Læs også:

Close
Halloween i Tivoli 2016. Scary Kontrollører Aften

Tivoli satser millioner på hyggelig uhygge  

Underholdning  | 

På 17 dage forvandles Tivolis netop afsluttede sommerudseende til efterårets farver for at blive klar til Halloween sæson nummer 17. Er du klar til lidt efterårsgys og hygge

Der bruges mange millioner af kroner i forbindelse med opsætningen og scenografien af Halloween i Tivoli, hvoraf næsten en million kroner alene er øremærket på græskar, stauder og efterårsplanter.

tivoli halloween
Halloween i Tivoli er uhyggelig hyggelig … (Foto: Bax Lindhardt)

Gæster med hang til hyggelig uhygge kan godt begynde at sætte kryds i kalenderen for snart indtages Tivoli af hekse, græskar, ny 180 meter lang labyrint, popup restaurant, dobbelt op på scaryhouses og nye halloween scenografier. Halloween kan opleves i Tivoli fra den 13. oktober til og med den 6. november, hvor forlystelserne også kører.

Halloween er på ganske få år blevet en af de helt store traditionelle efterårsbegivenheder i København, som mange danskere og turisterne gerne samles om. Halloween har sat sit præg på hele Danmark og for mange husstande er et græskar eller to foran hoveddøren nu en fast del af efteråret. I Tivoli skal der i år fordeles 22.100 græskar i alle størrelser rundt om i forlystelseshaven.

Turismeforsker fra CBS Lise Lyck siger:

– Tivoli har på mindre end 20 år været med til at definere, hvordan danskerne opfatter det at fejre Halloween. Blandt årsagerne til forlystelseshavens succes med deres efterårssæson skyldes, at Tivoli ikke ukritisk har overført en amerikansk tradition én til én til Danmark. Halloween er så at sige blevet fordansket og står på skuldrene af de traditionelle nordiske høstfester. Forlystelseshaven har samtidig formået at forny sig løbende, så turister både oplever noget de kender og samtidig får de noget særligt nordisk og dansk hyggelig uhygge med hjem. Det har vist sig at være en god vej og halloween traditionen har for længst bidt sig fast på samme niveau som Mors Dag, som oprindelig heller ikke var en dansk tradition.

tivoli halloween
Besøger du Tivoli om aftenen, er det ekstra uhyggeligt … (Foto: Bax Lindhardt)

Susanne Mørch Koch administrerende direktør i Tivoli siger:

– Det gælder først og fremmest om at give gæsterne betagende efterårsoplevelser. Vi skal være noget for alle for vi ved, at mange af vores gæster har tradition for at komme forbi et efterårsklædt Tivoli. Vi har masser af hyggelig uhygge, nye hekse på Plænen som gæsterne kan møde. Der er premiere på ny pop-up restaurant som vi forventer os meget af og mange nye små boder rundt om i haveanlægget. Vi ser også frem til at give det stigende antal turister, der for tiden igen vælger København som destination oplevelser som de kun kan få i vores forlystelseshave.

tivoli halloween
Haven er også propfyldt med flotte græskar … (Foto: MY DAILY SPACE)

Nye heksene flytter ind

Gæsterne vil som noget nyt stifte bekendtskab med to heksesøstre, som er glade for børn, men som ikke altid opfører sig lige pænt. Den ene heks er sjov og elsker at fremtrylle flotte ting.  Den anden er lidt mere bister og muntrer sig med at forvandle ting om til fugleskræmsler.

I Det store Springvand i forlængelse af Plænen kan gæsterne begive sig ind i en ny 180 meter lang pileflets labyrint, som er op til 180 cm i højden og inde i midten kommer man frem til to heksetårne. Et par af kontrollørerne vil også under sæsonen være forvandlet til fugleskræmsler og græskarmænd, og mon ikke en del gæster vil tage en tur forbi den efterladte hjemsøgte gravplads, som ligger tæt på Koncertsalen?

Restaurant åbner under Halloween

For første gang bliver der åbnet en pop-up i Det japanske Tårn uden for sommersæsonen. Der venter gæsterne en skaldyrsoplevelse, når Det japanske Tårn byder inden for på den færøske restaurant ROKS’ pop-up under Halloween i Tivoli. ROKS er søsterrestaurant til den to-stjernede Michelin-restaurant, KOKS, som besøgte Tivoli i sommeren 2021, og det er køkkenchefen fra den to-stjernede moderrestaurant, Poul Andrias Ziskas, som har sammensat en unik menu til Tivolis gæster.

Færøerne er kendt for overfloden og kvaliteten af deres friske fisk og skaldyr – en overflod som Tivolis gæster kan nyde godt af i løbet af dette års Halloweensæson.

tivoli halloween
En glad vinder med et gigantisk græskar … (Foto: Thomas Laursen)

Kåring af Danmarks største kæmpegræskar

Lørdag den 15. oktober klokken 11.30 afholdes der igen i år DM i Kæmpegræskar i Tivoli. Konkurrencen er blevet et mindre tilløbsstykke, hvor gæsterne kommer for at se de imponerende kæmpegræskar af sorten Atlantic Giant.

I 2020 blev der ikke bare slået ny dansk rekord, der blev også sat ny nordisk rekord, da Jens Peder Skønager fra Ribe skrev sig ind i historien med et græskar, der vejede hele 970,4 kilo. Om der bliver sat ny rekord i år må dagen vise. Vejret har i år været godt for græskar.

tivoli, halloween
Tivoli pyntes op efter alle kunstens regler … (Foto: Tivoli)

Gys og sjov

Tivolis nye scaryhouse Villa Vendetta er netop blevet belønnet med den internationale FKF-pris, der uddeles én gang om året af Tysklands største klub for forlystelsesentusiaster. Villa Vendetta har fået prisen for sin scenografi, historie og fordi forlystelsen både er en god familieoplevelse og leverer chok og gys for teenagerne.

Villa Vendetta har fået tilført en række ekstra overraskelse i anledning af efteråret, så gæster med hang til gys bliver ekstra skræmt under den 150 meter lang rejse gennem 12 rum fordelt på 800 uhyggelige m2.

tivoli halloween
Er du klar til gys i lange baner … (Foto: Bax Lindhardt)

I Skærsilden, som har adresse under den over 100 år gamle Rutschebane, rykker det ‘Det Hjemsøgte’ ind. Her kan gæster lægge vejen forbi noget, der minder om et hospital for mislykkede forsøg. Det er ikke noget kønt syn, og uhyggen bliver ikke mindre af de nærgående beboere. Det Hjemsøgte kan kun opleves under Halloween, og børn under 12 år skal ledsages af en voksen.

Halloween i Tivoli
Halloween i Tivoli  er en smuk oplevelse … (Foto: Christoffer Anias Sandager / Tivoli PR)

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2022

I 2021 blev der serveret 14.339 portioner økologiske pommes fritter
Der blev serveret 7581 franske hotdogs til sultne gæster i 2021
Der blev solgt 20.337 pandekager under Halloween i 2021
Der blev solgt 10.904 flæskestegsandwich på Plænen under Halloween i 2021

Tivoli har forudbestilt 700 kilo majs for at dække gæsternes behov for varme popcorn under Halloween
Der er i år forudbestilt 7,5 tons velfærdsgris til flæskestegssandwich
Der forventes, at der bliver håndskåret mere end 30.000 skiver steg til flæskestegssandwich.
Der er i år købt ind, så der kan serveres mere end 10.000 candyfloss under Halloween
Der forventes, at der bliver solgt mindst 5.000 portioner churros under Halloween
Der forventes at der skal toppes mere end 10.000 kopper varm cocio kakao med flødeskum under Halloween

22.100 græskar er placeret i Tivoli i år.
22.100 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
180 meter lang pileflets labyrint får premiere
10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugt- buske og -træer med mere placeret i haveanlægget.
225 m2 tage er blevet beplantede med blomster i efterårsfarver.
DM i Kæmpegræskar afholdes for 15 gang i år.
20 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.

Åbningstider for Halloween bliver:

Søndag – torsdag klokken 11.00 – 23.00

Fredag + lørdag klokken 11.00 – 24.00.

 

Læs også:

 

Lav selv Cakenhagens lækre flødeboller

 

Masser af peanutkaramel flødeboller. (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·