Læs også:

Close
(Foto: Frederiksbergmuseerne)

Kulturguide: Oplevelser i januar 2023

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser og begivenheder i januar 2023, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i januar 2023 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i januar 2023 i København

Udstillingsåbning Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden

7. januar – 19. marts. Gratis. Frederiksbergmuseerne.

(Foto: Frederiksbergmuseerne)
(Foto: Frederiksbergmuseerne)

På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer.

Afsættet for udstillingen er kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os, både samtidslandskabet præget af menneskeskabte forandringer og de mere intime og hjemlige landskaber. I hendes skulpturelle malerier og maleriske skulpturer, med brug af et bredt spektrum af materialer, udforskes netop dette igen og igen.

På soloudstillingen i Møstings udstiller Hyllemose flere større skulpturer skabt specifikt til de markante udstillingsrum, hvor de klassiske vægfarver spiller sammen med flere af værkerne.

Læs mere her.

Le Fêvre & Schøt Leger

24. januar. Fra 140 kr. Comedy Zoo.

Nu har du mulighed for få et smugkig i Le Fêvre & Schøts notesbøger, når de tager alle deres halve og hele idèer med ned på Comedy Zoo, og kaster det hele op i luften. Hvis man er klar på en uhøjtidelig aften, så kan det altså godt gå hen og blive en helt utrolig sjov en af slagsen.

Læs mere her.

Bag Om Forbrydelsen – Danske Kriminalsager – foredrag med Sebastian Richelsen

9. januar. Fra 279 kr. Scandic Falkoner Auditorium.

Et skræmmende indblik ind i psykopaters sind, tanker og adfærd. I dette medrivende foredrag vil journalist og tidligere efterforsker Sebastian Richelsen tage jer med ind i dømte psykopaters sind.

Igennem Sebastians undersøgelser af sagerne og samtaler med gerningsmænd, personer tæt på gerningsmændene og pårørende til ofrene, vil han fortælle de gruopvækkende historier bag nogle af nyere tids værste danske kriminalsager og give et enestående indblik i forbryderens sind.

Læs mere her.

Veras Market i Nørrebrohallen

14.-15. januar. 29 kr. Nørrebrohallen.

Gå ikke glip af Veras vildeste indendørs genbrugstøjmarked, når Veras Market indtager Nørrebrohallens multisal.

Vær med til at revolutionere tøjndustrien og join Veras #veravolution og bekæmp tøjspild. Shop sprødt brugt kluns til gavn for miljøet fra over 80 private stande – eller tjen selv kassen med en stand, hvor du kan leje bord, tøjstativ inklusiv bøjler af Veras.

Til alle markeder kan du:

  • Shop genbrugskup i Veras stand – 1. stk 40,- // 5 stk. for 100,-
  • Byt dit tøj til nyt i Veras stand – medbring max 5 stykker tøj.
  • Få din weekendvibe på med Veras’ opturs playliste.
  • Hæng ud med dit crew til sprød lyd og lækker kaffe.
  • Haps genbrugsskatte fra over 80 private standholdere.
  • Sælg max ud og loppe-hyg med din egen stand samt lej tøjstativ og bøjler af Veras.

Læs mere her.

Foredrag: På rejse gennem vikingetiden med Jeanette Varberg

10. januar. Fra 269 kr. Nørrebro Teater.

Jeanette Varberg tager os med på en fantastisk rejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode – Vikingetiden.

På baggrund af sit imponerende arbejde med bestseller-bogen Viking – Ran, ild og sværd, tager Jeanette Varberg os med gennem 800 års historie, fra Romerrigets fald til det første korstog. Vi skal blandt andet forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe, og vi skal stifte bekendtskab med de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender i dag.

Du får svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad de blodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydning Vikingetiden har for vores nutid og meget meget mere.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2023 i Aarhus

Ekspedition til Afrika på Naturhistorisk Museum

Fra 2. januar. Fra 60 kr. Naturhistorisk Museum Aarhus.

Oplev udstillingen Ekspedition til Afrika på Naturhistorisk Museum. Glæd dig til en rejse tilbage i tiden og oplev hvordan det er at leve på savannen. Besøg Naturhistorisk Museum og tag med på en rejse fra Danmark til Nairobi i Kenya.

I 1947 deltog Naturhistorisk Museum i den dansk-østafrikanske ekspedition i Kenya og Tanzania, hvor målet var at fremskaffe fugle og pattedyr til museets samling og udstillinger – nogle af de indsamlede dyr blev blandt andet udstillet i deres kendte og elskede udstilling Afrikas Savanne. Som en del af jubilæumsåret, har vi remixet udstillingen, der nu genopstår som Ekspedition til Afrika.

Oplev stemningen fra teltet i lejren, prøve kræfter med at være konservator for en dag – og meget mere. Udstillingen henvender sig både til børn og voksne.

Læs mere her.

TÆNK med Brinkmann

30. januar. Fra 299 kr. Tivoli Friheden.

Den populære psykologiprofessor Svend Brinkmann er i et helt nyt foredrag endnu en gang klar med nye underholdende observationer og skarpe betragtninger. Denne gang i et forsvar for det tankefulde liv i en tankeløs tid. Vi skal tænke bedre, ikke mindre – det er udgangspunktet for denne underholdende aften med tid til reflektion.

Hvornår kan vi egentlig tænke? Homosapiens betyder ‘det tænkende menneske’, og filosoffer har siden antikken fremhævet friheden og evnen til at tænke som afgørende for et lykkeligt liv. Som mennesker har vi et potentiale til at tænke både dybt og kritisk, men det er sjældent, at der gives tid og rum til det. I det moderne accelerationssamfund skal der nemlig konstant produceres, konsumeres og optimeres, og vi bombarderes løbende med indtryk fra medierne, reklamer og sociale medier – så hvornår kan vi egentlig tænke?

Læs mere her.

Chiharu Shiota – Invisible Line på ARoS

Fra december 2022 til 16. april 2023. 150 kr. ARoS Aarhus Art Museum.

Glæd dig til at ARoS slår dørene op for udstillingen Invisible Line. Udstillingen er en soloudstilling af den verdenskendte japanske installationskunstner Chiharu Shiota.

Chiharu Shiota er oprindeligt fra Osaka i Japan, men bor og arbejder i dag i Berlin. Den japanske kunster er mest kendt for sine store vævede trådinstallationer med rød, hvid ellers sort snor. De store installationer indkapsler forskellige brugsgenstande, der ofte har en historie eller stærk symbolværdi, som refererer til erfaringer fra kunstnerens eget liv.

Læs mere her.

Foredrag med Jørgen Skouboe Møller

10. januar. Fra 269 kr. Tivoli Friheden. 

En inspirerende aften i selskab med “manden med piben”.

Vi kender Jørgen Skouboe Møller fra TV, hvor han deler sin viden om vildmarksliv og naturen. På denne aften får du en sjælden mulighed for at møde Jørgen, hvor han levende vil fortælle masser af røverhistorier fra sine mange jagtture.

Smager en husmår godt? Kom og oplev den helt særlig stemning i selskab med Jørgen til et unikt og troværdigt foredrag. Det bliver en sjov og oplysende aften, hvor alle kan være med.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2023 i Odense

Teater Momentum – Hudløs

3.-4 januar. Fra 80 kr. Teater Momentum.

HUDLØS er moderne absurdisme – i et markant, stærkt fysisk, visuelt overrumplende og overraskende teatersprog.

Vi inviteres ind i en ung mands soveværelse. Han har for svært ved at eksistere i vores komplekse forbrugsverden og nøjes nu derfor med at leve i sin egen lille verden. Hvad sker der med ham, når han simpelthen stopper med “at gøre”? Hvis han simpelthen bare “er”? I en vekselvirkning mellem passiv lammelse og driften mod at leve, prøver han at holde fast i sig selv.

Denne performance bliver i sin sære krydsning af multimedier, Franz Kafka og Beckett en skarp metafor for moderne liv – under pandemien, men også universelt.

Læs mere her.

Fyns største kræmmer og loppemarked

14.-15. januar. 40 kr. Odense Congress Center. 

Kom og gør årets handel på Fyns største kræmmer og loppemarked i Odense Congress Center. Oplev kræmmere fra hele landet med 275 stande. Hyggelig markedsstemning og meget mere.

Åbningstider: Lørdag kl 10-16 og Søndag kl 10-15

Entreen er 40,- for voksne og børn under 12 år er gratis ifølge med en voksen.

Læs mere her.

Chris MacDonald – Op ad bakke – eller?

31. januar. Fra 299 kr. Magasinet.

Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald.

Vi lever i en tid, hvor du nemt får det indtryk, at det hele er lidt op ad bakke. Men der er faktisk rigtig god grund til optimisme! Det kræver blot at vi bliver enige om, at der er nogle enkelte helt fundamentale ting i vores liv, som ikke er til forhandling.

Læs mere her.

Muldvarpen – Undercover i Nordkorea

30. januar. Fra 269 kr. Magasinet.

Oplev “Muldvarpen” fortælle sin surrealistiske og fantastiske historie som undercover i Nordkorea.

THE MOLE – kom med en helt almindelig mand på en usædvanlig rejse. Hvorfor brugte en helt almindelig dansk familiefar fra Vestegnen ved København 11 år af sit liv på at infiltrere Nordkorea? Hvad var motivationen? Og hvordan skjulte Ulrich de konstante løgne for sin hustru, mens han som muldvarp rejste verden rundt med skjult kamera og mikrofon?

Kom med Ulrich Larsen på en surrealistisk rejse til Nordkorea, Kina, Jordan, Uganda, USA og Europa. Hør ham live fortælle den fascinerende beretning om, hvordan han bluffede sig ind i hjertet af det Nordkoreanske regime – noget som CIA i 20 år har forsøgt uden held.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2023 i øvrige byer

Robin Hood på Værket

26. januar. Fra 145 kr. Værket i Randers. 

Glæd dig til at se familieforestillingen Robin Hood, som opføres i en humoristisk og musikalsk version med et dansk stjernecast.

Der er både romantik, slåskampe, eventyr og en ærlig harme over social ulighed på spil i Folketeatrets produktion af Robin Hood. Ikke alt er ved det gamle for kvinderne omkring den kække bande slår mindst lige så godt fra sig som mændende.

Oplev Robin Hoods udvikling fra at være en ubekymret drengerøv til at være en bevidst ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder.

Læs mere her.

De næste 25 års verdenshistorie

30. januar. Fra 279 kr. Horsens Ny Teater. 

Få Clement Kjersgaards bud på de næste 25 års verdenshistorie. Der er garanti for skarphed, indsigt, uforudsigelighed og humor, når Clement Kjersgaard drager på sin første landsdækkende foredragsturné. Der vil være masser af tid til, at du kan stille dit eget spørgsmål til den garvede journalist og TV-vært.

De næste 25 års verdenshistorie Fra corona over krigen i Ukraine til klimaet og økonomien – udfordringerne tårner sig op. I Danmark vil en række af vores fundamentale værdier blive sat under pres, når verden forandrer sig så grundlæggende, som det sker nu. Det mener tv-vært, bladudgiver m.m. Clement Kjersgaard, der som 11-årig grundlagde en radiostation, som 16-årig drog til Hong Kong for at få studentereksamen og som 35-årig modtog Publicistprisen.

Glæd dig til at opleve Clement Kjersgaard på hans første landsdækkende foredragsturné – der er sat god tid af til, at tilhørerne kan stille de skarpe spørgsmål, og Clement svarer for sig.

Læs mere her.

Læs også:

Tid til at lytte – her er gode podcast-anbefalinger

lytte podcast musik høretelefoner

· Mere fra samme kategori ·