Læs også:

Close
TikTok, sociale medier, mobil, app (Foto: Unsplash)

Det vidste du garanteret ikke om TikTok

Underholdning  | 

Siden TikToks lancering i 2018 har den populære app taget verden med storm. Læs med her og bliv klogere på facts, som du garanteret ikke vidste om TikTok

TikTok er downloadet af flere milliarder brugere og har banet vej for en ny generation af underholdning på sociale medier. I dag har TikTok skabt et fællesskab, hvor millioner af mennesker deler videoer af sig selv og andre. Læs med her og find ud af mere om det populære sociale medie med disse facts.

TikTok er downloadet 3 milliarder gange

TikTok er downloadet mere end tre milliarder gange på verdensplan. Under corona i 2020, hvor folk blev sat i karantæne,  oplevede TikTok sin største vækst i antal brugere. Ifølge Statista oplevede TikTok en vækst på 180 procent blandt de unge i alderen 15-25 år i løbet af de første måneder i 2020.

keder sig, kigger på mobil, sociale medier, pige i seng, TikTok (Foto: Pexels)
Er du blandt dem, der bruger TikTok? (Foto: Pexels)

TikTok er en kinesisk app

Du er ikke alene, hvis du troede, at TikTok var en amerikansk social medie-gigant. Men TikTok er faktisk opstartet og ejes af det kinesiske firma ByteDance. TikTok vandt hurtig sin popularitet og tog verden med storm med dens unikke features og videoer, hvor brugerne kan uploade en række korte videoer inden for blandt andet dans, komedie, makeup og uddannelse.

dans dansevideo video TikTok (Foto: Pexels)
Ser du også de populære dansevideoer på TikTok? (Foto: Pexels)

TikTok var den mest downloadede app i 2021

TikTok blev rangeret som den mest downloadede app i 2021. Den slog de mangeårige sociale medier-favoritter såsom Instagram, Facebook og Snapchat med henblik på antal downloads.

mobil, apps, sociale medier, Instagram, Facebook, Messenger, TikTok (Foto: Pexels)
Hvilke sociale medier bruger du dagligt? (Foto: Pexels)

Underholdning er den mest populære kategori på TikTok

Hashtags er en fantastisk måde at kategorisere indhold på sociale medier, hvilket gør det nemmere for folk at finde de typer videoer, de leder efter. Og ifølge TikTok-statistikker er underholdning den mest populære indholdskategori på platformen på verdensplan.

Det særlige hashtag ‘underholdning’ har samlet 535 milliarder hashtag-visninger. De næstmest populære kategorier er dans, pranks, fitness/sport og renovering af hjemmet/gør-det-selv videoer.

dans danse dansevideo TikTok (Foto: Pexels)
Hvilke indholdskategorier ser du mest på TikTok? (Foto: Pexels)

TikToks topstjerne er Khabane Lame

Khabane Lame, der er kendt for sine underholdningsvideoer, fortsætter med at vise vejen som appens største stjerne. Khabane har nemlig over 152 millioner følgere på TikTok. Charli d’Amelio er dog ikke langt bagefter med sine populære dansevideoer og 149 millioner følgere. Kun tiden vil vise, om hun er i stand til at overgå ham!

@khaby.lame

Please answer 🥹 ahaha PS: All my respect for fireman 👨‍🚒❤️ #learnfromkhaby #learnontiktok @TikTok @tiktok creators #respectfireman #fireman

♬ original sound – Phoebe

Den gennemsnitlige bruger åbner TikTok 19 gange om dagen

Med alle de sociale medie-apps tilgængelige lige ved hånden, bør det ikke komme som nogen overraskelse, at vi har adgang til dem flere gange på én dag, og ofte aldrig tænker over det. For TikTok-brugere viser det sig, at den gennemsnitlige bruger åbner TikTok-appen 19 gange om dagen.

Er du også en flittig TikTok-bruger – hvordan forholder dit forbrug sig?

TikTok, sociale medier, mobil, app (Foto: Unsplash)
Tænk, at TikTok på så få år er blevet et af verdens største sociale medier.  (Foto: Unsplash)

Kilde: thesocialshepherd

 

Læs også: Tid til at lytte – her er gode podcast-anbefalinger

lytte podcast musik høretelefoner

· Mere fra samme kategori ·