Læs også:

Close
kokkedal slot bryllup

Kulturguide: Oplevelser i februar 2023

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige og spændende oplevelser og begivenheder i februar 2023, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke altid at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i februar 2023 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i februar 2023 i København

Nye udstillinger i Nikolaj Kunsthal

‘Neither day nor night’ udstilling, d. 10 februar – d. 7. maj., voksen: 95 kr., børn (0-17 år) gratis, årskort 200 kr.., Nikolaj Plads 10, København

nikolaj kunsthal
Så er der nye udstillinger på vej i Nikolaj Kunsthal … (Foto: PR)

Der er hele tre nye udstillinger at se i Nikolaj Kunsthal – men denne her varer helt til start maj.

Louise Bonde-Hansen – ‘Neither Day nor Night’ (Øvre Galleri):

Med udstillingen ‘Neither Day nor Night’ er Louise Bonde-Hansen optaget af at skabe rum, der virker helende og forløsende. Hun er tiltrukket af erindringer og utopier – og draget af kitsch, men uden ironisk distance. I Nikolaj Kunsthals Øvre Galleri viser Louise Bonde-Hansen sin første institutionelle soloudstilling; et sakralt frirum der byder på et mix af materialer bevogtet af en håndfuld sanktbernhardshunde.

Udstillingen udspringer af min egen (utopiske) længsel efter at kunne kravle ned under jorden eller op i en livmoder, hvor jeg ikke skal forholde mig til noget; en form for fristed. I et sekulariseret og individualistisk samfund som Danmark er der meget få rum, hvor man kan søge hen efter trøst og mening, og hvor der er plads til at føle smerte, savn og tab. I mine værker forsøger jeg at udfylde lidt af det tomrum, fortæller kunstneren selv.

De to andre udstillinger hedder ‘Platform’ og ‘Interference’.

Læs mere her

Vinterferie på Politimuseet

Sjove arrangementer på Politimusset, tirsdag d. 14. februar kl. 11.00 – 16.00, voksne: 60 kr., børn u/ 18 år gratis, Fælledvej 20, 2200 København N

politimuseet
Måske du skal på Politimuseet i vinterferien … (Foto: PR)

Igen i år slår Politimuseet dørene op til en spændende og sjov vinterferie med masser af aktiviteter for hele familien. Både i uge 7 og uge 8 er der særarrangementer for børn og deres forældre. Og det hele starter den 14. februar.

I vinterferien 2023 åbner vi dørene for to aktiviteter – en for større børn og en for de mindre børn. Vinterferieaktiviteterne foregår tirsdag, torsdag, lørdag og søndag i uge 7, samt tirsdag og torsdag i uge 8.

Større børn og voksne kan få afprøvet deres evner som ‘Efterforsker for en dag’. Få afgjort hvem der har den bedste politinæse i familien, når en drabssag bliver genåbnet og skal efterforskes og opklares.

For de mindre børn er der også aktiviteter, når vi dagligt inviterer til børnerundvisninger. Her skal børnene i samarbejde med en af museets undervisere finde ud af hvem gerningsmanden er i ‘Mysteriet om hundetyven’.

Program:

‘Efterforsker for en dag’

Anbefales til børn over 9 år.

En ung mand forsvandt i 2012 under mistænkelige omstændigheder, men efterforskningen gik i stå. Nu er der dukket nye spor op i sagen, som er genåbnet som drabssag. Politiet har brug for din hjælp til at opklare forbrydelsen og finde gerningsmanden. Undersøg spor og gerningssted, find ud af hvem af de mistænkte der lyver og løs mordgåden!

Arrangementet foregår løbende hele dagen fra klokken 11.00-16.00.

 ‘Mysteriet om hundetyven

Anbefales til børn i alderen 6-10 år.

En sen aften er en tyv brudt ind i en lejlighed og har stjålet hunden Charlie. Flere spor er blevet efterladt, men politiet har brug for din hjælp til at opklare forbrydelsen. Hold øjne og øre åbne, og vær med at udpege hvem der er hundetyven!

Arrangementet er en rundvisning. Start kl. 11.15, 12.15, 13.15 og 14.15. Kom gerne 10 minutter før.

Politimuseet ligger på Fælledvej i København i den bygning hvor Station 6 tidligere havde til huse. Museet åbnede på Fælledvej den 18. november 1993, men museet har rødder helt tilbage til 1904, hvor der blev samlet effekter i Domhusets kælder. Museet fortæller om Politiets historie helt tilbage til vægternes tid.
Læs mere her

Smykkeudstilling på Designmuseet

Tapas smykkeudstilling, d. 26. januar – d. 30. april, 130 kr., børn u/ 17 år gratis, Designmuseet Danmark, Bredgade 68, København

gitte bjørn smykker
Smykkerne hedder ‘Broken Home’ og er en del af Gitte Bjørns udstilling … (Foto: PR)

Guld, sølv, diamanter, perler, sten og træ. Den danske smykkekunstner Gitte Bjørn bevæger sig i både kostbare og naturlige materialer, hvilket gør hendes univers til en vidunderlig og varieret rejse ud i smykkekunstens mest forunderlige afkroge. Motivmæssigt sakser hun med lethed ind og ud af dyre- og planteriget med sine serier af jordbærringe, edderkopperinge, græshopperinge, konkylieringe og meget mere.

Efter en årrække med større sølvarbejder, vender Gitte Bjørn i TAPAS tilbage til sin oprindelige smykkeverden. Med sine unikke fingerringe udfordrer hun forskellige teknikker og materialer i en leg med form og udtryk. Udstillingen viser folderinge, ringe med lyd, ringe med rå diamanter, dyr og mere klassiske perleringe.

Som et overdådigt spansk tapasbord, vises et kurateret udvalg af ringe fra 20 serier med fem i hver, præsenteret på udstillingens fem borde. TAPAS er en hyldest til den sublime smag, og værkerne bobler af nye idéer, som i serien med ringe udformet som champagnepropper.

TAPAS er den første soloudstilling med Gitte Bjørns smykker på museum.

Læs mere her

Ny særudstilling på Glyptoteket

‘Særudstilling ‘Amarna – Solgudens by’, d. 26.01 – 18.06, voksne 125 kr. – under 27/studerende 95 kr., Glyptoteket H. C. Andersens Boulevard, København

amarna glyptoteket
Måske en søndag på Glyptoteket var en god ide … (Foto: PR)

Glyptoteket har netop åbnet særudstilling ‘Amarna – Solgudens by’, og du er selvfølgelig inviteret med! Vær blandt de første til at høre historien om farao Akhenaten, dronning Nefertiti, barnekongen Tutankhamon og livet i deres drømmeby.

Året er 1365 før vores tidsregning. Vi befinder os i oldtidens Ægypten, hvor magi og dyreguder spiller en afgørende rolle i samfundet. Da Farao Akhenaten overtager magten, gør han op med de gamle guder og dikterer en ny religion. Solguden Aten skal nu være den eneste tilladte gud, vist som en solskive med lange stråler med hænder, som holder hieroglyffen ankh for ’liv’ mod kongeparret, Akhenaten og hans dronning Nefertiti. Den nye gudedyrkelse fører en større samfundsomvæltning med sig, og regentparret vælger at flytte og anlægge en ny residens, en storslået ny by, der i dag kendes som Amarna.

Glyptoteket inviterer indenfor til en særudstilling om Amarnas storhed og fald. Byen, der blev grundlagt med templer til den nye gud, paladser til kongefamilien, boligområder, værksteder og gravpladser. Efter Akhenatens død blev Amarna dog ødelagt og forladt, og Ægypten vendte ryggen til de religiøse reformer.

Læs mere her

KA-CHING på Nationalmuseet

Nationalmuseet, alle dage fra d. 11.til 19. februar fra kl. 10.00-17.00. Museet har også åbent mandag d. 20. februar, 75 kr., gratis for børn, Vester Voldgade, København

pengebad nationalmuseet
Du kan også bade dig i penge … (Foto: PR)

KA-CHING! hedder den og giver indblik i pengenes verden. Det sker i vinterferien på Nationalmuseet, hvor alle kan få styr på lommepengene. Der er mange aktiviteter for hele familien på .

I anledning af Nationalmuseets nye særudstilling om dine og vores penge, KA-CHING!, bliver museet i skolernes vinterferie omdannet til en pengeby. Her kan flittige børn gå renskuret hjem efter et besøg i udstillingens pengebad og få ny viden om, hvordan man får opsparingen til at vokse.

Hele familien kan prøve kræfter med falskmøntneri, aktier og andre pengemaskiner. I kan løfte en ægte guldbarre, arbejde for pengene i vores hamsterhjul og blive klogere på, hvordan penge styrer jeres liv.

Vinterferieaktiviteterne foregår rundt omkring på museet og i den nye pengeudstilling KA-CHING!

I KACHING-KØBING kan børn og voksne besøge forskellige boder og sammen udforske pengenes verden. Hvad sluger vores penge, hvor mange is må man undvære for at få råd en iPad eller et løbehjul, og hvor meget skal de voksne skillinge sammen for at få råd til sommerferien?

Læs mere her

Festival for japansk popkultur

Japansk popkultur festival, d. 17.-19. februar, dagsbillet 209,95 kr., DGI Byen, København

japansk popkultur
Er du til japansk popkultur, så skal du en tur til DGI Byen … (Foto: PR)

Danmarks største festival for japansk popkultur rammer DGI Byen til februar, og det er Foreningen J-Popkai, der står bag.

Endnu engang slår J-Popcon dørene op, når festivalen indtager de vante lokaler i DGI Byen den 17.-19. februar. I løbet af weekenden vil de byde over 3.000 gæster velkommen, når de samles om anime, manga, cosplay og meget mere.

Siden 2000 har J-Popcon været et fristed for alle, der dyrker det japanske, og 2023 bliver ikke en undtagelse. Om man er garvet entusiast eller blot nysgerrig, skaber festivalen en ramme for at møde nye mennesker med fælles interesser og for at opleve særlige events, forhandlere og gæster. Oplev en eksplosion af farver, former og smukke kostumer fra det øjeblik, du træder indenfor i dette univers af japansk popkultur, og tag på opdagelse i alt det, som festivalen har at byde på.

Der bydes også velkommen til Robert McCollum, en amerikansk stemme­skuespiller, der har lagt stemme til et hav af kendte karakterer fra hitserier som Attack on Titan, One Piece og My Hero Academia i løbet af sin 25 år lange karriere. I løbet af hele J-Popcon vil han afholde både Q&As, signeringer og paneler samt tage del i events, hvor vores gæster får lov til at opleve ham helt tæt på. Han vil bl.a. forsøge at lære dansk, fortælle om den amerikanske animeindustri og kaste sig ud i ‘impro’ med sin trænede stemme.

Til de spilinteresserede er der ikke kun J-Popcons store Game Room, hvor man kan prøve de nyeste konsolspil, klassiske retrospil, dansemåtter og deltage i konkurrencer, for i år samarbejder vi med Pokémon GO. Hele weekenden vil der være events i det populære mobilspil og mulighed for at fange pokémoner specielt udvalgt til J-Popcon.

Læs mere her

Oplevelser i februar 2023 i Aarhus

Vinterferie på Steno Museet

 ‘Jagten på det ukendte’ på Steno Museet, lørdag d. 11.2 – søndag d. 19.2 2023, voksne 50 kr., gratis adgang under 18 år, C. F. Møllers Allé 2, Aarhus

steno museer
Steno Museet inviterer sine gæster til ‘Jagten på det ukendte’ i vinterferien 2023 … (Foto: PR)

Nedtællingen til vinterferien er i gang. Science Museerne søger nysgerrige vovehalse, seje rumhelte og eventyrlystne opdagelsesrejsende til vinterferien, som denne gang handler om jagten på det ukendte.

Tag ud i rummet, dyk ned i dybet og rejs ind i junglen. I vinterferien kan hele familien tage på jagt efter det ukendte på Steno Museet og i Væksthusene. Med højrisiko for at blive endnu klogere, endnu mere nysgerrig og samtidig have det supersjovt.

Hele familien kan komme på sporet af det ukendte i den gådefulde jagt rundt på Steno Museet, mens man prøver kræfter med spændende, sjove og seje aktiviteter. Leg med is og vand og kom tættere på livet på en rumstation. Find ud af, hvordan man får energi fra solpaneler, og hvordan man holder sin krop i form i vægtløs tilstand. Bliv klogere på, hvad den danske astronaut Andreas Mogensen skal arbejde med på rumstationen, når han skal sendes derop igen senere på året. Lav fantastiske film i vilde verdener, tag rumdragten på og snup en selfie.

Man kan også dykke dybt ned under Jordens overflade, opdage de mange mineraler og bjergarters hemmeligheder og se og føle på sten, der er millioner af år gamle. Oplev en moderne polarekspedition med masser af seje robotter og se filmen ‘Isens hemmelighed’ i Planetariet, hvor der også er mulighed for at få en stjerneoplevelse.

I Væksthusene kan man komme på sporet af det ukendte i den vilde jungle.

Læs mere her

Plantebanko

Plantebanko på Plantecaféen, d. 2. februar 2023, 17.30-19.30 (ankomst fra 17.00), billetprisen er 40 kr., som dækker entré – herudover; 1 plade 20 kr., 3 for 50 kr. – plader købes i baren på dagen, Kjeld Tolstrups Gade 12, Aarhus

plantebanko plantecafeen aarhus
Hvem kunne ikke tænke sig at hygge – spille banko og måske tage en flot plante med hjem … (Foto: PR)

Elsker du banko og hygge og planter, og bor i Aarhus, så er Plantebanko med mulighed for at vinde lækre planter og andre plantepræmier helt sikkert dig. Det sker på Plantecaféen, og de har fundet de fineste planter frem og inspirerende produkter til dine planter.

Der er flotte planter, der skal have et nyt hjem, så er du lige så plantetosset som os, så kom og være med, og vind en plante til din vindueskarm eller plantegrej til at holde de planter lækre!

Der vil være mulighed for at købe kolde drikke og snacks inden selve banko. Og det er muligt at hænge ud efterfølgende i baren. Kom og få en god plads til dig og dine venner, så er der tid til at købe plader og drikke for alle.

Læs mere her

Post A (Love) Letter arrangement

Post a (Love) Letter arrangement, d. 4. februar 13.00-16.00, gratis, Klostertorvet 6, Aahus

breve post
Kom og hyg dig med at sende breve – og portoen er betalt af Postnord … (Foto: PR)

Vinteren er lang, kold og grå, og vi kunne alle sammen godt bruge lidt ekstra hygge, varme og kærlighed. Derfor inviterer PAL i denne måned til kærlighedsbrevcafé. Kom forbi fairbar, køb en kop kaffe og skriv et brev eller to til nogen, du elsker – din bedste ven, kæreste, mor, far, storesøster, lillebror, nabo, måske din hund eller kat – eller bare hvem som helst, du synes, fortjener en lille kærlighedserklæring.

Det er som altid gratis at deltage i Post A Letter. Frimærkerne er sponsoreret af Postnord, materialer er sponsoreret af GENLYD, og Jeanett fra ‘smaa snit’ kommer og laver smukke kunstkort. Der er frimærker til maksimalt tre breve pr. person, og de kan sendes til overalt i verden.

Fairbar er KFUM/K’s non-profit café og ølbar drevet af frivillige. Al overskud går til velgørenhed.
Læs mere her

Oplevelser i februar 2023 i Odense

Klarsyn – en aften i selskab med ånderne

Klarsyn foredrag, d. 23. februar, 200 kr. incl. kaffe, Hjallese Forsamlingshus, Odense

odense kultur
Måske en aften med ånderne kunne være spændende … (Foto: Facebook)
Christian Viborg fortsætter succesrækken af klarsyns demonstrationer. Han vil bringe os tættere på den åndelige verden og på denne måde viderebringe tydelige præcise beskrivelser og beskeder til publikum fra ‘afdøde’ familiemedlemmer og venner fra den åndelige verden. En aften i trygge og kærlige rammer med fokus på nærvær og kærlighed.
I løbet af aftenen vil deltagerne også få mulighed for at stille spørgsmål omkring eget liv og få clairvoyante beskeder. Der er også mulighed for at stille spørgsmål om egne oplevelser eller hvordan et medium arbejder.
Christian forstår, at formidle med højt humør og stor energi, empati og stor præcision, en aften med livsenergi, healing, glæde, tårer, alvor og humor. En aften med kærlige beskeder fra dem, vi kender som har forladt denne verden. Han vil gerne ændre vores holdning til dem på den anden side, så vi tager imod den kærlighed, healing og vejledning, de har til os. Åndelig sjælskontakt er en naturlighed og har altid været en del af menneskeheden siden tidernes morgen. Christians holdning er, at kommunikation med ånderne er for alle – det er en naturlig evne, vi alle har, da vi bruger vores fem sanser.

OBS. Der er også mulighed for at opleve foredraget i Ribe den 21. februar og andre byer i de kommende måneder.

Læs mere her

Besøg Den Åbne Scene og Kulturmaskinen Fyn

Den Åbne Scene, Søndag d. 5. februar 2023 kl. 14 – 17, gratis, Frølageret, Kulturmaskinen, Farvergården.7,  Odense C.

odense den åbne scene
Bor du i nærheden af Odense, er det arrangement måske noget for dig. (Foto: PR)
Den Åbne Scene Fyn Kulturmaskinen Odense holder open mic og networking hygge for alle kreative sjæle søndag den 5. februar 2023 klokken 14 – 17. Det sker efter tur ved håndsoprækning, og det er simpel scene set-up med mic, keyboard og guitar. Du kan dog selv medbringe instrumenter efter behov.
Arrangementet er for alle scenekunst-passionerede. Og om du er deltager, som publikum, cheerleader og eller bare vil networke og møde nye mennesker er op til dig.

Læs mere her

Oplevelser i februar 2023 i øvrige byer

Bryllupsmesse på Kokkedal Slot

Bryllupsmesse, d. 14. februar, gratis, Kokkedal Slot, Hørsholm

kokkedal slot bryllup
Hvis du overvejer at blive gift, er et besøg på Kokkedal Slot en virkelig romantisk oplevelse – og måske du kan blive inspireret til dit bryllup … (Foto: @by Mads Christensen – @Nordicwedding @Mercedes-Benz CPH)

Kokkedal Slot står i kærlighedens tegn den 14. februar og byder velkommen til bryllupsmesse. Her kan forelskede par få inspiration til brudekjoler, smykker, makeup, blomster, borddækning, menu samt opleve festfyrværkeri.

Det bliver næppe mere romantisk end at fejre Valentinsdag på Kokkedal Slot den 14. februar fra klokken 16-18. Her vil kommende brudepar få en smagsprøve på deres store dag og opleve hvor unikt og eventyrligt det kan blive.

Designer Jesper Høvring præsenterer smukke brudekjoler og Mercedes – Benz CPH deres flotte biler. I den smukke Taffel kan nydes eksempler på borddækning kombineret med blomsteropsætninger.

De kommende brudepar kan også opleve vielsesopsætning i 3D samt smage champagne og bryllupskage. Dagen slutter af med festfyrværkeri i den naturskønne slotspark. Det er gratis adgang for gæsterne. Det er muligt at tilkøbe et gourmetophold med en 4-retters gourmetmenu med tilpasset vinmenu.

Læs mere her

LEGO Fan-fotoudstilling i LEGO House i Billund

LEGO Fan-fotoudstilling, d. 30. januar – d. 19. marts, gratis, Lego House, Billund

lego house
Måske fotoudstillingen i Billund kunne være sjov at se … (Foto: PR)

Der er altid noget at opleve, når LEGO House i Billund slår dørene op efter vinterpausen. Udover husets 25 millioner LEGO klodser er der nye modeller, nye aktiviteter og nye oplevelser, der sætter fantasien og legelysten i gang. Sådan er det selvfølgelig også i år, og desuden åbnede huset en ny og ambitiøs fotoudstilling for hele familien.

Udstillingen bygger på fotobogen ’In Focus’, der blev udgivet i 2022. Bogen er fuld af kreative og fantasifulde billeder af LEGO modeller og minifigurer fotograferet i den virkelige verden – billeder, der på forrygende vis leger med grænserne mellem fantasi og virkelighed.

LEGO House har bedt en række fotografer fra bogen om at udstille deres bedste skud og samtidig dele nogle af deres bedste tips og tricks til at skyde vellykkede klods-fotos. Resultatet kan ganske gratis opleves på LEGO Square frem til den 19. marts. Det er en god ide at booke billetter på forhånd – der er gratis adgang til LEGO Square.

Læs mere her

‘Kongeskibet Dannebro’ udstilling på Koldinghus

‘Udstillingen ‘Kongeskibet Dannebro’, d. 3. februar til d. 22. oktober 2023, 130 kr. – studerende 84 kr., Koldinghus 1, Kolding

kongeskibet dannebrog
Kongeskibet Dannebrog ved Uummannaq, Grønland, 1952. (Foto: Den Kongelige Fotografisamling)

Udstillingen ‘Kongeskibet Dannebro’ åbnes på Koldinghus den 2. februar 2023 klokken 13.30 med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen og H.E. Grev Ingolf og Grevinde Sussie.

Kongernes Samling inviterer i 2023 besøgende på Koldinghus med ombord på Kongeskibet Dannebrog. Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både Kongefamilien og mandskabet.

Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg. Skibet tager under sine togter også del i opgaver som for eksempel farvandsovervågning, søredning og uddannelse af kommende officerer.

Kongeskibet er mere end et skib. Det er et sejlende slot og et personligt hjem, der danner rammen om den kongelige families liv til søs og bringer den kongelige familie ud til danskerne. Det er også et skoleskib og en arbejdsplads.

Ruinsalens mange dæk sættes i spil i udstillingen og giver de besøgende en oplevelse af selv at være ombord på skibet med sejldug, dækstole, redningskranse og udsyn til indsejlingen gennem Kolding Fjord – alt sammen tilsat lyden fra maskinrummet blandet med stemmerne fra skibets gaster og mågeskrigene fra de øvre dæk.

Udstillingen viser en lang række genstande med tilknytning til Kongeskibet, for eksempel Dronningens broderede puder til skibet, akvareller malet af Majestæten ombord, H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og det strålerør, der blev brugt til Frederik 9.s morgenbad på agterdækket. Historien om livet ombord gennem tre generationer bliver fortalt gennem Kongefamiliens private film og fotografier.

Læs mere her

 

Læs også:

En hyldest til kaffen

international kaffedag, kaffe, kaffebønner, kop

· Mere fra samme kategori ·