Læs også:

Close
elsker dig film

Filmanmeldelse: ‘Elsker dig for tiden’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

‘Elsker dig for tiden’ er en skøn film om livet i 30’erne – veninder – og alt overskyggende om kærligheden – på godt og ondt. En god film at gå i biografen og se

elsker dig film
En ærlig og fin film om kærligheden – på godt og ondt … (Foto: PR)

Det handler filmen kort om

I filmen ‘Elsker dig for tiden’ følger man Anna og Thomas, der på mange måder er hinandens modsætninger. Men de mangler begge det samme – kærligheden. Anna er en selvstændig fotograf og karrierekvinde og , der holder kærligheden i strakt arm.

Thomas derimod er tømrer og en traditionel romantiker, der leder (måske lidt) desperat efter den eneste ene. Med støtte fra deres venner følger vi Anna og Thomas’ rejse fra det allerførste møde, igennem den forvirrende forelskelse og til der, hvor hverdagen melder sin nådesløse ankomst i parforholdet … Og det er jo netop der, hvor alt begynder at blive svært – også for dem …

Se trailer her:

Veninder

Jeg synes også, at filmen viser netop, hvad veninder er og kan være – både vigtige – irriterende – sjove – gå deres egne vegne – forstyrrende – men ja en stor del af ens liv, som man sammen er ved at stifte i masse historie med. Og netop der i 30’erne går man i mange retninger – og det ser man virkelig i filmen, hvor man både elsker og irriteres lidt over de tre veninder.

Sammen med Julie Rudbæk ser vi Sofia Jo Kaufmanas, Olivia Joof Lewerissa som sammen danner venindetrekløveret, der også arbejder sammen. Især Sofia er sjov og skør – og lidt kikset men ja dejlig sig selv … Men det er Julie, der spiller absolut bedst. Men jeg elsker deres scener sammen, og man kan ikke lade være med lidt at tænke tilbage på ens egne veninder. For vi har jo alle en vennekreds, der fungerer som både englen og djævelens advokat – og både giver og tager. Og i filmen skiftevis opfordrer de Anna og Thomas til at gå all in i forholdet eller forsøger at advare dem mod at gøre noget forhastet … Hvem har ikke både gjort det overfor ens veninder og venner – eller modtaget – og ja ofte uden der er kommet noget godt ud af det.

elsker dig film
Tre veninder som man følger i deres liv – som veninder og med deres kærlighedsliv … (Foto: PR)

Filmfakta

Medvirkende: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Kasper Dalsgaard, Sofie Jo Kaufmanas, Olivia Joof Lewerissa, Magnus Haugaard, Katinka Petersen med flere

Instruktion: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag

Premiere: Torsdag den 22. december 2022

Varighed:  109 minutter

Censur: Tilladt for alle

Pressematerialepress.sfstudios.dk

elsker dig film
En venneflok der også er kærestepar – on and off … (Foto: PR)

Sød, sjov og ærlig

‘Elsker dig for tiden’ kunne man kalde en nyskabende fortolkning af den romantiske kærlighedskomedie, hvor vi både gerne vil glædes, græde og grine. Men den helt fine magi i filmen opstår i det kreative samarbejde mellem Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der sammen står bag filmen. Det er deres første spillefilm – og det gør de virkelig godt. Dejligt nytænkende – lidt skæv og dejlig uforudsigelig.

Jeg er ret sikker på, at det ikke er den sidste film, vi ser fra dem, for den går lige i hjertet. Den er nemlig både sød, sjov og ganske ærlig omkring livet og alle de små og store ting, som det ‘også indeholder’. Jeg kan ikke lade være lidt at tænke på ‘Den eneste Ene’ – og ja den elskede jeg – og hvor er det skønt atter at se et nutidig take på den type film – flere af dem – tak …

elsker dig film
Der er larmende stilhed – begge bevidste om afstanden imellem dem … (Foto: PR)

Virkeligheden

Virkeligheden – om at finde den eneste ene – den kender vi – og vi ved, den er svær – om man er 20 – 30 – eller ældre. Det er også derfor, det er dejligt med denne type film, hvor man måske ikke helt er enig i, hvordan den slutter. Det ER en feelgood film – men den er mere – for den viser også, hvordan mange ting kan influere på vores liv og beslutninger, og også om livet der i 30’erne – hvor nogle har kærester og er ved at stifte familie – andre er single og leder – mens andre måske elsker singlelivet. Der sker meget i de år – livet tager nogle kæmpe drejninger – og det synes jeg faktisk også, at denne film viser.

Livet er ikke for sarte sjæle – man kunne sige – det er kærligheden BESTEMT heller ikke. Og det kan jeg gode lide, at filmen viser. Den er sjovt og klogt bygget op – har liiige et sted midt i filmen, hvor den bliver lidt langtrukken. Men den er skøn, smukt filmet – med gode personligheder og skuespilpræstationer i – og ja bestemt værd at gå i biffen at se …

elsker dig film
Vi er alle bange for noget – Thomas er for eksempel bange for vand – og alligevel springer han i Københavns Havn … (Foto: PR)

 

Læs også:

Fem på stribe: Boginspiration til dig

 

bog bøger fem på stribe

· Mere fra samme kategori ·