Læs også:

Close
mænd mand kærlighed

Opråb fra Tinder: Nu er det tid til at droppe ‘ghosting’

Mit liv  | 

Tinder kommer med et opråb: Nu er det tid til at droppe ‘ghosting’. Her giver de et par gode tips til at undgå ‘ghosting’

At være den der bliver ‘ghostet’ er ikke sjovt, og du kan blive efterladt med en følelse af svigt og nedgørelse. Dette vil Tinder gerne gøre op med, hvorfor de nu opfordrer alle singler til at stoppe med at ‘ghoste’ og i stedet lære den anden person at kende. For helt ærligt ‘ghoste’ hører Halloween til, hvor der allerede er masser af uhyggelige spøgelser. Men lad spøgelserne blive der – for ingen har brug for flere af disse ….

Hvad er ‘ghosting’ egentlig?

‘Ghosting’ er ofte en betegnelse for at en person, som du har skrevet med eller har mødtes med, pludselig forsvinder ud i den blå luft – som et spøgelse – uden en forklaring. Der kan være mange grunde til ‘ghosting’ opstår lige fra manglende interesse til frygten for at såre en andens følelser eller en følelse af at tingene simpelthen går for hurtigt.

‘Ghosting’ kan være et uheldigt biprodukt af den datingkultur, der er opstået de seneste år. Men ny data tyder dog på, at ‘ghosting’ kan være på vej væk! Ifølge Tinders globale data*er unge mennesker i alderen 18-22 år er mindre tilbøjelig til at ‘ghoste’ end unge over 33 år. Disse medlemmer på over 33 år er 31 % mere tilbøjelige til at ‘ghoste’ end de 18-22-årige.

– Vi har set at 18-22-årige dater med større hensigt og søger autentiske forhold. Vi opmuntrer alle singler til at droppe ‘ghosting’ i forbindelse med for eksempel halloween. At forsvinde ud i den blå luft og ikke reagere skaber den helt forkerte slags spænding i denne allerede uhyggelige sæson, siger Elin Sivard, Kommunikations Manager, Nordics hos Tinder.

Selvom ‘ghosting’ kan være en nem udvej, er der andre bedre måder at afslutte et forhold på, uanset hvor længe datingen har stået på. Vær i stedet autentisk og ærgerlig ved at forklare, hvorfor det ikke er en god ide at fortsætte med at se hinanden. På denne måde får begge parter en god afslutning, hvilket mindsker usikkerheden og sparer både tid og energi.

tinder dating
‘Ghosting’ er en NO GO — husk det også selv. (Foto: PR)

At komme over ‘ghosting’

‘Ghosting’ kan gøre virkelig ondt; det er en grusom form for afvisning. Det er særligt smertefuldt, fordi du står tilbage uden nogen god eller fornuftig begrundelse, ingen retningslinjer for, hvordan du skal gå videre, og ofte en bunke følelser og spørgsmål, du skal sortere i på egen hånd og bare komme videre – og lukke en ‘boks’, som du havde åbnet og troet på.

Og hvis du i forvejen lider med problemer angsten ved at blive forlade eller har lavt selvværd, kan det at blive ‘ghoste’ forværre disse. Så lad vær med at gøre det selv – og håb på, at du ikke støder ind i et fjols, der kan finde på noget så tarveligt.

fyr dating mand
At date kan være både fantastisk og svært … (Foto: Pexels)

5 vigtige tips til at undgå ‘ghosting’

Her er en lille og nem  tjekliste, som du kan bruge for at sikre, at du er en god date:

1. Vær dig selv, og vær ærlig over for dit match eller din date.

2. Tag hensyn til dit match eller din dates følelser.

3. Vær klar over, hvordan du har det med dit match eller din date.

4. Vær lydhør over for dit match eller din dates behov og præferencer.

5. Respekter dit match eller din dates grænser.

Og hvis du ønsker at afslutte interaktionen eller forholdet, så gør det på en respektfuld måde. For glem ikke … ‘What ghost around comes around’ …

Vidste du

At … Tinder forbinder dating med interaktion blandt andet gennem interaktive serier såsom Swipe Night Killer Weekend, hvor man kan spille/interagere gennem spil med potentielle matches.

At … Tinder Online medlemmer kan se potentielle match fra en hver browser, et hver device og et hvert sted i verden hele døgnet. (Så altid mulighed for at svare).

At … For at imødekomme unges efterspørgsel på autentiske dates, introducerede Tinder Blind Dates.

Kilde:

*Intern global data fra Tinder baseret på at matche samt at sende og modtage beskeder.

tinder dating
Måske du selv har oplevet ‘ghosting’ og ved, hvor svært det kan være at komme videre … (Foto: PR)

Om Tinder:

Tinder blev lanceret i 2012 ved et hackathon på Hatch Labs, en inkubator, der er ejet af IAC, og er verdens mest populære app til at møde nye mennesker. Tinder er tilgængelig i 190 lande på over 40 sprog og er blevet downloadet mere end 530 millioner gange og har ført til over 75 milliarder matches.

 

Læs også:

Kender du de fem kærlighedssprog

 

love kærlighed

· Mere fra samme kategori ·