Læs også:

Close
gløgg

Den nemme og hurtige gløgg

Mad  | 

Måske du liiige skal have en veninde på besøg – eller vil have et glas gløgg. Så lav den selv, det er faktisk nemt, og du kan meget bedre styre smagen, og hvor sød den skal være, når du selv laver den

Vi kender alle den færdige blanding – ret sød og mange bløde rosiner … Måske denne variant, som du selv laver, både kan få dig til at drikke mere gløgg og imponere dine veninder, når de kommer til hygge.

løgg
Et godt glas gløgg både varmer og er hyggeligt … (Foto: MY DAILY SPACE)

Gløgg kan laves på mange måder. Dette er en lidt nem og dog helt hjemmelavet måde. Og i stedet for (de dumme, bløde) rosiner har vi brugt tørrede tranebær …

kanel, kanelstænger, flyiger tiger
En pose kanelstænger koster kun 15 kroner i flying Tiger … (Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Ingredienser

1 flaske rødvin (ikke en ultra dyr eller den helt billige)

1/2 – 1 dl Cointreau (prøv dig frem)

2 dl. friskpresset appelsinjuice

Lidt skal hakket fint fra både appelsin og en lime

Lille stykke ingefær i skiver

1 1/1 dl. rør sukker

4-7 nelliker

1 stjerneanis

2 hele kanelstænger

hakkede smuttede mandler

tørrede tranebær (brug så mange som du nu kan lidt at få i din gløgg)

cointreau g
Cointreau kan du også bruge i gløgg – og så har du den også, når du skal lave Margaritas …

Sådan gør du

Kom appelsinjuice, skal, sukker og krydderier i en gryde, og kog blanding op i 10-15 minutter på mellem varme.

Lad den stå og trække lidt og blive kold. Tilsæt så rødvin og Cointreau og lad det koge (svagt) i 10 minutter.

Sig ingredienser fra og tilsæt tranebær og mandler og lad det varme igennem et par minutter.

Server i flotte glas med en ske til at tage snasket op med. Pynt med enten en kanelstand eller en halv appelsinskive.

gløgg
Så kan du godt skåle med veninder og ønske en god jul … Og nej der er ikke gin i – men den slags julepynt kan vi godt lide … Glasset er fra Holmegaard …  (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

 

Lav små marcipanchips

 

Marcipanchips marcipan jul (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·