Læs også:

Close
appetizer gedeost figen

En lækker hapser: Figner med gedeost og timian

Mad  | 

Hapsere – små tapasting – appetizer – kald det hvad du ved. Men hvem elsker ikke at hygge med små mundrette delikatesser. Bogen ‘Appetizer deluxe af Camilla Lawes er fyldt med disse. Her får du opskriften på figner med gedeost og timian

Gedeost er sådan en ting, der kan skille vandene – men de fleste kommer til at elske det, når man først har smagt det nogle gange. Her er en lækker hapser, som du både kan servere på et tapasbord – som forret (måske sammen med et par andre ting) eller når der bare skal hygges med et lille glas vin eller bobler.

Letbagte figner og gedeost får en vidunderlig smag med små dryp honning og frisk timian.

Der bliver 20 styk af opskrifter – og den tager 10 minutter at lave og 12 minutter ‘på komfuret’ …

appetizer gedeost figen
Så er der gedehapsere … (Foto: Betina Hastoft)

Det skal du bruge

Ingredienser

10 friske figner

2 + 2 spsk. olivenolie

2 ruller gedeost, ca. 450 g

2 spsk. flydende honning

havsalt

friskkværnet peber

1 spsk røget paprika

Pynt

frisk timian

Sådan gør du

Halver fignerne fra top til bund, fordel dem på en bageplade, og dryp med 2 spsk. olivenolie.

Skær osten i 20 skiver, og fordel en skive på hvert figenstykke.

Dryp med 2 spsk. olivenolie samt honning.

Krydr med salt, peber og paprika.

Steg dem i 12 minutter i en 200 °C varm ovn, til osten er let smeltet.

Pynt med timian og server.

Læs også:

Toast med gedeost

 

toast ged tyttebær (Foto: Stine Christiansen)

· Mere fra samme kategori ·