Læs også:

Close
kæreste kæreste kærlighed hænder

Sådan får du succes med at date online

Mit liv  | 

Højsæsonen for online dating nærmer sig. Her får du fire skarpe råd til, hvordan du får succes på en online datingtjeneste

Hvis et af dine nytårsforsæt bliver at finde kærligheden, vil artiklen her kunne hjælpe dig godt på vej. I denne giver datingekspert Jesper Jensen nemlig sine fire bedste råd til, hvordan du kan få succes med online dating.

Datingekspertens bedste råd

I mange år har januar været kendt som højsæsonsmåneden inden for online dating, og et par sandsynlige forklaringer herpå kunne være:

I løbet af juletiden dyrker mange de familiære og kærlighedsmæssige relationer i endnu højere grad end vanligt. I løbet af december konfronteres – i et endnu videre omfang end andre tidspunkter på året – mange singler derfor med et afsavn mod tosomheden, hvilket sandsynligvis vil anspore en del, når det nye år rammer, til at gøre en ekstra indsats for at finde kærligheden.

love kærlighed par
Mange søger – og søger længe – efter den eneste ene. Nemt er det ikke. (Foto: Pixabay)

Januar er kold og mørk og højsæson for dating

Januar er en kold og mørk måned, hvilket får mange til at længes efter en sjæleven, som de kan putte og hygge med i mørket og kulden.

’At finde den store kærlighed’ er ikke noget atypisk nytårsforsæt, og hvis dette er ens nytårsforsæt, er et ganske naturligt forsøg på at forløse dette at oprette sig hos en eller flere datingtjenester.
Hvis du af en eller flere af ovenstående eller andre årsager vælger at forsøge dig med online dating i løbet af januar, vil læsning af de næste afsnit uden tvivl kunne øge din chancer for succes.

Her giver Jesper Jensen, der er datingekspert og medindehaver af FindEnKæreste.dk, som er Danmarks førende sammenligningsplatform i dating-nichen, nemlig sine bedste råd til, hvordan du får succes med online dating.

sne vinter pige valentines hjerter (Foto: Pxhere)
Få her fire gode råd når du skal date online … (Foto: Pxhere)

1) Vælg de rigtige jagtmarker

Der findes i dag mere end 50 forskellige online datingtjenester at vælge imellem.

Et så bredt udbud har naturligvis en række fordele og ulemper. En åbenlys ulempe er, at så mange valgmuligheder kan virke ret så uoverskueligt, mens en åbenlys fordel er, at der – med et så stort udvalg af tjenester – helt sikkert findes mindst en datingtjeneste, der imødekommer dine behov og forventninger til UG.

For at du kan finde frem til den – for dig – perfekte datingside er det vigtigt, at du får afklaret, hvilket mål du har med at oprette dig på en datingtjeneste.

Ønsker du at finde din store kærlighed? Ønsker du at flirte lidt løst? Ønsker du at fordrive tiden og få en masse bekræftelse? Ønsker du at finde jævnaldrende venner? Ønsker du at finde sexpartnere? Mulighederne er mange!

Når du har defineret dit hovedformål med at oprette dig på en datingtjeneste, er mit råd, at du påbegynder research-fasen, hvor du sætter dig ind i, hvad de forskellige datingtjenester står for, og hvilke målgrupper de primært henvender sig til.

I den forbindelse vil jeg i al beskedenhed anbefale min egen platforms oversigter over de mest populære datingsider og datingapps, hvor du lynhurtigt vil kunne danne dig et overblik over hovedkendetegnene for diverse datingsider og -apps, som huser størsteparten af danske online-datere.

2) Vær villig til at investere tid og energi i dit online dating-eventyr

Hvis du vil have succes med online dating, er det ikke tilstrækkeligt blot at oprette en profil og så vente på, at der tikker en besked ind fra din udkårne.

At få succes med online dating kræver nemlig både tid, energi og ikke mindst tålmodighed.

Først og fremmest anbefaler jeg, at du bruger en del tid på at udforme en interessant profil, der dels byder på nogle gode, vellignende billeder af dig, men også på en profiltekst, der i sin stil emmer af din personlighed, og som fortæller lidt om dine værdier, hvad du søger, og hvad du godt kan lide at bruge tid på.

Gør du meget ud af din profil, vil dette have to åbenlyse positive konsekvenser:

Den ene er, at din profil bliver mere interessant, hvilket formentlig vil øge antallet af henvendelser, mens den anden er, at du via en grundigt udfyldt profil vil kunne kommunikere lidt om, hvad du søger, hvilket forhåbentlig vil styrke relevansen af de henvendelser, som du får.

Ud over at investere tid og energi i at udforme en god datingprofil, øger du også dine chancer for succes markant, hvis du investerer tid og energi i at finde interessante matches og tage kontakt til disse.

date dating kærlighed kærester kys kysse par kærestepar (Foto: Pexels)
Er du klar til at være tålmodig – selvom du helt sikkert er det modsatte … (Foto: Pexels)

3) Udvis tålmodighed og lad din ’swipe’-finger få et hvil af og til

Fremkomsten af datingtjenester som Tinder, Lovoo og Happn har uden tvivl gjort en masse godt for online dating.

Personligt er jeg eksempelvis ikke i tvivl om, at disse tre apps – og et par af deres konkurrenter – har gjort dét – at date online – meget mere udbredt og normalt, end det tidligere har været, hvilket indiskutabelt må siges at være god ting.

Desværre er det også åbenlyst for enhver, der beskæftiger sig med online dating, at fremkomsten af de tre datingapps og en række af deres konkurrenter – qua deres ’gameficerede’ brugerflader, hvor næste match blot er et par ’swipes’ væk – har gjort online dating mere overfladisk og mange online datere mindre tålmodige.

Og tålmodighed er nu engang bare en vigtig egenskab, hvis man skal lykkes med at skabe dybe, stærke relationer.

Et opråb fra mig er derfor, at du – særligt hvis du vælger at date via en eller flere af de tre omtalte datingapps – forsøger at udvise tålmodighed, og at du altid giver dine matches en reel chance for at gøre ordentligt indtryk.

Bare fordi du ikke nødvendigvis har sommerfugle i maven efter to beskeder og en gåtur, betyder dette nemlig ikke, at din relation med et match ikke vil kunne udvikle sig til noget rigtig godt og interessant.

Ser du bare en anelse potentiale i et match, er min utvetydige anbefaling, at du lader ’swipe’-fingeren få lidt ro, og at du i stedet afsøger dette potentiale uden at lade dig forstyrre alt for meget af nye bejlere.

kæreste kæreste kærlighed hænder
Det kræver en indsats at date online … (Foto: Pexels)

4) Vær vedholden

At finde sin store kærlighed er ikke let. Ej heller selvom man leder med lys og lygte. Dette er meget godt at være sig bevidst, inden man kaster sig ud i sit helt store online dating-eventyr.

Hvis du forventer, at du vil lykkes med at finde en kæreste allerede inden for en måned via en online datingtjeneste, bliver du sandsynligvis slemt skuffet. At finde kærligheden og den eneste ene tager nemlig tid! Husk på, at man skal kysse mange frøer, før en af disse forvandler sig til en rigtig prins.

Heldigvis kan du, hvis du har det rette mindset, få det vildt sjovt på hele din online dating-rejse – også i de perioder, hvor du skriver med og dater personer, som ikke viser sig at være de rette for dig.

At date online – og derigennem møde en masse nye mennesker – kan nemlig være vildt spændende og interessant, og selv dårlige dates – ja helt igennem elendige dates – kan blive vendt til noget godt, hvis du har et netværk af venner og veninder, som du kan underholde med historier om disse skrækdates.

hjerte kærlighed dating forelsket (Foto: Unsplash)
Hvem vil ikke gerne finde kærligheden og have en at dele livet med … (Foto: Unsplash)

Om Jesper Jensen

Siden 2017 har Jesper Jensen via sine webportaler i dating-nichen vejledt mere end en million personer omkring både offline og online dating-forhold, og det er ikke kun danskerne, der har draget – og som fortsat drager – nytte af Jespers ekspertise.

På nuværende tidspunkt ejer og driver Jesper Jensen nemlig vejlednings- og sammenligningsplatforme i dating-nichen i mere end ti forskellige lande.

Derfor er Jesper ikke blot stærkt orienteret omkring, hvordan det danske datingudbud ser ud. Også det tyske, franske, polske, britiske, amerikanske, brasilianske, belgiske, italienske, spanske og østrigske online datinglandskab har han et indgående kendskab til.

Om FindEnKæreste.dk

FindEnKæreste.dk, der har eksisteret siden 2017, er den førende danske sammenligningsportal i dating-nichen målt på antallet af besøgende.

Webportalen byder blandt andet på overskuelige oversigter over de mest populære datingsider og apps, men også et utal af artikler med tips og tricks til online og offline dating.

Det være sig blandt andet artikler om, hvordan man skriver den perfekte profiltekst til sin datingprofil, hvilke film der er perfekte på en første date, samt hvad man med fordel kan tale om på en første date.

kæreste kæreste kærlighed
Måske 2023 bliver året, DU finder kærligheden … (Foto: Shutterstock)

Læs også:

Jeg vil bare gerne have en kæreste punktum

 

par forelsket kæreste solnedgang cykel (Foto: Unsplash)
)

· Mere fra samme kategori ·