Læs også:

Close
jon hamn confess, fletch film

Filmanmeldelse: ‘Confess, Fletch’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

Filmen ‘Confess, Fletch’ handler om journalisten Fletch, der bliver hovedmistænkt i en mordsag, da han efterforsker en sag om en stjålet kunstsamling. Læs vores anmeldelser her

jon hamn confess, fletch film
Jon Hamm spiller Fletch … (Foto: UIP)

80’er-filmene får nyt liv

‘Mad Men’-stjernen Jon Hamm, der også har medvirket i film som Baby Driver, Bridesmaids og senest Top Gun 2: Maverick, spiller den charmerende og evigt irriterende og ret selvglade Irwin M. Fletch. En karakter, som oprindelig er skabt af den amerikanske forfatter Gregory Mcdonald. 

Jon Hamm overtager rollen fra Chevy Chase, der spillede Fletch i 80’er-filmene Fletch og Fletch Lives.

På rollelisten får Jon Hamm selskab af Marcia Gay Harden (Mystic River), Lorenza Izzo (Once Upon a Time… in Hollywood), Kyle MacLachlan (Blue Velvet) og ‘Mad Men’-kollegaen John Slattery (Spotlight). Flot cast …

Filmen er instrueret af Greg Mottola, der står bag komedier som Superbad, Paul og Adventureland.

jon hamn confess, fletch film
Der er action – sjove kommentarer – og god humor i filmen .. (Foto: UIP)

Det handler filmen om

Mens han leder efter stjålne malerier i Italien, bliver den hurtigttalende undercover-reporter Fletch (Hamm) udnævnt til den hovedmistænkte i et mord. Og for at bevise sin uskyld bliver han tvunget til at udrydde de potentielle mistænkte – fra en kunsthandler til en forsvundet playboy til sin egen (nye) kæreste (Izzo).

jon hamn confess, fletch film
(Foto: UIP)

Gammel vin på nye flasker – på den gode måde

Greg Mottola har lavet en fin og naturlig ‘opdatering af Gregory Mcdonalds originale roman fra 1976 i filmen. Ja, der er blevet opdateret og moderniseret, og en karakter eller to har også fået et andet navn denne gang, men essensen af ​​den titulære karakter og rat-a-tat-dialogen i Mcdonalds romaner er fuldt ud bevaret.

Det er bestemt langt fra Michael Ritchies 1985-opfattelse af materialet, som lænede sig kraftigt ind i gimmicken ved at se Chase iføre sig en række absurde forklædninger (og påtage sig en mere og mere absurd række navne- og personsøgning) for at få arbejdet gjort og klaret ‘opgaverne’.

Hamm’s Fletch er også mere troværdig som en ‘undersøgende reporter med et vist ry’, og Mottolas beslutning om at fylde sin rollebesætning med en række meget sjove mennesker, snarere end dramatiske skuespillere, synes jeg bestemt betaler sig. Alle skuespiller passer fint til rollerne, som både er sjove, lidt krumme tæer men ret underholdende.

jon hamn confess, fletch film
Vi kan godt afsløre, at den ene er lidt skarpere end den anden …(Foto: UIP)

Skøn og skør kombi

Det er sjældent, det lykkes at kombinere krimi og komedie for mig. Men det synes jeg faktisk, denne gør. Jon Hamm er lige dele irriterende, sjov, fræk, lidt lækker og mega smart. Der er gang i underholdningen – en del sjove episoder – pinagtigheder – action – sjove ansigter og faktisk også et par overraskende elementer.

Den ‘kammer ikke over’, og når man nu er så gammel, at man kan huske de originale film, så kan det både være et plus og mega minus – men de ‘lever lidt hvert deres liv. Og det er fint for mig. Ikke alle spiller lige godt – men der trykkede jeg bare på ‘pyt-knappen’ og tænkte ‘komedie’. Underholdt blev jeg …

jon hamn confess, fletch film
(Foto: UIP)

Filmfakta

Filmens varighed: 1 time 38 minutter

Filmgenre: Krimi/komedie

Medvirkende: Jon Hamm, Roy Wood Jr., Annie Mumolo, Ayden Mayeri, Kyle MacLaclan og Marcia Gay Harden

Filmens instruktør: Greg Mottola

Baseret på bog af: Gregory McDonald

Spillested: Paladsbiograferne i København

Filmen biografpremiere: Torsdag den 24. november

Se trailer her:

 

Læs også:

 

Filmanmeldelse: ‘She said’

 

she said film

· Mere fra samme kategori ·