Læs også:

Close
kastrup lufthavn rejse fly

NEWS: Københavns Lufthavn slår igen konkurrenter og vinder stor forbrugerpris

Nyheder  | 

Københavns Lufthavn slår igen konkurrenter og vinder stor forbrugerpris · 22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri · Bilsalg i bedring · Trump har sendt nødanmodning til højesteret · Læge tiltalt for at krænke patienter · Dagens billede: Ed Sheeran sagsøgt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Københavns Lufthavn slår igen konkurrenter og vinder stor forbrugerpris

Danmarks mest besøgte lufthavn, besøgt af millioner af rejsende årligt, har igen vundet en pris. Til Global Travel Retail Awards, som er den eneste pris baseret på forbrugernes stemmer, vandt Københavns Lufthavn prisen ‘Best Airport for Sense of Place’. Ifølge lufthavnen skal prisen ses som kulminationen på en klar strategisk satsning om at skabe en lokal lufthavnsoplevelse.

Københavns Lufthavn er tidligere blevet anerkendt med priser i alt fra ‘verdens bedste lufthavnsbar’ med Mikkeller til ‘verdens bedste lufthavn for forretningsrejsende’ til at være ‘passagernes yndlingslufthavn ift. indrejsekontrol’. Og nu gør lufthavnen sig igen særligt bemærket hos forbrugerne. Den danske lufthavn har nemlig vundet prisen ‘Best Airport for Sense of Place’ til Global Travel Retail Awards, hvor kåringen fandt sted i går i Cannes, Frankrig.

Prisen gives til den lufthavn, som er bedst til at skabe en sammenhæng mellem det kommercielle udbud og den historie, hvor landet er placeret. Desuden er Københavns Lufthavn den lufthavn, der er “mest anbefalet” blandt passagerer i kategorien ‘Best Retail Environment’.

travel retail awards
Sådan ser prisen ud … (Foto: PR)

Ifølge Michael Clausen, Sr. Director Sales & Negotiations i Københavns Lufthavn, er man stolte over prisen, som blåstempler den målrettede strategi om at skabe en enestående lufthavnsoplevelse med fokus på en kombination af det lokale med det internationale, som netop skaber den lokale stedsfornemmelse, der er unik i terminalerne.

– Vi har over længere tid fokuseret på, hvordan vi kan skabe den lokale stemning, så snart man lander i lufthavnen i København. Det vil sige en stemning, hvor der er plads til, at danske virksomhedshelte inden for mad og retail får en plads og stemme, samtidig med at vi har det internationale perspektiv med, som København er verdenskendt for. Vi er meget stolte over prisen og anerkendelsen, siger Michael Clausen.

Københavns Lufthavn vil skabe oplevelser … Københavns Lufthavn var i nomineringerne oppe mod verdenskendte lufthavne fra Dubai, Sydney, Montreal med flere. Men alligevel lykkedes det den danske lufthavn at komme helt i tops. Især det faktum, at det er priser baseret på forbrugernes stemmer, gør indtryk på Michael Clausen.

– Sammen med vores medarbejdere og partnere er håndtering af gæster det, der driver os. Vi skal skabe lokale oplevelser, når folk lander i lufthavnen, og vi skal skabe oplevelser, når folk venter på deres fly. At vi vinder prisen, betyder både at vi er på rette vej i forhold at skabe en fuldendt lufthavnsoplevelse, men det giver os samtidig en lyst til at blive endnu bedre for vores gæsters skyld, slutter Michael Clausen.

Kåringen af vinderne i Global Travel Retail Award blev afholdt 3. oktober 2022 i Cannes i Frankrig. Københavns Lufthavn var nomineret i kategorierne ‘Best Airport for Retail Environment’, ‘Best Digital & Social Media Offer’, ‘Best Airport for Sense of Place’. Global Travel Retail Award blev udviklet med et formål om at give konstruktiv feedback og anerkendelse til lufthavne, detailhandlere og leverandører gennem forbrugernes øjne.

kastrup lufthavn rejse fly
Københavns Lufthavn slår igen konkurrenter og vinder stor forbrugerpris … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Kender du til begrebet flyskam

22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri

En 22-årig mand er efter et grundlovsforhør i dag blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for et større antal bedragerier begået via falske sms’er. Politiet advarer kraftigt mod beskederne, der skal forestille at komme fra en bank.

Efter en kort og målrettet efterforskning slog Københavns Politi mandag til på en adresse i Kolding, hvor en 22-årig mand blev anholdt. Han er mistænkt for i næsten 100 tilfælde at have været afsender på sms’er til borgere, der på den måde modtog et falsk link til en større, dansk banks hjemmeside.

Via linket, der så ægte ud, skulle borgerne logge ind med Nem-ID og indtaste kortoplysninger, og dermed fik gerningsmanden adgang til benytte borgerens kreditkort. De blev efterfølgende misbrugt til at foretage køb for et større beløb.

– Sagen viser, at svindlerne desværre er blevet dygtige til at lave noget, der ser troværdigt ud. Hvis du modtager en sms eller en mail, hvor banken beder om, at du indtaster Nem-ID og kortoplysninger, så er det bedste råd at lade være. Kontakt i stedet banken for at undersøge, om den rent faktisk er afsender, hvilket den så vil afkræfte, da hverken banker eller myndigheder vil bede om borgernes personlige oplysninger på den måde, udtaler vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Københavns Politi.

Tirsdag formiddag blev den 22-årige efter et grundlovsforhør i Københavns Byret varetægtsfængslet i 27 dage.

Politiet har samlet flere gode råd til at undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger. Find rådene her.

mobil
22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri … (Foto: Pexels)

Læs også: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Bilsalg i bedring

Indregistreringerne for september måned er lavere end samme måned sidste år. Dog på et væsentligt bedre niveau end tidligere året.

September bød på 13.011 nyregistrerede personbiler, hvilket er et fald på 8,5 procent i forhold til samme måned sidste år. Sammenlignet med de øvrige måneder i 2022, har faldet i september dog været mindre. År til dato er der indregistreret 22 procent færre personbiler sammenlignet med samme tidsrum året forinden.

Økonomien er præget af stor usikkerhed, og bilmarkedet er ingen undtagelse. Men på trods af høj inflation og lavere forbrugertillid, er der fortsat stor efterspørgsel på nye biler. Dette kombineret med kortere leveringstider, giver derfor grund til at se håbefuldt på de næste par måneder hvad angår nyregistreringerne.

”Vi er nu i sidste kvartal af 2022 og kan se tilbage på et år der har været præget af mange udfordringer for bilindustrien. Det begynder dog at lysne for leverancerne, og vi håber derfor på en god slutspurt for 2022” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Elbiler vinder over plugin … I september 2022 er der nyregistreret 3.007 elbiler og 2.201 plug-in hybridbiler, hvilket betyder, at de opladelige biler har udgjort 40 procent af registreringerne. Elbilerne overgår således igen plugin-hybridbilerne, hvilket skyldes et større udbud af elbiler samt at afgifterne på plugin-hybridbilerne stiger.

– Den seneste udvikling i salget af de opladelige biler har været forventelig som følge af afgiftsaftalen fra december 2020. Særligt her i slutningen af året, er der et stort incitament til at anskaffe sig en opladelig bil inden afgifterne stiger til nytår, slutter Mads Rørvig.

bil bilsalg
Bilsalg i bedring … (Foto: PR)

Læs også: Salget af elbiler fordoblet

Trump har sendt nødanmodning til højesteret

Tidligere præsident Donald Trump beder nu den amerikanske højesteret om at gribe ind i hans strid med justitsministeriet om klassificerede dokumenter. Det skriver Berlingske.

Trump har tirsdag indgivet en såkaldt nødanmodning til højesteret. Her beder han højesteretsdommerne om at blokere dele af den afgørelse fra en lavere retsinstans, som forhindrer en uafhængig voldgiftsmand i at gennemgå dokumenterne.

I begyndelsen af august gennemførte det føderale politi, FBI, en ransagning af Donald Trumps Mar-a-Lago-hjem i Florida. Her blev der fundet over 11.000 dokumenter, hvoraf flere end 100 var stemplet som klassificerede.

Den 21. september blokerede en appeldomstol i Atlanta en afgørelse fra en amerikansk distriktsdommer, der midlertidigt havde forhindret justitsministeriet i at gennemgå de klassificerede dokumenter, før voldgiftsmanden, dommer Raymond Dearie, havde luget ud i dem.

Appeldomstolen forhindrede samtidig Dearie i at få adgang til de klassificerede dokumenter.

I anmodningen til højesteret tirsdag argumenterer Trumps advokater for, at Dearie bør have adgang til samtlige dokumenter. Justitsministeriet har ’forsøgt at kriminalisere en strid om dokumenthåndtering og protesterer nu kraftigt imod en gennemsigtig proces, der sikrer et tiltrængt tilsyn’, skriver de.

Donald Trump
Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump vil have den amerikanske højesteret til at gå ind i sagen om de papirer, der blev fundet, da FBI ransagede hans hjem i Florida (Foto: Unsplash)

Læs også: Klumme: USA som foregangsland? Aarh, skulle vi  nu ikk’ lige …

Læge tiltalt for at krænke patienter

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har tiltalt en 30-årig mandlig læge for at have begået seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod patienter.

Lægen har siden den 24. marts i år siddet varetægtsfængslet i sagen og efter længere tids efterforskning, er der nu udfærdiget et anklageskrift mod den 30-årige, som tiltales for at have misbrugt sin stilling som læge og for at have krænket to kvindelige patienter seksuelt og have krænket en tredje kvindes blufærdighed.

Overgrebene blev ifølge anklageskriftet begået i januar 2022 på Viborg Sygehus og i marts på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Ved begge lejligheder var det ifølge tiltalen i forbindelse med undersøgelse af patienterne, at lægen begik overgrebene.

Retssagen begynder i december … Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at den tiltalte frakendes retten til at udøve lægegerning indtil videre.  Den 30-årige har frivilligt ladet sin varetægtsfængsling løbe frem, der er faldet dom i sagen. Retsmøderne er berammet ved Retten i Aarhus til den 13, 14, 20, og 21. december 2022.

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, før den bliver behandlet i retten.

læge, sundhed (Foto: Unsplash)
Læge tiltalt for at krænke patienter … (Foto: Unsplash)

Læs også: Forældre anholdt for misbrug af 13 børn

Dagens billede: Ed Sheeran sagsøgt

· Mere fra samme kategori ·