Læs også:

Close
censuum københavns lufthavn

NEWS: Nu kan du shoppe døgnet rundt i Københavns Lufthavn

Nyheder  | 

Nu kan du shoppe døgnet rundt i Københavns Lufthavn · Mand idømt forvaring for voldtægt og krænkelser af børn ·  Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere har aldrig været højere · Danmark på charmeoffensiv i Vietnam · Færdselsindsats udløste 16 betingede frakendelser og 122 klip · Dagens video: Florida i kontroversielt udspil

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu kan du shoppe døgnet rundt i KøbVi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.enhavns Lufthavn

Nu er det muligt at shoppe tøj, accessories og boligtilbehør døgnet rundt i Københavns Lufthavn, for stormagasinet Censuum har slået dørene op for en ny butik i lufthavnens shoppingcenter, hvor der satses stort på ansvarlighed og selvbetjening.

Næste gang du har en sen afgang fra Københavns Lufthavn, kan du med fordel bruge ventetiden til at gå på opdagelse i en række ansvarligt bevidste brands. Den 31. oktober åbnede stormagasinet Censuum deres nyeste butik i lufthavnen, der byder på shopping døgnet rundt hvor betalingen foregår med self-service teknologi direkte via mobilen.

Hos Københavns Lufthavn ser man frem til at tilbyde en ny shoppingoplevelse med Censuum.

– Vi ønsker at kunne tilbyde en international scene for opkommende nordiske brands med en bæredygtig og ansvarlig profil. Derfor er Censuum, med deres koncept og fokus, en ideel tilføjelse til vores brede udvalg af tøj, accessories og interiør. Samtidigt er det et spændende samarbejde, da vi for første gang kan tilbyde vores kunder 24-timers shopping i lufthavnen, fortæller Michael Clausen, Sr. Director Sales & Negotiations i Københavns Lufthavn.

– Jeg tror, vi er mange, der kommer til at sætte pris på muligheden for at shoppe bæredygtige brands – også i ydertimerne, siger Michael Clausen.

Shopping med god samvittighed … Med åbningen af Censuum får de rejsende dermed mulighed for at købe en ny bluse, en vase til hjemmet eller vinterhuen på alle tider af døgnet – og samtidigt kan de gøre det med god samvittighed. For Censuum fører udelukkende fører brands med et ansvarligt mindset.

– Censuums mission er at skabe endnu flere fans til nyskabende nordiske brands, der har en bæredygtig mission til fælles. Med åbningen af vores tredje butik, er vores mål at give de mange millioner rejsende en inspirerende shoppingoplevelse med vores nøje udvalgte upcoming og etablerede brands, som i den grad fortjener et internationalt udstillingsvindue i Københavns Lufthavn, slutter Dion Guldbjerg, stifter af Censuum.

Dermed får danske og internationale passagerer mulighed for at opdage nordiske brands som blandt andet Mads Nørgaard, Esme Studios og Copenhagen Colors i terminalerne.

Censuum har allerede butikker på Nørre Farimagsgade i København og i Lyngby Storcenter og fra uge 44 også en butik på 80 m2 i Københavns Lufthavn. Butikken vil være at finde på vej ned til lufthavnens gates A ved siden af Lego-butikken.

censuum københavns lufthavn
Så kan du shoppe døgnet rundt i Københavns Lufthavn … (Foto: PR)

Læs også: Københavns Lufthavn vinder stor forbruerpris

Mand idømt forvaring for voldtægt og krænkelser af børn

Retten i Svendborg har torsdag den 3. november 2022 idømt en 41-årig mand forvaring på ubestemt tid for en lang række overgreb mod børn.

Manden blev den 14. oktober 2022 fundet skyldig i at have begået fuldbyrdet voldtægt, voldtægtsforsøg, blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang samt besiddelse af børnepornografi. Manden begik de fleste af de mange forhold i 2020 og 2021. I alle tilfælde gik ovegrebene ud over mindreårige.

Manden kontaktede blandt andet børnene via sociale medier, hvor han udsatte dem for blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang. Han opfordrede i flere tilfælde børn til at sende ham billeder og videoer.

Ved at udgive sig for at være en 15-årig dreng i chatsamtaler fik han flere piger til at sende ham nøgenbilleder. Han sendte også i nogen tilfælde billeder af sit erigerede lem til pigerne. Gennem tvang og trusler instruerede han også pigerne til at udføre seksuelle handlinger på sig selv.
Han er også dømt skyldig i at have begået fuldbyrdet voldtægt mod en 14-årig pige samt i at have forsøgt voldtægt.

Om forvaring:

Forvaring er en tidsubegrænset foranstaltning, som træder i stedet for en almindelig fængselsstraf, når den dømte af retten anses som værende særlig farlig, og hvor retten finder forvaring nødvendig for at forhindre den dømte i at begå ny kriminalitet.

Kun personer, der er dømt for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, kan idømmes forvaring.

Efter tre års forvaring skal der årligt tages stilling til, om forvaringen skal opretholdes. Personer idømt forvaring opholder sig i en særligt indrettet fængselsafdeling.

domstol dom retssal
Mand idømt forvaring for voldtægt og krænkelser af børn … (Foto: Unsplash)

Læs også: Læge idømt fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder

Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere har aldrig været højere

177.000 ikke-vestlige indvandrere mellem 15-64 år var i arbejde i andet kvartal 2022, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Beskæftigelsen for gruppen er steget med 19 procent på bare tre år.

Det går godt med at få ikke-vestlige indvandrere i job. Det viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

177.000 ikke-vestlige indvandrere mellem 15-64 år var i arbejde i andet kvartal 2022. Det er det højeste niveau i statistikkens historie.

– Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere er steget i 26 ud af de seneste 27 kvartaler. Den positive udvikling skyldes primært det økonomiske opsving, der har gjort det nemmere for mange grupper at komme ind på arbejdsmarkedet, udtaler Jon Nielsen, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

– Integrationspolitikken er blevet mere jobrettet de senere år. Det har uden tvivl hjulpet, men i kombination med, at der har været jobs at få, fortsætter Jon Nielsen.

Den positive udvikling har betydet, at forskellen på beskæftigelsesfrekvensen mellem ikke-vestlige indvandrere og personer med dansk oprindelse er historisk lille. Niveauet ligger på henholdsvis 58,6 procent og 75,6 procent.

– Også efterkommere har taget del i jobfesten. Særligt under og efter coronakrisen har vi set et markant spring i beskæftigelsen. I første omgang var det jobs som podere og vaccinatører, men vi kan se, at de er blevet hængende på arbejdsmarkedet. Det er en uventet, men en meget glædelig sideeffekt af coronaindsatsen. Beskæftigelsen kommer til at falde de kommende år. Derfor er det afgørende, at vi formår at fastholde så mange som muligt på arbejdsmarkedet, slutter Jon Nielsen.

Læs analysen her.

Analysens hovedkonklusioner:

Det har aldrig gået så godt som nu med at integrere ikke-vestlige indvandrere på arbejdsmarkedet. Ikke-vestlige indvandrere har en historisk høj beskæftigelsesfrekvens, når vi ser bort fra fordrevne fra Ukraine.

Forskellen mellem ikke-vestlige indvandreres og danskeres beskæftigelsesfrekvens er historisk lille.

Langtidsledigheden blandt ikke-vestlige indvandrere ramte et historisk lavt niveau i juli 2022, men steg en lille smule i august.

kbh københavn
Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere har aldrig været højere … (Foto: PR)

Læs også: Inflation presser de unge, studerendes økonomi

Danmark på charmeoffensiv i Vietnam

Vietnam-fremstød på energiområdet har fået en flyvende start – 14 samarbejdsaftaler mellem danske og vietnamesiske virksomheder underskrevet. Det er dansk erhvervsliv inden for vindenergi og energieffektivitet, der sammen med Kronprinseparret har været på erhvervsfremstød i Vietnam. Interessen fra begge sider var massiv – og hele 14 samarbejdsaftaler blev underskrevet ved en ceremoni på førstedagen. Meget lovende for fremtiden, mener DI.

Hanoi var centrum for danske og vietnamesiske virksomheder, der sammen med Danmarks royale erhvervsfremstød inden for vindenergi og energieffektivitet har har udvidet samarbejdet mellem de to lande. Vietnam har nemlig store ambitioner på energi- og klimaområdet, og 14 større danske virksomheder har med Kronprinsparret som vidne underskrevet samarbejdsaftaler, såkaldte MOU’s, med vietnamesiske virksomheder.

DI var medarrangør af erhvervsfremstødet og DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, der holdt den indledende tale før aftaleunderskrivelserne, ser positivt på danske energivirksomheders muligheder i det asiatiske land med næsten 100 millioner mennesker.

– Allerede nu har Danmark dobbelt så mange virksomheder i Vietnam som resten af Skandinavien tilsammen. Så når handelsaftalen med EU er i stand, og Danmark og Vietnam nu deler ambitiøse klimamålsætninger, så er grundlaget klart til et stort og accelererende samarbejde og øget handel i fremtiden. Det forventer jeg mig meget af, siger Lars Sandahl Sørensen.

– Hele 14 samarbejdsaftaler endda med store virksomheder her ved fremstødets begyndelse er virkelig usædvanligt. Det fortæller om rigtig stor og seriøs interesse fra virksomheder i begge lande, og det lover godt for fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for lettere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimaneutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over 7 procent i år.

Det er virksomheder som Ørsted, Hyme Energi, Siemens Gamesa, Force Technology, CIP, Danfoss, FLSmidth og Semco Maritime, der nu med nye samarbejdsaftaler satser stort på Vietnam.

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for lettere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimanutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over 7 procent i år.

– Vi satser på det asiatiske marked, og Vietnam bliver vores indgang blandt andet på grund af gode samarbejder og relativt lave omkostninger. Med den nye samarbejdsaftale styrker vi vores fremstød i Asien, siger senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen, der indgik hele to samarbejder med vietnamesiske partnere. Det ene sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

– Vi har allerede vundet et projekt sammen med vores vietnamesiske partnere, som vi nu bruger som afsæt til at satse yderligere i Asien. Næste skridt er et fremstød i Taiwan, siger Thomas Hamborg-Thomsen.

Erhvervsfremstødet fortsætter med virksomhedsbesøg – også royalt – på blandt andre FLSmidth, Lego, Carlsberg, Vestas og Scancom i de næste dage.

di vietnam
He ses Thomas Hamborg-Thomsen, Semco Maritime (siddende i midten), underskriver sammen med Przemek Lupa associate partner i Copenhagen Infrastructure Partners en samarbejdsaftale med deres vietnamesiske partner Nguyen Anh Dung, deputy director i PTSC Mechanical & Construction. (Foto: DI)

Læs også: Lækker vietnamesisk frokost

Færdselsindsats udløste 16 betingede frakendelser og 122 klip

720 borgere kørte for hurtigt, da Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling gennemførte en særlig indsats rettet mod de trafikanter, der har svært ved at lette foden på speederen.

Under indsatsen skrev færdselsbetjentene og ATK-operatørerne i alt 720 sager om for høj fart. Heraf var der tale om 16 betingede frakendelser af kørekortet og 122 klip.

– Antallet af sager viser desværre, at der fortsat bliver kørt alt for hurtigt, ikke mindst når det står klart, at for høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald, pointerer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.

Indsatsen fandt sted fra den 24. – 30. oktober 2022.

Fakta om for høj hastighed:

• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
• I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
• Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t.

færdselskontroal
Færdselsindsats udløste 16 betingede frakendelser og 122 klip … (Foto: Rigspolitiet)

Læs også: Intensiv færdselskontrol mod påvirkede trafikanter

Dagens video: Florida i kontroversielt udspil

· Mere fra samme kategori ·