Læs også:

Close
frederikke wærens

Lav Frederikke Wærens sprøde og saftige boller

Mad  | 

Bollerne er både sprøde og saftige og perfekte til morgenmaden eller som mellemmåltid. Opskriften er fra bogen ‘Salty Baking Moments’ af dygtige Frederikke Wærens. Er du klar til boller, som alle vil elske

Disse boller står allerøverst på listen over de mest populære opskrifter på min blog. Bollerne har igennem tiden fået mange rosende ord, og de er blevet bagt utallige gange af mange mennesker over hele verden. Det er også nogle virkelig gode boller, som er helt sprøde udenpå og saftige og luftige indeni.

I denne opskrift står dejen til hævning i cirka tre timer, men du kan også lade den hæve på køl natten over (brug da kun 5 gram gær).

frederikke wærens
Så er der lækre hjemmelavede boller … (Fotograf: Rikke Nissen Westesen)

Der bliver cirka 10 – 12 boller af opskriften.

Det skal du bruge

Ingredienser til dej

20 g gær
5 dl vand, lunt
1 spsk. honning eller sirup
2 tsk. salt
Ca. 500 g hvedemel
Ca. 2 spsk. olivenolie, til
smøring af skål

Sådan gør du

Opløs gæren i lidt af vandet i en røreskål på køkkenmaskinen.

Tilsæt resten af vandet, honning, salt og hvedemel, og rør det hurtigt sammen til en tyk grød. Dejen skal ikke æltes på dette tidspunkt. Lad dejen stå i 15 minutter.

Kør dejen på maskine ved højeste hastighed med K-spaden/flad piskeren i cirka 10 minutter. Dejen er først meget blød, men samles efterhånden, bliver elastisk og slipper skålen.

Skift K-spaden ud med maskinens dejkrog, og kør dejen i cirka 5-10 minutter, til den slipper bunden og kravler op ad dejkrogen. Dejen skal være smidig og elastisk.

Smør en skål med olivenolie, og hæld dejen heri. Lad dejen hæve i skålen dækket af et låg/husholdningsfilm i cirka 3 timer.

Cirka 30 minutter før dejen er færdighævet, tændes ovnen på 250 °C varmluft. Læg et bagestål på en bagerist midt i ovnen, eller lad en bageplade varme op i ovnen.

frederikke wærens
Perfekt boller med masser af lufthuller i … (Foto: RIkke Westesen)

Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og drys lidt mel over dejen. Skær dejen i 10-12 stykker, og løft bollerne over på 1-2 stykker bagepapir uden at røre for meget ved dejen.

Træk straks bagepapiret  med bollerne over på det varme bagestål/bageplade, og bag dem i cirka 12-15 minutter midt i den forvarmede ovn. Bollerne er færdige, når de er sprøde og lyder hule, når du banker på dem.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Sådan ser bogen ud:

salty baking moments

 

Læs også:

Fokus på fordøjelsen

 

mave hjerte hænder

· Mere fra samme kategori ·