pres, body shaming og normer, der får kvinder til at føle sig som lort. Virksomheder vil forsøge at sælge dig hvad som helst! Der er en creme, du kan købe for at rette op på noget ved din krop. Budskabet er klart: du skal redigere dig selv uanset hvad. Vær en photoshoppet version af dig selv.

Dette pres er rodfæstet i århundreders patriarkat, hvor kvinder er blevet kontrolleret og afbildet af det mandlige blik, objektiveret og set som et objekt for begær … Et urealistisk ideal, der gør det umuligt at acceptere, hvem og hvordan vi er. Lad os for eksempel se på mode, som har været forfærdeligt for kvinder i årtier, hvor ideen om femininitet var at være ekstremt tynd og super ung.

Heldigvis er alt dette ved at ændre sig. Skridt for skridt, og forhåbentlig bevæger vi os mod mere mangfoldighed og mere rummelighed. Forhåbentlig, fordi nogle gange ser vores samfund ud til at gå baglæns (censur, abortrettigheder og så videre – desværre) …

Vær stolt af din krop bring nydelse ind i dit liv … (Illustration: Fra bogen Kvinde elsk dig selv’)

Er sexisme bare noget, vi har talt om de sidste år – eller vil det fortsætte?

Sexisme er præcis som rigdom. Det er forankret i vores samfund. De rige mennesker i denne verden ønsker at blive ved med at være rige og at være rigere er målet.

De ønsker ikke, at verden skal ændre sig. Og selvom vi ser flere kvinder, der besidder vigtige funktioner, er det stadig patriarkatet, der hersker. Sexisme vil desværre eksistere i nogen tid, så længe vi fortsætter i samme retning (som vi desværre gør). Så vi skal ikke sænke vagten endnu, og vi må blive ved med at kæmpe …

Du kan læse mere om Laetitia Dweau her.
 
Læs også:

selvtillid, selvværd, materialisme, succes, selvkærlighed, værd, opfattelsen, oplevelse, tro, evner, mental, dyb, værd,

· Mere fra samme kategori ·