
Fermentering: Rødbedesalat med gedeost og grønne tomater
Rødbedesalat med gedeost og fermenterede grønne tomater – lyder det ikke lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Kunsten at fermentere’ af Ditte Ingemann
Denne salat er perfekt til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden, for eksempel sammen med et stykke fisk eller kød.
De smukke grønne tomater har en syrlig smag, netop fordi de ikke er modne. Derfor er de gode at fermentere. Brug tomaterne som ‘surt’ til din aftensmad eller som er i en salat. Gedeosten gør salaten perfekt … Uhmm.

Opskriften er til 2 personer
Det skal du bruge
4 rødbeder, 400 g (du kan også bruge et mix af forskellige
beder)
2 håndfulde urter, fxpersille og dild
100 g fermenterede grønne tomater (se opskrift nedenfor)
100 g blød gedeost, alternativt feta
50 g pinjekerner, ristede
Dressing:
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
salt og peber
Opskriften på de fermenterede grønne tomater får du her.

Sådan gør du
Start med at koge rødbederne i godt saltet vand, indtil de er helt møre. Jeg foretrækker at koge dem med skindet på og pille det af bagefter, men du kan også skrælle dem inden og koge dem uden skind.
Lad rødbederne køle en smule af, inden de pilles og skæres i tern.
Kom rødbedeternene på et fad eller i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den rundt i de lune rødbeder, så de kan trække masser af smag. Hak de rengjorte urter, og bland dem sammen med rødbederne.
Skær evt. de grønne tomater ud i mindre stykker, og kom dem i salaten sammen med smuldret gedeost.
Top inden servering med ristede pinjekerner.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Ditte Ingemanns opskrift på laks i fad