Læs også:

Close
jul gaver pakker julepakker

Julegaverne til far – mor – kæresten – veninden og dig selv

Bolig  | 

Jul i lange baner – og gaver skal der til … Om de er store eller små er ikke så vigtigt, bare de er givet med kærlighed og med omtanke. Find her gode gaver til dem du elsker mest

Du kender det garanteret. Julen nærmer sig, og man vil gerne give gaver til dem man holder af, som de både bliver glade for og vil bruge. Her får du lidt inspiration til ting, du kan give din mor, far, kæreste, veninde og ikke mindst dig selv. Der er både de billige og lidt dyre – og man kan jo også kombinere dem. Bliv inspireret til den helt store julegaveshopping … Der er 30 gaver at vælge imellem.

Mor

Den hun vil tage frem igen og igen

Den er fin – den er julet – og den er en rigtig ‘samler’-ting. Årets juletræ fra Royal Copenhagen er indbegrebet af ‘Peters jul’ og vil pynte – om det er på bordet – i vindueskarmen eller et helt andet sted.

Årets juletræ er charmerende dekoreret med funklende iskrystaller og en familie af snemænd. Under træet venter gaver for hele familien: Skøjter, snesko og legetøj. Den årlige juletræsfigur, skabt af kunstneren Sven Vestergaard, er håndmalet med smukke detaljer og er blevet udgivet hvert år siden 2007.

royal copenhagen juletræ

Royal Copenhagen juletræ, 699 kr., royalcopenhagen.com/dk

Til mange hyggestunder

T Town Christmas Tea er en lækker julete, hvor dåsen også så fin at have stående. Det er en dejlig krydret sort julete med smage som kardemomme, stjerneanis, mandel, nellike, kanel, appelsin og vanilje. Der er 175 gram te i dåsen.

t town te julete

T Town dåse med julete, 160 kr., estate.dk

Den personlige og hyggelige

Måske har du en mor, der stadig – sådan old school sender kort. Måske gør du selv. Denne æske med fine vinterpostkort fra Koustrup & Co og indeholder 8 kort med konvolutter. De er med juleblomster og planter på og måler 15×15 cm . De er trykt på FSC papir på Svanemærket trykkeri i EU. 

postkort jul koustrup

Æske med 8 julepostkort fra Koustrup & Co, 85 kr., koustrupco.dk

Bogen din mor kan læse i juledagene

Bogen ‘Den vilde af de vilde heste’ af norske Maja Lunde er en fortælling hen over århundreder om både arternes overlevelse og deres menneskeskabte udryddelse, men også om, at ét enkelt menneske kan gøre en forskel. Der er tre skæbnefortællinger om tre menneskers ukuelige kamp for naturen – med en lille hest fra det mongolske højland som symbol på naturens skrøbelighed OG et håb, der aldrig må slukkes.

1882. Da Mikhail betragter vildhestens kranium i sin hånd, er ligheden med en uddød art slående, kan det mon tænkes, at verdens ældste hesterace fra Mongoliets højland stadig findes? Dén, som nomaderne på sletterne beretter om. Dén, som er et levn fra vores fortid.

1992. Drevet af en stærk forbundethed til vildhestene, etablerer Karin Hustai-reservatet i Mongoliet, for at give hestene, der nu kun lever i fangenskab, et sted at vende tilbage til. Men kan hestene, der længe ikke har levet vildt og frit, overleve her?

2064. I en nedlagt norsk naturpark gør Eva, hvad hun kan, for at redde de sidste vildheste og sig selv, mens naturen omkring hende hensygner under klimaforandringer, regnbølger, mangel og afsavn.
maja lunde bog

Bog af Maja Lunde, 249,95 kr., saxo.com

Den der gør mor endnu smukkere

Plaisir Collagen Booster Serum er et intensivt virkende serum, der, med sit indhold af ekstrakt fra kængurupoteplanten, stimulerer dannelsen af kollagen, og opstrammer huden. Den er lækker og til en god pris. Og så lærer din mor også, hvad serum er …

plaisir serum

Plaisir collagen booster serum, 139,95 kr., matas.dk

Et pænt fad til mange ting

Om det er til beauty på badeværelset, til olier og eddiker i køkkenet til lys – alt er pænt på det her fad fra Broste, der er i en smuk dyb grøn nuance. Du kan også fylde det med grankogler og lidt indpakket slik, det vil se sødt ud.

broste fad

Broste fad, 200 kr., broste.com/dk

Far

Den han vil bruge igen og igen

Sådan en bæltetaske ser måske ikke ud af meget, men har man først en, kan man ikk leve uden. Denne er fra Fjällräven og i pæn armygrøn nuance. Den kan bruges til hverdag – på tur – på vandreture – eller på ferierne.

Let hoftetaske lavet af genanvendt nylon, perfekt til både korte ture og rejser. Husk den kan sidde på mange cool måder. Det må du lige lære ham …

fjällräven bæltetaske

Fjällräven bæltetaske, 349 kr., fjallraven.com/dk

Til madelskeren og fritidskokken

Måske din far er vild med at lave mad. Så er Rosti smarte køkkenvægt genial at bruge.

Mensura køkkenvægten fra Rosti ermed LED-display vejer op til 10 kg/22 lb med 1 g/0,1 oz interval. Skålen er fremstillet i ABS, den rummer 300 ml og fungerer som låg, når vægten ikke er i brug (smart). Bruger 3 x AAA batterier (ikke inkluderet). Der er 5 års garanti på den.

rosti køkkenvægt

Rosti køkkenvægt, 499,95 kr., kitchenlivingdining.com/dk

Den gør daddy ekstra dejlig(t duftende)

I Ritual Sport Collection er der en god deodorant med duft af citrus, bergamot og pebermynte. Den er en effektiv og højtydende antiperspirant spray til 24-timers garanteret beskyttelse mod sved og kropslugt – særligt designet til en aktiv livsstil. Duften er skabt af en unik duftteknologi og er designet​til at du kan føle dig revitaliseret. Med aktivt kul for at hjælpe med at absorbere olier fra huden.

ritual deodorant

Ritual sport deodorant, 75 kr., rituals.com/dk

Have- og bogelskerens favorit

Der er både noget for alle der elsker haver i, der er historier, og spændende arkitektur. Bogen’Helende haver – På Bispebjerg Hospital’ handler om Bispebjerg Hospital i København, der har et helt enestående haveanlæg, der siden indvielsen i 1913 har givet patienter, ansatte og besøgende mulighed for at finde ro.

Den smukke have, der hver dag giver patienter og pårørende et pusterum, har siden 2019 været under kærlig behandling af landskabsarkitekt Charlotte Skibsted og arkitekt Erik Brandt Dam, som har samarbejdet om at bevare havens særlige ånd. Sammen har de med støtte fra A.P. Møller Fonden givet Martin Nyrop og Edvard Glæsels mesterlige haveanlæg nyt liv. Bogen giver et indblik i havernes historie og frednings-værdier, og i hvordan arkitekterne har arbejdet. Den er samtidig en dokumentation af de konkrete ændringer, der er blevet udført med nænsom hånd. Spændende og anderledes læsning.

helende haver bispebjerg hospital

Bogen ‘Helende haver – På Bispebjerg Hospital’, 284,95 kr., saxo.com

Til far med den søde tand

Om han kan styre sig juleaften eller i juledagene – eller er gavmild og dele, ja det er ikke til at vide. Men bøtten med Frozen crispy mint er uimodståelig for de fleste.

Der er garanti for, at du kan nyde en frisk og hvid vinter, og de er ikke bare (jule)pæne men også fyldt med lækker, sød lakrids og blød mælkechokolade med et strejf af mint. Den skinnende hvide sukkerskal får dig til at tænke på nyfalden sne.

lakrids bülow

Lakrids by Bülow med frozen crispy mint lækkerier, 145 kr.,lakridsbybulow.dk

Far får varmen og er lidt trendy

H&M har denne oversized fleece i cool sennepsgul. Trendy og dejlig varm og til en god pris.

fleece hennes og mauritz

Fleece fra H&M, 249 kr., hm.com/dk

Kæresten

Den bedste gave og med en skummel bagtanke

På det nyåbnede Scandic Spectrum Hotel på Kalvebod Brygge i København er der en super lækker spa- og wellnessafdeling, der hedder Spectrum Wellness. Her kan du for eksempel få en Rasul-behandling. Og den er genial, hvis man vil ud og have kærestetid sammen.

’Rasul self treatment’ + spatid for to er en bestsellerbehandling. Rasul betyder afstresning og er en rensende og healende kropsbehandling med marokkansk ler og foregår i et privat Rasul-rum. Kun ét andet sted i Danmark tilbydes de udrensende Rasul-behandlinger, og det er midt i København.

Mon ikke din kæreste vil elske det – og ja det vil du helt sikkert også …spectrum spa wellness rasul lermaske scandic hotel

Rasul-behandling på Scandic Spectrum, 1.095 kr. for 2 personer, scandicspectrum.dk

En god bog (om øl og historien bag det cool brand Mikkeler)

Bogen ‘Mikkeller – den usædvanlige historie om et usædvanligt (øl)brand’ er perfekt at give – den er både interessant – og perfekt til at kaste sig over i juledagene.

Bogen er den farverige fortælling om, hvordan Mikkel Bjergsø og Mikkeller har formået at skrive et helt nyt kapitel i den ellers lange og stolte historie om dansk ølbrygning. Og hvordan det er lykkes ham at placere danske specialøl helt i top på verdensplan.

mikkeler bog

‘Mikkeller – den usædvanlige historie om et usædvanligt (øl)brand’, 349,95 kr., kan købes i diverse boghandler

Vi elsker at dufte til ham

Men måske du får svært ved at have ham for dig selv, for Burberry Hero dufter absurd lækkert. Duften har en karakteristisk base, der lokker med en trio af varme cedertræsolier og kulminerer i et frisk og strålende crescendo. Den sprudlende topnote af fyrrenåle blander sig med benzoin og røgelse og forenes i en intens og dybt sensuel duft. Flakonen er prydet med TB-monogrammet og er holdt i en dyb egetræsfarve og guld, der er inspireret af Burberrys farvekoder og udtrykker duftens nye intensitet.

burberry hero

Burberry Hero parfume, 620 kr. for 50 ml eau de parfum, , magasin.dk

En lækker og varm kæreste

Der er dømt tern – masser af forskellige tern. Og den er i bomuldstwill og fra H&M.

hm skjorte

Skjorte fra H&M, 199 kr., hm.com/dk

Den er også giver gode oplevelser sammen

København og Frederiksberg har smukke byrum med masser af levet liv, som du oplever på en intens måde, når du som fodgænger passerer gennem såvel velkendte som ukendte bydele. Se dem tur for tur, og oplev de mange interessante historiske spor og detaljer, listige steder, kringelkroge, lyde, dufte og farver, der er på en bytur til fods. Opdag, hvor grønt der i virkeligheden er på stenbroen!

Når du holder sanserne åbne og er nysgerrig, får du en dejlig og interessant oplevelse. Gå alene, eller slå følge – man snakker så godt sammen, når man går. Gå på alle tider af døgnet. Aftenture kan også noget! Og giv tid, hold pauser, og følg din egen rytme.

Bogen indeholder 52 gåture gennem alle bydele – de fleste er på 5-10 kilometer, og to af dem er længere • forslag til, hvad du skal holde øje med, og information om det, du ser undervejs • informative og detaljerede kort.

bog gå tur københavn frederiksberg

‘Gå tur København og Frederiksberg’-bog, 299,95 kr., saxo.com

Få ham også til at rense ansigtet

Med Clinique for men Face Wash kan du måske få ham til at være god ved sin ansigtshud. Det er en skånsom, grundig ansigtssæbe til normal og tør hud. Huden efterlades frisk, behagelig og aldrig stram eller tør, og så forbereder den huden til en behagelig barbering.

clinique for men face wash

Clinique Face Wash, 200 kr., boozt.dk

Veninden

Prøvesættet der kan gøre en afhængig

Hvis du (eller din veninde) ikke kender hårserien Alterna, så er det her den perfekte måde at prøve et dyrt mærke på. Og det er også den perfekte gave at give, for prisen er god, og man får meget for pengene. Og ja, din veninde bliver helt sikkert vild med produkterne.

Alterna Caviar Replenishing Moisture Trial Kit er et fugtgivende hårplejesæt, der er specielt velegnet til tørt hår. Sættet indeholder en shampoo, balsam samt en leave-in behandling i praktiske rejsestørrelser, der efterlader dit hår rent, blødt, blankt og velplejet. Replenishing Moisture Trial Kit består af følgende 3 produkter: – Replenishing Moisture Shampoo (40 ml) – Replenishing Moisture Balsam (40 ml) – Replenishing Moisture CC Cream (25 ml).

alterna hår

Alterna prøvekit, 239 kr., magasin.dk

Til din katteveninde

Du finder ikke en bedre gave til din katteveninde – og hun vil elske dig for den. Og dem der elsker katte ved også, at (også dem der ikke elsker)alle har en mening om dem – og mange synes, de er arrogante, uberegnelige og underholdende. Men de er jo også intelligente, forfængelige …

Her får kattene Misty og CoCo ordet. Det er en sjov og anderledes bog, der kan få mange til bedre at forstå katte og giver en dybere indsigt i vores egen psyke – for som en af konklusionerne i bogen er, så er der trods åbenlyse forskelle (mellem mennesker og katte) også meget tilfælles.

kattevisdom bog

‘Kattevisdom’ bog, 134,95 kr., saxo.com

Den lækre duft til hjemmet 

De små pinde spreder den lækreste duft i hjemmet af hellig lotus og jujube. Duftpindene fra The Ritual of Jing giver rummet en mild og beroligende duft, der kombineres perfekt med duftlyset fra samme kollektion. Ahhh …

Den beroligende og plejende duft holder i omkring 4-5 uger.

ritual of jing duftpinde

Ritual of Jing mini duftpindesæt, 129 kr., rituals.com/dk

Kaffe- og kageelskeren

Det er et lækkert makkerpar – og det er her kun op til jul. Det er en del af Nespresso’s julekollektion lavet i samarbejde med den anerkendte konditorPierre Hermé, Sødme møder krydderier, og Haute Pâtisserie møder kaffeøjeblikke med disse Infiniment Savoureux småkager. En blanding af smagsindtryk, der er udviklet eksklusivt for Nespresso.

Kapslerne har en skøn syrlighed fra det første glimt af friske hindbær, der elegant hviler på udsøgte noter af konditorbagværk. Den skønne smag af friske hindbær til at vække sanserne inspirerede denne smagstilsatte kaffe.
For at skabe ‘Infiniment Fruité’ blev der tilføjet lokkende hindbærsmag til en basisblanding af latinamerikanske og afrikanske Arabica-kaffer.

Kafferne er let ristet og har allerede deres egne livlige aromaer – fyldige noter af maltet korn. Den afrundede smag balancerer smukt med det syrlige strejf af hindbær. Til sammen er det en lige så elegant oplevelse som de fine kreationer, du kan se i konditoriets vindue.

nespresso

Nespresso kapsler og kager, 53,90 kr. for rør med 10 kapsler (230 ml kaffe pr kapsel) og 80 kr. for kagerne, nespresso.com/dk

Den til julegodterne

Kählers fine Hammershøi Christmas Bonbonniere er så julehyggelig og kan fyldes med juleslik. En fin gave at give og som helt sikkert vil blive taget frem år efter år.

kähler bonbonniere

Kähler bonbonniere, 309 kr., boozt.com

Den jule (old school)hyggelige

‘Ved Julelampens Skær 2022’ ligner en gammel bog – men den er ny men med en lang tradition, der startede 1918 …. Det er hyggelig læsning til juledagene, Og selvom det er koldt, så er der der i julelampens skær dømt gammeldags hygge.

Bogen kan læses op for venner, børn og familie. Man kan tage uldsokkerne på, hælde noget varmt  i kruset og folde sig sammen i en sofa eller lænestol og stille og roligt tage én historie ad gangen. Redaktør og tv-vært Lise Rønne fortæller eksklusivt til denne 2022-udgave,  hvordan hun holder jul med familien. Det går ikke stille for sig.Ved julelampens skær har glædet generationer af danskere gennem mere end 100 år. God gammeldags underholdning, der giver hjertevarme og håb for fremtiden. I en forvirret og mærkelig tid har vi måske netop brug for traditioner. Nærvær med familien det må man godt, ja det trænger vi til. Og gode historier er der altid plads til. Genial gave at give.

bog ved julelampens skær

Bogen ‘Ved Julelampens Skær 2022’, 119,95 kr. saxo.com

Dig selv

Den bedste kjole

Du kan bruge den til alle dage – og dresse den op og ned. Den er fra Costamani. Det er en smuk kjole med et eksklusivt leo print i sandfarvet og sort. Den er lang og er virkelig et musthave til vinterens fester. Materiale: 100% chiffon.

costamani kjole

Costamani kjole, 1.099 kr., costamani.dk

De perfekte strømpebukser

Kunert har mange lækre strømper og strømperbukser. Og disse er perfekte at ønske sig, for du kan bruge dem til alt – er pæne og klassiske og holder godt. De er sorte og hedder ‘Velvet 40’ og er matte og har en bomuldskile.

kunert strømpebukser

Kunert strømpebukser, 199 kr., magasin.dk

Den lækreste duft

Ærlig, Eau de Parfum P05 er en elegant duft, som virker både forførende og let. Parfumens blanding af eksotisk cedertræ og et tydeligt blødt touch af krydderier gør den både opløftende og varm i duften. Det er duften, som alle ikke kender, og som holder, og som du garanteret bliver vild med.

P05 ærlig parfume

Ærlig, Eau de Parfum P05, 749 kr. for 100 ml., hudplejeonline.dk

Julebogen til juledagen

Der er dømt så meget julehygge – og juledagene vil flyve afsted. ‘Jul i Strandhuset’ af Veronica Henry er en hjertevarm historie om at genfinde julestemningen. Lizzy Kingham elsker normalt julen, men i år er det anderledes. Dagene op til jul føles som hårdt arbejde snarere end hygge, og Lizzy begynder i det stille at undre sig … Hvad ville der mon ske, hvis hun simpelthen droppede julen?

Helt impulsivt rejser Lizzy alene til sit yndlingssted ved kysten for at få en tiltrængt tænkepause. Her møder hun en skøn flok mennesker, der alle har én ting tilfælles – de har fået nok af hverdagens udfordringer. Alligevel begynder julestemningen langsomt at indfinde sig i det lille strandhus, og duften af krydret gløgg blander sig med den salte havluft.

jul i strandhuset, veronica henry

Bogen ‘Jul i Strandhuset’, 119,95 kr., saxo.com

Et fint lille armbånd

Pilgrims MAJA armbånd med krystal charms sølvbelagt er enkelt og fint. Ser også godt ud, hvis man sætter flere (gerne forskellige sammen). Og så er prisen god, hvis man måske i år ikke vil bruge for mange penge på gaver …

armbånd pilgrim

Pilgrim armbånd, 249 kr., pilgrim.dk

Røde læber til jul og nytår

Den er usædvanlig flot og holdbar læbestiften fra MAC’ julekollektion. Det er en limited edition læbestift, der giver en ren og glansfuld farve med en holdbar, glansfuld finish i nuancer, du kun kan få til jul.

mac læbestift

MAC læbestift i farven ‘pour another’, 200 kr., maccosmeticsnordis.com/dk

 

Læs også:

 

7 nemme måder at pynte op på

 

jul konfekt appelt (Foto: MY DAILY SPACE)
jul konfekt appelt (Foto: MY DAILY SPACE)

 

· Mere fra samme kategori ·