Læs også:

Close
glattejern

Sådan vælger du glattejern

Skønhed  | 

ER du i tvivl om, hvordan du vælger det bedste glattejern. Så skal du skal vælge glattejern ud fra hårtype og -længde. Bliv klogere her

Du kan finde rigtig mange glattejern på det danske marked. De adskiller sig fra hinanden på flere punkter, og derfor vil de ikke alle være noget for dig.

Står du overfor at skulle købe et nyt glattejern, er det derfor vigtigt, at du vælger det med stor omhu. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du ender med at vælge et forkert glattejern – og det skal du naturligvis sørge for at undgå.

Heldigvis forholder det sig således, at du kan vælge dit nye glattejern ud fra hårtype og -længde. De forskellige glattejern er nemlig lavet med henblik på at fungere særligt godt til en eller få specifikke typer hår.

glattejern
Få gode fif til at vælge det rigtige glattejern. (Foto: PR)

Langt eller kraftigt hår

Hvis du har enten langt eller kraftigt hår (eller måske endda begge dele), stiller det krav til dit glattejern. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge et glattejern, der egner sig til netop denne type hår.

For at sikre, at du kan skabe de resultater, du ønsker at kunne, skal du vælge et glattejern med brede varmeplader. Disse glattejern findes i mange varianter, men som udgangspunkt skal de gerne have varmeplader med en bredde på mindst 4 centimeter.

De bredde varmeplader sikrer nemlig, at dit kraftige hår udsættes for mere varme. Samtidig kan du glatte større sektioner af håret på én gang, hvilket også er en fordel, hvis du har langt eller kraftigt hår, der skal glattes.

glattejern
Husk at købe glattejern efter netop dit hår … (Foto: Pexels)

Kort hår

Har du kort hår, er det ikke altid nemt at glatte det, hvis dit glattejern er for stort. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på at finde et glattejern, der er forsynet med relativt smalle plader.

Når du har et glattejern med smalle plader, vil det nemlig være lettere at nå helt ned til hårrødderne. Det er en fordel, da det er med til at sikre, at du kan få et pænt resultat, hvor dit hår er glat fra ende til anden.

Der er stor forskel på, hvad folk mener, der er den rette størrelse til personer med kort hår, men som udgangspunkt bør du vælge et glattejern med plader, der måler mellem 1 og 1,5 centimeter i bredden.

hår
Glattejern kan både glatte og laver fine krøller i håret … (Foto: Pexels)

Mellemlangt hår

Der findes også glattejern, der har varmeplader, der måler mellem 2 og 3 centimeter i bredden. Et sådant glattejern kan bruges af de fleste, da det faktisk kan bruges i både kort og mellemlangt hår.

Hertil kan det også bruges til langt eller kraftigt hår, men det kræver dog, at du har en anelse mere tålmodighed. Det skyldes, at du er nødt til at glatte samme sektion flere gange, hvorfor du ikke opnår det ønskede resultat, når du lader glattejern glide gennem håret første gang.

Ønsker du at bruge dit glattejern til at lave krøller eller på anden vis style dit hår, stiller det også krav til varmepladernes størrelse. For at give dig selv de bedste forudsætninger for dette, skal du vælge et glattejern med mellemstore varmeplader, der måler mellem 2 og 2,5 centimeter.

Kilde: Skoenhedsguiden.dk

 

Læs også:

Decemberfund: Beautynyheder til dig

 

decemberfund

· Mere fra samme kategori ·