
Italiensk aftensmad: Ravioli med brunet smør og ærter
Er du også vild med italiensk mad, så skulle du måske prøve at lave ravioli med brunet smør og ærter. Opskriften er fra kogebogen ‘Pasta’ af Louisa Lorang
Hjemmelavet ravioli er så hyggeligt at lave. Her er de i en fin sommerversion med friske ærter. Laver du dem om vinteren, kan du selvfølgelig bruge ærter fra frost.

Opskriften er til 4 personer og der bliver cirka 30 styk ravioli
Det tager cirka 45 minutter at lave retten
Det skal du bruge
Ingredienser
Pastadej:
300 g Tipo 00
3 æg
Fyld:
2 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
250 g babyspinat
150 g ricotta
30 g fintrevet parmesan
½ tsk. fintrevet citronskal fra en økologisk citron
Salt
Æg til samling af ravioli
Ærter:
2 spsk. smør
2 fed hvidløg
3 dl friskbælgede ærter
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
Salt
Topping:
Parmesan
Peber
Sådan gør du
Dej:
Bland ingredienserne til pastadejen til en smidig dej, kom den i en frysepose og sæt den koldt i 20-30 minutter.
Rul pastaen tyndt ud med en rullepind eller kagerulle på et meldrysset bord. Eller brug en pastamaskine.
Fyld Skær hvidløg i tynde skiver, og sautér hvidløg i lidt olie på en varm pande.
Skyl spinat, kom den ned til hvidløget, og lad den falde sammen.
Lad vandet dampe væk, eller hæld det fra, hvis der er meget.
Kom ricotta i, og lad det koge op.
Smag til med parmesan, revet citronskal og salt.
Lad fyldet køle en smule.
Ravioli:
Læg to baner pastadej klar.
Kom en smule fyld på hver ravioli, pensl kanten med lidt pisket æg og vand, og læg ‘låg’ på.
Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas, cirka 5 centimeter. Sæt vand over i en stor gryde.
Ærter:
Smelt smør i en kasserolle.
Snit hvidløg i tynde skiver.
Kom dem i smørret og lad smørret brune en smule.
Tilsæt ærter og olivenolie, og steg ganske kort.
Smag til med citronsaft og salt.
Raviolikogning og anretning
Kog ravioli i rigeligt og kogende vand, der er gavmildt saltet, og kog dem 4-5 minutter. Afdryp dem, men lad en smule af vandet hænge ved, og vend dem med brunet smør og ærter.
Anret i dybe tallerkener, og top med revet parmesan og friskkværnet peber.
TIP
Du kan også nyde raviolierne i en simpel tomatsovs.
Læs også:
Luisa Lorang om at lave mad, når man lige er flyttet hjemmefra