Læs også:

Close
rødbedesalat ditte ingemann kunsten at fermentere

Fermentering: Rødbedesalat med gedeost og grønne tomater

Mad  | 

Rødbedesalat med gedeost og fermenterede grønne tomater – lyder det ikke lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Kunsten at fermentere’ af Ditte Ingemann

Denne salat er perfekt til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden, for eksempel sammen med et stykke fisk eller kød.

De smukke grønne tomater har en syrlig smag, netop fordi de ikke er modne. Derfor er de gode at fermentere. Brug tomaterne som ‘surt’ til din aftensmad eller som er i en salat. Gedeosten gør salaten perfekt … Uhmm.

rødbedesalat ditte ingemann kunsten at fermentere
Se lige den lækre salat her … (Foto: Ditte Ingemann)

Opskriften er til 2 personer

Det skal du bruge

4 rødbeder, 400 g (du kan også bruge et mix af forskellige
beder)
2 håndfulde urter, fxpersille og dild
100 g fermenterede grønne tomater (se opskrift nedenfor)
100 g blød gedeost, alternativt feta
50 g pinjekerner, ristede

Dressing:
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
salt og peber

Opskriften på de fermenterede grønne tomater får du her.

grønne tomater
De grønne tomater smager fantastisk til næsten alle varme retter – men også i en sandwich og ikke mindst i denne lækre salat … (Foto: Ditte Ingemann)

Sådan gør du

Start med at koge rødbederne i godt saltet vand, indtil de er helt møre. Jeg foretrækker at koge dem med skindet på og pille det af bagefter, men du kan også skrælle dem inden og koge dem uden skind.

Lad rødbederne køle en smule af, inden de pilles og skæres i tern.

Kom rødbedeternene på et fad eller i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den rundt i de lune rødbeder, så de kan trække masser af smag. Hak de rengjorte urter, og bland dem sammen med rødbederne.

Skær evt. de grønne tomater ud i mindre stykker, og kom dem i salaten sammen med smuldret gedeost.

Top inden servering med ristede pinjekerner.

 

Sådan ser bogen ud:

kunsten at fermentere ditte ingemann

 

Læs også:

Ditte Ingemanns opskrift på laks i fad 

 

laks solo

 

· Mere fra samme kategori ·