Læs også:

Close
sofa sommerhus dba

Det søgte folk på i 2022 på DBA

Bolig  | 

Året der gik på DBA 2022 – her får du top 10 med de mest populære søgeord på DBA. Mon ikke en del af disse også kommer til at fortsætte ind i det nye år

For første gang siden vi for alvor målte på det (siden 2017), er ‘gratis’ blevet anvendt så flittigt som søgeord på DBA, at det har sneget sig med i top 10 over de mest benyttede søgninger på DBA. ‘Spisebord’ var i 2021 det 2. mest populære søgeord på den blå portal, men i 2022 røg det ned til kun at være det 4. mest anvendte. Derimod er iPhone og Lego blevet mere populære søgeord i 2022 end året før.

dba
Danskerne er vilde med DBA … (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvad gik danskerne til tasterne efter at få fingrene i på DBA i 2022? Hvilke brugte varer var vi helt vilde efter at købe sidste år? Det får du svaret på nu, hvor Danmarks største, online handelsplads løfter sløret for de 10 mest anvendte søgeord på genbrugsportalen i 2022.

10. Brænde

344.806 gange skrev vi ‘brænde’ i søgefeltet på DBA. 8.856 annoncer med brænde finder du på DBA lige nu.

Det var dyrt at være dansker i 2022, og med de høje, stødt stigende el- og varmepriser rystede vi ikke kun i kroppen af kulde. Inflationen rystede også pengepungen gevaldigt i de små hjem, og sendte søgningen på ‘brænde’ ind på en solid tiendeplads med 344.806 søgninger.

Det luner nemlig både i budgettet og kroppen, når brændeovnen hjælper med at holde huset varmt. Så i takt med, at vi skruede ned for radiatoren, skruede vi op for brændeovnssøgningerne.

brænde
Brænde kom pludselig på Top 10 listen … (Foto: MY DAILY SPACE)

9. Lænestol

5.888 lænestole er til salg lige nu.

Er vi blevet mindre magelige i 2022? Noget kunne tyde på det, for mens vi i 2021 søgte på ‘lænestol’ 2.549.949 gange, indtastede vi kun det lille ord 374.013 gange i 2022. Det betyder, at lænestolen falder to pladser ned på ranglisten og ender på en niendeplads, hvilket er præcis samme placering som i 2020.

Årsagen til syvendepladsen i 2021 skyldes måske, at det var året, hvor corona for alvor holdt os hjemme, så selvfølgelig skulle danskerne dase dejligt, når timerne på hjemmekontoret var talte.

I dag er vi heldigvis ikke bundet til hjemmet i lige så høj grad, og så må de bløde møbler vige pladsen for… Cyklen! Som er rykket markant frem på listen. Nu, hvor verden igen kan udforskes, ser det ud til, at vi hellere placerer ‘popo’en’ på den hårde sadel end i de bløde møbler. Hvilken plads du nu finder jernhesten på, kan du læse længere ned i artiklen, men skynd dig! Den har har haft fart på.

hund hjem hygge lænestol
Både lænestol, sofabord og kommode er også på listen … (Foto: Unsplash)

8. Kommode

5.005 lænestole er til salg lige nu.

Sammenlignet med sidste år har kommoden ikke rykket sig det mindste. Den ligger stadig på en ottendeplads, og det er der egentlig ikke noget mærkeligt i. Det er et klassisk møbel, som kan organisere og holde styr på alt fra tøj til bøger, legetøj, sko, køkkengrej, haveredskaber … Ja alt.

Multimøblet er kommet for at blive, og hurra for det!

7. Sofabord

9.737 sofaborde kan du lige nu finde på DBA.

Det har været en lang dag, du er træt og orker ikke at sidde ret op og ned ved spisebordet. Hvor ender du med aftensmaden? Foran fjernsynet. Sådan er det for de fleste danskere, og præcis derfor er der brug for et sofabord, hvor dagens menu kan stå, mens vi suger serier og dokumentarer i os.

Sofabordet ligger med 387.359 søgninger på en syvendeplads, hvilket er samme placering som i 2020. Det lyder vel egentlig okay med sådan en placering, hvis ikke det havde været fordi, søgeordet i 2021 lå på en tredjeplads. I år har danskerne søgt markant mindre efter et nyt sofabord, men eftersom de fleste af os fik et nyt i 2021, er det nok heller ikke nødvendigt med et nyt allerede…

6. Gratis

19.751 gratis ting er lige nu til salg på DBA

De gratis glæder gør lykke i en tid, hvor inflationen presser priserne på alt fra mad til tøj og benzin op i pris – og det kan ses på listen over, hvad vi søgte mest på i 2022. Ikke mindre end 408.439 gange søgte vi efter noget ‘gratis’ på DBA.

Det bliver spændende at se, om ordet hitter lige så meget om et år, men sikkert er det i hvert fald, at en krone sparet er en krone tjent, og det kan danskerne lide.

cykel herrecykel (Foto: Unsplash)
Ordet cykel ligger på en femteplads hos DBA … (Foto: Unsplash)

5. Cykel

20.842 cykler er der til salg på DBA lige nu.

‘Jeg er så glad for min cykel…’, har vi sunget på cykelstien i år, for jernhesten er fræset frem til en femteplads over de ting, danskerne søgte mest efter på DBA i 2022. Det er en markant fremgang sammenlignet med sidste år, hvor den lå på niendepladsen. Men der er stadig en enkel bakke, før cyklen overhaler sin egen rekord fra 2020, hvor den lå på fjerdepladsen. Alligevel tastede vi c-y-k-e-l i søgefeltet ikke mindre end 480.470 gange, hvilket alligevel også er imponerende.

4. Spisebord

6.218 spiseborde kan du købe på DBA nu.

Spisebordet er nok et af de mest brugte møbler i de danske hjem. Det er her vi mødes om morgen over dagens første kop kaffe, mens vi læser nyheder og forsøger ikke at få havregrynene galt i halsen over finurlige fakta og politisk polemik. Det er også her, vi samles igen om aftenen eller rykker sammen med gode venner til vin, spil, kagespisning og meget mere.

Derfor er det heller ikke uden betydning, hvordan spisebordet ser ud. Det skal jo have den helt rigtige størrelse, den rigtige farve og være lavet af et lækkert materiale, så det passer perfekt til de mange oplevelser, spisebordet samler familien omkring. At spisebordet derfor er på listen over det, danskerne søgte mest på i 2022, er ikke nogen overraskelse. Med 574.575 søgninger er spisebordet landet på en flot fjerdeplads.

LEGO er også på den fornemme liste – igen. (Foto: PR)

3. Lego

40.219 LEGO-sager er der til salg på DBA lige nu.

Lego er en forkortelse for “leg godt”, så det gjorde danskerne i 2022. Faktisk legede de så godt, at Lego er det tredje mest eftersøgte på DBA. Årsagen til klodsernes popularitet kan man kun gisne om, men det tyder på, at en klassiker aldrig går af mode.

Heldigvis for det. Lego er nemlig en af de legesager, man sjældent vokser fra, og både børn og barnlige sjæle kan mødes omkring de små klodser og bygge fantastiske skibe, borge eller noget helt tredje, fjerde og femte. Sandt er det, at kun fantasien sætter grænser for den gode leg.

mobilpay brug genbrug iphone
Mobilpay bruges ofte som betaling … (Foto: DBA Guide)

2. iPhone

6.768 iPhones er der lige nu til salg på DBA.

Ligger din gamle iPhone bare og samler støv i skuffen? Som du kan se på listen her, er iPhones en yderst populær ting at købe på DBA, så hvorfor ikke omsatte den brugte mobil til cool cash? Sandsynligheden for, at du får den solgt hurtigt, er rimelig stor, for iPhones er faktisk den ting, der blev søgt næstmest på i 2022.

Og nej – det er ikke bare i år, statistikken siger sådan. Både i 2020 og 2021 lå iPhones i top tre over det, vi var mest på udkig efter. Har du en gammel telefon i gemmerne, er der guld at hente, hvis du sætter den til salg med det samme.

sofa sommerhus dba
Også en sofa til sommerhuset kan man have brug for … (Foto: DBA Guide)

1. Sofa

8.362 sofaer finder du lige nu på DBA.

Står den bare og fylder? Sælg den! Sådan er det med mange ting og sager, men lige når det gælder sofaen, kan det være en særligt god idé at sælge den. Det er nemlig den ting, danskerne har søgt mest efter på DBA i 2022.

Ah, findes der noget bedre end at småslumre lidt foran tv’et efter en travl dag? Skal vi tro denne liste, er svaret nej. 821.830 gange for vi til tasterne og typede de fire, små bogstaver ind i søgefeltet – på udkig efter et blødt møbel, vi kunne smække benene op på. Danskernes drømme om en lækker sofa, er ikke ny. For andet år i træk løber sofaen sejrssikkert med førstepladsen over de mest populære søgninger på DBA, så det bliver spændende at se, om den bliver overhalet inden om i løbet af 2023.

Det forklarer DBA selv

– Sofa og iPhone er altid de to mest anvendte søgeord på DBA, og sådan er det også i år. Men i år var det ikke nødvendigvis sådan, det endte, for året før var et undtagelsesår, hvor iPhone måtte lade pladsen for ‘spisebord’. Spisebordet blev det 2. mest anvendte søgeord på DBA i 2021, og dermed kan vi i år konkludere, at brugte spiseborde har været i lavere kurs i 2022 end 2021, mens det modsatte gælder for iPhones, fortæller Julie Schoen, DBAs talsperson.

– ‘Brænde’ plejer aldrig at være i DBAs top 10 over mest populære søgninger. At dette søgeord har sneget sig ind på årets top ti handler om, at danskerne fandt på ‘nye måder’ at varme hjemmet op på, så varmeregningen kunne holdes forholdsvist i skak, fortæller Julie Schoen.

– Vi kan klart se den økonomisk pressede situation, danskerne står i, i vores søgeord. Listen her viser, at danskerne i 2022 var langt mere interesserede i brugte, gratis glæder end ellers. ‘Gratis’ plejer normalvis aldrig at være i top 10 over mest anvendte på vores portal, afslutter Julie Schoen.

Kig selv med her.

Læs også:

 

Mågestellet har fået en revival

Eksempel på Mågestel, der er til salg på DBA lige nu. Kilde - DBA Guide

· Mere fra samme kategori ·