Læs også:

Close
spaghetti kødboller lorang

Retten alle elsker: Spaghetti med kødboller

Mad  | 

Med mindre du er veganer eller vegetar, så kan de fleste lide spaghetti med kødboller. Her får du en virkelig lækker variant fra Louisa Lorans nye bog ‘Pasta’

Spaghetti med kødboller er altid en favorit! Uanset om du er lady eller vagabonden, bør spaghetti med
kødboller ramme dit middagsbord flere gange årligt – ja for nogle endda ugentligt.  Og så er det en nem ret at lave til flere dage og også fryse ned til de dage, hvor du ikke orker at lave mad.

Og er du indkøbshaj, så køber du oksekødet, når det er på tilbud, for så er der råd til at købe et godt stykke parmesan, der kan gøre en kæmpe smagsforskel.

spaghetti kødboller lorang
Så er der italiensk klassiker til aftensmad … (Foto: Anders Schønnemann

Det skal du bruge

Ingredienser kødboller

Kødboller
2 fed hvidløg
2 stykker hvidt brød
1 ½ dl sødmælk
400 g hakket kalv
og flæsk
Salt og peber
1 æg
1 dl revet parmesan
eventuelt 4-5 blade salvie
3-5 spsk. olivenolie
til stegning

Ingredienser tomatsauce

2 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
700 g mosede tomater
1-2 dl vand eller
grøntsagsbouillon
2 tsk. tørret oregano
1 nip sukker
salt og peber

Ingredienser spaghetti

3-400 g tørret spaghetti
salt

Ingredienser topping

Friskrevet parmesan
oregan0

Sådan gør du

Kødboller: Riv hvidløget fint, eller pres det i en hvidløgspresser.

Skær skorpen af brødet, og kassér den.

Læg brødet i blød i mælk et par minutter, til det er blødt.

Rør kødet med salt, peber, brød og mælk, hvidløg, æg, parmesan og eventuelt hakket salvie.

Form kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie på en varm pande. De skal have cirka 10 minutter i alt, eller til de er gennemstegte.

Tomatsauce: Riv hvidløget fint og steg hvidløg ved lav varme i olivenolie, men lad det ikke tage farve.

Kom mosede tomater og vand eller bouillon ved.

Tilsæt oregano, og lad det simre i 8-10 minutter under omrøring.

Smag til med sukker, salt og peber.

Vend kødbollerne i tomatsaucen.

Pasta: Kom pastaen i rigeligt kogende med vand, der er gavmildt saltet.

Kog den al dente.

Afdryp og anret spaghettien med tomatsauce og kødboller. Top med friskrevet parmesan og oregano og servér straks.

TIP:

Husk, at du altid kan lave supernemme kødboller ved at klemme og forme farsen fra salsiccia-pølser. Det er super fastfood til de dage, hvor du er træt eller har ekstra travlt.

 

Sådan ser bogen ud:

pasta lorang

 

Læs også:

Luisa Lorang om at lave mad, når man lige er flyttet hjemmefra

 

louisa lorang kogebog flytte hjemmefra forfatter kok (Foto: Maria Wamke Nørregaard)

· Mere fra samme kategori ·