Læs også:

Close
tivoli halloween

NEWS: Tivoli inviterer til kostumefest

Nyheder  | 

Tivoli inviterer til kostumefest · 23-årig mand død efter skyderi på Christiania · Magasin-ejendomme tilbage på egne hænder · Muscle House fra Løvens hule indgår kæmpe aftale med Salling Group · Anden fængselsdom givet i stor narkosag fra Djursland · Dagens billede: · Fredagsfjol: Størrelsen kan gøre en forskel 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli inviterer til kostumefest

Kalder alle kostume-elskere! I morgen lørdag den 29. oktober inviterer Tivoli alle børn og barnlige sjæle til at troppe op i deres bedste udklædning. Det er helt op til dig, om du vil være et uhyggeligt spøgelse, en sød prinsesse eller noget helt tredje. I Tivoli har fantasien ingen grænser, og kostumefesten bliver skudt i gang, når Tivoli åbner klokken 11.

Når Tivoli åbner portene til vil du blive mødt af en forlystelseshave, der emmer af rigtig Halloweensk (u)hygge. Og som et ekstra tiltag på denne lørdag inviterer Tivoli alle – børn som voksne – til at bidrage til stemning med deres bedste kostumer. Om du vil være sød, fjollet, uhyggelig, nuttet, magisk eller noget helt andet er alene op til dig. Mulighederne er uendelige, når fantasien slippes løs.

Thor Feilberg, som er chef for musik og underholdning i Tivoli, glæder sig til at se gæsternes kreativitet:

– Vi opfordrer alle til at møde op i deres flotteste og sjoveste kostumer. Halloween i Tivoli er altid magisk, men det giver altså noget ekstra, når Tivoli bliver fyldt med en masse glade børn, der er kommet i Haven for at vise deres bedste kostumer frem. Det bliver spændende at se, hvor kreative de har været.

Der vil foregå en masse ting i Tivoli og blandt andet vil udskæringen af det første kæmpegræskar også gå i gang i morgen. Der ligger en stor udfordring foran den dansk-amerikanske trækunstner, Malik Mabe, som med motorsav skal udskære Danmarks største græskar. Tivolis gæster vil kunne kigge med i processen foran Nimb, og på selve Allehelgensaften den 31. oktober vil flere af de græskar, fra DM i Kæmpegræskar være blevet udskåret i Halloween tema med lys i.

tivoli halloween

Klæd dig ud og kom i Tivoli … (Foto: PR)Læs også: Halloween i Tivoli

23-årig mand død efter skyderi på Christiania 

En 23-årig mand mistede onsdag aften livet på Christiania i København efter et skyderi på pusherstreet. Gerningsmanden er stadig på fri fod. Det oplyser Københavns Politi på en pressebriefing onsdag aften.

–  Der er afgivet flere skud. En mand er blevet ramt fra tæt hold. Han er afgået ved døden, udtalte Tommy Laursen, der er politiinspektør for Københavns Politi.

Politiet fik klokken 17.46 anmeldelser om, at der var blevet skudt på Christiania. En talstærk styrke blev straks sendt til fristaden, og det viste sig, at den 23-årige var blevet ramt af skud.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om motiv, men de ved, at gerningsmanden flygtede fra gerningsstedet efter skyderiet og er på fri fod. Politiet går ikke ud fra, at han er til fare for andre, da de går ud fra, at det var et målrettet angreb.

Gerningsmanden, som signaliseres af et vidne som værende en somalisk mand iført windbreaker, mørke joggingbukser og hue, og han flygtede ud af den gamle hovedindgang.

– Vi vil de næste dage være til stede på Christiania med tryghedsskabende patruljering, hvor christianitterne vil få mulighed for at rette henvendelse til os og få en snak med os, omkring hvad der er sket, siger Tommy Laursen.

De pårørende til den dræbte er underrettet. Den dræbte er en, politiet kender i relation til et miljø.

Indsamling til såret betjent Christiania
Ung mand drabt onsdag aften på Christiania … (Foto: MY DAILY SPACE)

Magasin-ejendomme tilbage på egne hænder

De fire Magasin-ejendomme på Kongens Nytorv, i Lyngby, Aarhus og Odense sælges nu tilbage til stormagasinets ejere, efter mere end et årti med ATP Ejendomme og PensionDanmark som ejere.

Magasin-koncernen bliver igen herre i eget hus. Stormagasinernes nye ejere har nemlig købt de fire ejendomme, hvor de ikoniske butikker har til huse, fra ATP Ejendomme og PensionDanmark. Pensionskasserne købte for omkring et årti siden ejendommene af to omgange. Først Magasin-ejendommene i Aarhus, Odense og Lyngby i 2010 og så Magasin-ejendommen på Kongens Nytorv i 2013.

Salget af Magasin-ejendommene sker på initiativ fra Magasin, som med købet ønsker at styrke Magasins langsigtede position i retailmarkedet. Efter et forhandlingsforløb er parterne nået til enighed en transaktion. så ejendommene nu overdrages til Magasin, som er den oplagte ejer af ejendommene, der er skræddersye-de til retail-brug.

En strategisk handel for ATP Ejendomme og PensionDanmark … ATP Ejendomme og PensionDanmark har hver især ejet 50 procent af ejendommene, og de to pensions-kasser udtrykker glæde over, at handlen nu er faldet på plads:

– Vi er glade for, at vi efter en god proces er blevet enige med Magasin om at sælge ejendommene tilbage til Magasin-koncernen,” siger investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf, og uddyber om den strategiske beslutning:

– For os har handlen givet os mulighed for at fortsætte justeringen af vores ejendomsportefølje. Vi har igen-nem en længere periode øget vores fokus på vores investeringer i kontorejendomme i danske storbyer og ikke mindst på vores egen rolle som en aktiv ejer af ejendomme i Danmark.

I PensionDanmark ser direktør for PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller, handlen som et perfekt strategisk match for både køber og sælger.

– Magasin-bygningerne har været en fornuftig, langsigtet investering og givet gode afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger. Med det nye ejerskab er det fornuftigt, at disse markante ejendomme igen bliver en del af Magasin-koncernen efter en god og tillidsfuld proces. PensionDanmarks fokus er i stigende grad centreret om egenudviklede byområder og erhvervsejendomme, og salget frigør midler til at forfølge denne strategi yderligere, siger han.

Stormagasin-kæden udtrykker stor tilfredshed over salget, som sikrer gode langsigtede muligheder for udvikling:

– Tilbagekøbet af de fire ejendomme på Kongens Nytorv i København, Aarhus, Lyngby og Odense har længe stået øverst på vores ønskeseddel. Det er vores klare opfattelse, at kunderne prioriterer fysisk handel fortsat, og med ejerskabet betyder det, at vi nu kan udvikle og investere langsigtet. Vi har haft et godt og konstruktivt forløb med ATP Ejendomme og PensionDanmark, og vi glæder os til at få nøglerne tilbage, afslutter administrerende direktør i Magasin, Peter Fabricius.

Fakta om de fire ejendomme:

De fire ejendomme er på i alt knap 138.000 m2 og er opført i Aarhus i 1965, i Odense i 1960, i Lyngby i 1960 og på Kongens Nytorv i København helt tilbage i 1894. Sidstnævnte har dog levet et tidligere liv før Maga-sin, hvor ejendommen har huset både dansesal og hotelvirksomhed.

Transaktionen er fortsat betinget af formel godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder og forven-tes at falde helt på plads inden for de kommende måneder.

magasin kgs nytorv
Magasins ejendomme er tilbage til ejerne … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

Muscle House fra Løvens hule indgår kæmpe aftale med Salling Group

Da de to stiftere og tidligere krigsveteraner Anders Kjærgård Nielsen og Emil Luther Jensen sammen med deres forretningspartner Haris Bejtić fik 1,25 million kroner ind fra Christian Arnstedt i Løvens Hule, blev det begyndelsen på et kæmpe gearskifte for Muscle House. Nu tager virksomheden endnu et stort skridt fremad, idet Salling Group fremover får Muscle Houses egne kalorielette Wispy-dressinger på hylden.

Corona-pandemien fik onlinesalget af kosttilskud, proteinbarer, træningstøj, udstyr, sukkerfrit slik og kaloriefattige dressinger til at eksplodere. Det har sammen med kapitalindsprøjtningen fra Blazar Capital og Christian Arnstedt skabt grundlaget for udviklingen af en hel serie af Muscle Houses egne produkter, hvor proteinpulver i forskellige varianter har været en af storsællerterne.

Nu har Salling Group indgået en aftale med Muscle House om virksomhedens kalorielette Wispy Zero Sauces, som bygger på en særlig opskrift, som Muscle House selv har udviklet. Dressingerne er fremover at finde i samtlige af landets Føtex- og Bilka-varehuse, og det er første gang, Salling Group får et sådant produkt på hylderne ved siden af butikkernes øvrige dressinger.

– Vi har brugt to år på at udvikle smagen og konsistensen, og det betyder, at vi er milevidt fra de ofte kunstigt smagende kalorielette dressinger, man ellers kan købe. I vores Wispy-dressinger er der næsten intet fedt og sukker i, og der er 90 procent færre kalorier i dressingerne sammenlignet med almindelige dressinger. Derfor forventer vi at kunne tage en stor del af markedet for kalorielette dressinger, nu hvor vi har indgået en aftale med Salling Group, siger Emil Luther Jensen, medstifter af Muscle House.

Det er i første omgang smagsvarianterne Indian Curry, Spicy Garlic, Mayo og BBQ, der kommer på hylderne i Salling Group, og især hen over nytåret og de første måneder af 2023 forventer Muscle House et voldsomt boost i salget, da det typisk er højtid for en sundere livsstil med mere træning og færre kalorier.

– I Salling Group arbejder vi altid på at imødekomme forbrugernes interesser og sammensætte det rigtige sortiment. Lige nu ser vi en stigende interesse for kalorielette alternativer, og vi er derfor meget glade for at have startet et samarbejde med Muscle House, så vi kan tilbyde deres Wispy Zero Sauce-produkter på vores hylder, siger Senior Category Buyer Victor Sung Friis Ravn i Salling Group.

Muscle House landede i 2021 en omsætning på 55 mio. kroner, og investeringen fra Christian Arnstedt på 1,25 mio. kroner for 10 procent af virksomheden var i seneste sæson af Løvens Hule en af de største, han foretog. Og netop egenudviklede produkter er ifølge Christian Arnstedt en af nøglerne til endnu større vækst i Muscle House.

– Jeg er stolt over, at vi er nået i mål med et produkt, der både smager godt og samtidig letter livet for alle dem, der gerne vil skære ned på de unødvendige kalorier. Det er egne produkter som disse, der virkelig kan gøre en forskel og gøre Muscle House til en rigtig spændende forretning, kommenterer Christian Arnstedt.

Læs mere på musclehouse.dk.

muscle house wispy zero-sauce
Wispy Zero Sauce-produkterne er fremover at finde på hylderne i samtlige Føtex- og Bilka-varehuse. (Foto: PR)

Læs også: Løvernes Hule-afslag førte alligevel til investering

Anden fængselsdom givet i stor narkosag fra Djursland

National enhed for Særlig Kriminalitet har onsdag fået en 43-årig mand idømt 4,5 års fængsel for at have modtaget og besiddet i alt 1.300 kilo hash.

Retten i Randers fandt onsdag en 43-årig mand skyldig i otte forhold om modtagelse og besiddelse af i alt cirka 1.300 kilo hash. Leverancerne af narkotika foregik på Djursland i perioden fra oktober 2021 og frem til februar 2022 og skete, efter NSK’s opfattelse, i forening med flere medgerningsmænd.

Den 43-årige er den anden person, som modtager sin dom i et større sagskompleks om besiddelse og videredistribution af narkotika. Sagen er en udløber af en aktion fra den 6. april 2022, hvor der blev slået til mod 20 adresser på Djursland, Fyn og i Spanien, og 11 personer blev anholdt.

Den første person i sagskomplekset fik sin sag afgjort i september og blev idømt syv års fængsel for besiddelse af over to tons hash.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, udtaler:

– Den anden person i et større sagskompleks om indsmugling af meget store mængder hash til Danmark har nu har fået sin dom. Jeg er tilfreds med dagens dom, der viser, at retten ser alvorligt på, når der medvirkes til organiseret indsmugling af hash til Danmark.

Den 43-årige blev desuden dømt for et forhold om besiddelse af hash til eget forbrug. Den 43-årige udbad sig betænkningstid.

skunk hash
Anden fængselsdom givet i stor narkosag fra Djursland … (Foto: Unsplash)

Læs også: Far, mor og søn dømt i narkosag

Dagens billede: Rejse bucket-listen for 2023

Fredagsfjol: Størrelsen kan gøre en forskel 🤣

· Mere fra samme kategori ·