Læs også:

Close
Fermenterede æbler-med-et-touch-af-kanel

Fermenterede æbler med et touch af kanel

Mad  | 

De lækre æbler med et touch af kanel har en delikat smag, og de kan bruges til mange ting. En nem måde at afprøve fermentering på. Opskriften er fra bogen ‘Kunsten at fermentere’ af Ditte Ingemann

For mig er æbler lig med noget meget dansk. Det er en frugt, man kan regne med, og som utrolig mange har i deres baghave. Æbler er en fantastisk råvare, og der er et væld af forskellige sorter, som alle har sine karakteristika i form af smag, konsistens og udseende.

Brug gerne faste æbler til denne opskrift, såsom Rød Aroma eller Ingrid Marie, og gerne danske æbler, som er i sæson fra midt august til midt oktober.

Fermenterede æbler-med-et-touch-af-kanel
Lidt lækkert og også nemt at lave og som kan bruges til mange ting … (Foto: Ditte Ingemann)

Det skal du bruge

Ingredienser

500 g æbler
2 kanelstænger
6-8 kardemommekapsler
14 g salt
30 g sukker
500 ml vand

Sådan gør du

Skær de rengjorte æbler i tynde både. Kom dem i et rent patentglas med kanelstænger og kardemommekapsler.

Lav en lage ved at opløse salt og sukker i 200 ml kogende vand.

Rør det godt sammen, så salt og sukker opløser sig, og tilsæt så de sidste 300 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur.

Hæld lagen over æblerne, så de dækkes helt. Fold to rene kålblade ned over æblerne i patentglasset, og pres det hele ned under lagen. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.

Lad æblerne fermentere i 3-4 dage, ideelt set ved 18-20 grader på et skyggefuldt sted. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner.

Smag på æblerne efter 3 dage eller før, afhængigt af temperaturen, og på den fjerde dag, hvor de bør være klar. Stil derefter æblerne på køl. De er nu spiseklar.

Æblerne kan bruges i salater, i sandwich eller til desserter, for eksempelo ven på en pavlova eller sammen med vaniljeis.

Sådan ser bogen ud:

kunsten at fermentere ditte ingemann

 

Læs også:

Ditte Ingemanns opskrift på laks i fad 

 

laks solo

 

· Mere fra samme kategori ·