Læs også:

Close
tøj mode pige

NEWS: BESTSELLER styrker arbejdssikkerheden i Pakistan

Nyheder  | 

BESTSELLER styrker arbejdssikkerheden i Pakistan · Indsats mod social dumping og menneskehandel · Tivoli efterlyser galninge og vanvittige medarbejdere · 88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb · Person sigtet for at henkaste affald to steder på Fyn · Dagens video: Paris Hilton er blevet mor · Fredagsfjol: Lidt kram kan man altid bruge 🥰

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

BESTSELLER styrker arbejdssikkerheden i Pakistan

BESTSELLER underskriver ny, udvidet International Accord for arbejdssikkerhed i Pakistan. Det bekræfter
BESTSELLER – sammen med øvrige, førende modermærker – sin støtte til en ny ’International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry’, som nu udvides i Pakistan.

Den nye ‘Accord’ er en juridisk bindende forpligtelse til at sikre sikkerheden for tekstilarbejdspladser i Pakistan. Og det er efterfølgeren til Bangladesh Accord, som ved at hæve arbejdspladsstandarderne i Bangladeshs beklædningsindustri har beskyttet millioner af arbejderes sundhed og sikkerhed – samtidig med at tilliden til Bangladesh som en sikker indkøbsregion er forbedret.

Som medlem af styregruppen for den internationale aftale har BESTSELLER sammen med andre underskrivere og nationale interessenter arbejdet for at sikre et landespecifikt aftaleprogram i Pakistan, skræddersyet til behovene i regionen. Og BESTSELLER glæder sig over, at man er lykkedes med at udarbejde en ny Accord, som alle tekstil- og detailvirksomheder kan tilslutte sig.

– Vi er stolte over den nye Pakistan-aftale og vores engagement i det nye sikkerhedsprogram. Vi mener, at samarbejde med flere interessenter – baseret på de individuelle landes specifikke kontekst og forhold – er den bedste måde at sikre arbejdsmiljø og sikkerhed for alle tekstilarbejdere, siger Felicity Tapsell, Head of Responsible Sourcing hos BESTSELLER.

Den nye overenskomst omfatter alle nøglefunktioner i den internationale Accord: Uafhængige sikkerhedsinspektioner for at imødegå identificerede brand-, elektriske, strukturelle og kedelfarer, overvågning og understøttende afhjælpning, uddannelse af sikkerhedsudvalget og bevidsthedsprogram for arbejdernes sikkerhed, en uafhængig klagemekanisme, en forpligtelse til bred gennemsigtighed og lokal kapacitetsopbygning for at styrke en kultur for sundhed og sikkerhed i industrien.

BESTSELLER anerkender, at mange pakistanske tekstil- og beklædningsproducenter allerede har foretaget betydelige investeringer i brand- og bygningssikkerhed i de seneste år.

Pakistan-aftalen giver mulighed for både at øge synligheden af disse bestræbelser og for at uddybe og udvide dem i hele Pakistans beklædnings- og tekstilsektor. Ligesom den kan og støtte udviklingen af Pakistan som en attraktiv og god samarbejdspartner for globale retail- og tekstilvirksomheder.

BESTSELLER er sammen med alle Accord-mærkeunderskrivere forpligtet til at støtte sine leverandører i at opfylde Pakistans Accord-standarder.

– Vi er glade for at kunne bekræfte vores forpligtelse til Pakistan-aftalen, og vi opfordrer alle rundt om i verden til at underskrive den og tilslutte sig en kollektiv forpligtelse til at hæve sikkerhedsstandarderne for arbejdere i den pakistanske beklædningsindustri. Vi ser frem til vores fortsatte dialog med vores leverandører i Pakistan i de kommende uger, efterhånden som etableringen af Accord-programmet går fremad, uddyber Felicity Tapsell.

Om den International Accord:

Den ’International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry’ blev introduceret i Bangladesh i 2013.

Det er en juridisk bindende aftale mellem 190globale mærker og forhandlere, IndustriALL Global Union og UNI Global Union, og otte af deres bangladeshiske tilknyttede fagforeninger om at arbejde hen imod en sikker og sund beklædnings- og tekstilindustri.

Med underskrivelsen af den internationale aftale i september 2021 blev brands enige om at udvide dette vitale arbejde til andre lande.

Om BESTSELLER i Pakistan:

Pakistan er et af de fem største indkøbslande, BESTSELLER henter produkter fra.

I 2022 åbnede BESTSELLER et nyt indkøbskontor i Lahore, Pakistan. Muliggør tilstedeværelse på jorden for at lette tættere relationer med forsyningskædepartnere.

I 2022 donerede BESTSELLER Foundation USD 50.000 til at støtte oversvømmelsesindsatsen.

tøj mode pige
BESTSELLER styrker arbejdssikkerheden i Pakistan … (Foto: Pexels)

Læs også: Iværksætteren med en social samvittighed

Indsats mod social dumping og menneskehandel

Onsdag klokken 10.30 henvendte civilklædt politipersonale fra Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sig på en adresse i den nordlige del af Køge by for at lave en personkontrol i en forretning inden for massagebranchen.

Da politiet var lukket ind på stedet, undrede politipersonalet sig over en åbentstående dør ud til en tilstødende baghave. Her forsøgte en udenlandsk kvinde at skjule sig for politiet, men hun blev efterfølgende identificeret som en 32-årig kvinde fra Thailand.

Ved kontrol af hendes personlige dokumenter viste det sig, at hun var indrejst i Schengen-området i sommeren 2022 og derfor opholdt sig ulovligt i Danmark på nuværende tidspunkt.

Den 32-årige kvinde blev i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af udlændingeloven anholdt med henblik på eventuel udsendelse af Danmark, når straffesagen mod hende er afgjort.

Under politiets ophold på stedet ankom endnu en udenlandsk kvinde til adressen, og hun viste sig at være en 38-årig kvinde også fra Thailand. Også hun opholdt sig ulovligt i Danmark og blev derfor også anholdt som mistænkt for overtrædelse af udlændingeloven.

Begge kvinders sager blev afgjort straks, hvorefter politiet forelagde deres ulovlige ophold for Udlændingestyrelsen med henblik på en administrativ afgørelse af, hvorvidt de skal udvises af Danmark med et indrejseforbud og efterfølgende udsendes ved Hjemrejsestyrelsens foranstaltning.

Politiet afventer nu denne afgørelse fra Udlændingestyrelsen, men har i mellemtiden underrettet øvrige relevante myndigheder, herunder Center mod Menneskehandel, om sagerne mod de to kvinder.

sex prostitution
Indsats mod social dumping og menneskehandel  … (Foto: Unsplash)

Læs også: Hovedmistænkt i sag om menneskehandel anholdt

Tivoli efterlyser galninge og vanvittige medarbejdere

Hvis du godt kan lide at være klædt ud, har talent for at skræmme andre og trives med at arbejde i dystre rum med gys og grin som nærmeste kolleger, så har Tivoli måske jobbet til dig. Tivoli søger nu skræmme-performere, der skal flytte ind i Villa Vendetta – en prisvindende forlystelse og Danmarks største permanente scaryhouse med performere. Ansøgerne skal optage en video med dem selv og sende den til Tivoli senest den 14. februar. De mest skræmmende bliver derefter indkaldt til audition.

I år fejrer Tivoli sin 180-års fødselsdag og forberedelserne til årets sommersæson, der starter den 31. marts, er i fuld gang. Der skal blandt andet samles et nyt hold til det prisbelønnede scaryhouse Villa Vendetta. De udvalgte skræk-performere med hang til gys bliver en del af en familie, der gennem generationer har arbejdet i Tivoli, men på det seneste er blevet glemt.

Der er blandt andet brug for en Miss Vendetta, der har en blakket fortid på Pantomimeteatret, hvor det slog klik for hende, da hun blev degraderet, en scary piccolo og ikke mindst efterlyses en ny Mr. Vendetta, som ved et uheld kom til at save sin elskede kone over. Med andre ord så kommer man i dårligt selskab, giver tusindvis af gæster et godt gys og får endda penge for ulejligheden.

Skuespiller og caster Susanne Breuning siger:

– Vi er på jagt efter performere, der kan lide at skræmme og underholde de mange besøgende i vores scaryhouse. Vi forventer mange ansøgere, og de skal alle sende os en kort video, hvor de giver prøver på deres skræmme-talenter uden at de råber og skriger og siger Bøh, det er blikket i øjet – og kroppen der skal skræmme.

Sådan kommer du i betragtning – læs mere her.

klovn villa vendetta tivoli
Kunne du tænke dig at skræmme livet af folk i Tivoli – så har du chancen nu … (Foto: Nicholas Tobias Følsgaard)

Læs også: Tivolis smukke have

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

Østjyllands Politi fik i efteråret 2020 en anmeldelse om, at en dengang 13-årig pige var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse af sin oldefar, som havde befølt pigen flere steder på kroppen uden på tøjet, mens hun var på besøg hos ham på adresse i en by syd for Aarhus.

Krænkelserne skulle være sket ved en enkelt lejlighed nogle måneder forinden, men først senere fortalte pigen om episoden, der førte til anholdelse og sigtelse af den nu 88-årige.

Året efter, inden sagen var kommet for retten, anmeldte to børnebørn så, at den 88-årige havde udsat dem for flere seksuelle overgreb over en længere periode i 1990’erne, hvor de begge var under 12 år gamle. Det medførte yderligere efterforskning og afhøringer, der i sidste ende altså endte med en samlet tiltale og domfældelse.

De to børnebørn er kvinder, der ikke er forældre til den 88-åriges oldebarn.

Også idømt besøgsforbud … Ved Retten i Aarhus blev han dømt for blufærdighedskrænkelse af oldebarnet i 2020 og adskillige seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser begået mod børnebørnene – heraf de seneste begået i 1998.

– Retten fandt de forurettedes forklaringer meget troværdige, og den 88-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet. Det er ikke usædvanligt, at retten tildeler en mildere straf, hvis den tiltalte har en høj alder, men her var der tale om en så grov sag, at retten alligevel tildelte ham flere års ubetinget fængselsstraf,  udtaler anklagerfuldmægtig Henriette Laxy.

Ud over de tre års fængsel blev den 88-årige idømt et såkaldt besøgsforbud, der betyder, at han ikke må have børn på besøg i sit hjem. Den 88-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forholdt til at anke dommen.

Ældre, pension, pensionist, pensionister, gammel, hænder, gamle, rynker
88-årig mand dømt i uhyggelig sag om seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser. (Foto: Pexels)

Læs også: Unge tøver med at anmelde overgreb

Person sigtet for at henkaste affald to steder på Fyn

Fyns Politi har sigtet en 32-årig mand fra Odense Kommune for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven (bødestraf) ved i to tilfælde at have henkastet større mængder af affald i naturen den 16. og den 18. januar 2023.

Det første gerningssted var ved transformatorstationen på Findingevej i Fåborg-Midtfyn kommune. Det andet gerningssted er ved Naturskolen Ålykkestedet i Davinde, Odense kommune. Ud over sigtelsen er manden blevet pålagt at få fjernet affaldet straks.

Politikommissær Michael Løkke, leder for Fyns Politis Særlovssektion udtaler:

– Vi ser desværre nogle gange borgere, der fejlagtigt tror, at de ustraffet kan smide affald, hvor de vil. Politiet ser på disse anmeldelser med stor alvor, men det kan være sager, som er svære at efterforske, fordi der ikke altid er spor eller vidner. I disse to sager fik vi nogle rigtig grundige observationer fra anmelderen, der altså har ført til, at vi meget hurtigt har kunne sigte en person.

Det henkastede affald viste sig i begge tilfælde at stamme fra det samme dødsbo, hvor pårørende til afdøde havde aftalt med den nu sigtede person, at vedkommende skulle stå for at tømme dødsboet for indbo.

Affaldet fra transformatorstationen blev forud for identificering af nu sigtede foranlediget fjernet af pårørende til afdøde fra dødsboet. Affaldet fra naturskolen er efterfølgende blevet fjernet af sigtede.

plastik plastikposer affald (Foto: Unsplash)
Person sigtet for at henkaste affald to steder på Fyn … (Foto: Unsplash)

Læs også: En indsigt i plastens verden

Dagens video: Paris Hilton er blevet mor

@pagesix

#ParisHilton welcomes first child with husband #CarterReum

♬ Vibes – ZHRMusic

Fredagsfjol: Lidt kram kan man altid bruge 🥰

@catloversplanet

😅 #cat #catsoftiktok #catlover

♬ son original – chico

· Mere fra samme kategori ·