Læs også:

Close
brunch morgenmad

Opdag de mange muligheder for brunch i Aalborg

Mad  | 

Der er ikke noget så hyggeligt som en god brunch. Opdag her de mange muligheder for brunch i Aalborg. Måske dagen skal startes med et sundt og nærende måltid, så du har energi til resten af dagen

Det kan være lidt et projekt at lave en brunch, så måske har du lyst til brunch ikke ikke har energi til selv at fremtrylle et sådant helt fra morgenstunden? Så kan du vælge at indtage dit morgenmåltid på en café eller restaurant. Bliv inspireret her …

brunch morgenmad
Måske du skulle tage til Aalborg og få en lækker brunch … (Foto: PR)

Morgenkomplet – et tidligt måltid til den lille sult

Hvis du ikke er spændt op til det helt store måltid på morgenkvisten, er en lækker morgenkomplet – eller morgenanretning, som det hedder visse steder – måske mere noget for dig.

En morgenanretning består som regel af lækkert, nybagt brød – enten i form af rugbrød, surdejsbrød, lyst brød eller en bolle – med smør ost og marmelade. Hertil eventuelt et blødkogt æg og en skål eller et glas med yogurt eller skyr, toppet med friske bær eller granola.

Nyd din morgenkomplet med friskbrygget kaffe eller en mokkadrik, og eventuelt et glas friskpresset appelsinjuice. Den perfekte sart på dagen, hvis det kun er den lille sult, der skal stilles.

kaffe kaffekop
En god kop kaffe er ofte også det du kan få, når du spiser brunch ude … (Foto: Unsplash)

Brunchbuffet – når du bare har lyst til at spise igennem

I den diametralt modsatte ende af brunch og morgenmads spektret finder vi den velforsynede brunchbuffet. Dette koncept er stadig det mest populære i Danmark – og det med god grund.

Der er nemlig utroligt mange fordele ved en brunchbuffet. Du får mulighed for selv at sammensætte dit morgenmåltid ud fra en række forskellige retter, som er præsenteret på et stort tag selv bord. Her kan du gå på opdagelse i en verden af morgenmads og frokost anretninger i alle udformninger, for eksempel pølser, bacon, røræg, spejlæg, blødkogte æg, grillede tomater, baked beans, pandekager, vafler, nybagt brød i alle afskygninger og så selvfølgelig diverse pålæg og ost samt deciderede morgenmadsprodukter.

Du har med en brunchbuffet mulighed for at sammensætte dit måltid præcis som du ønsker. Du må blive hængende så længe du vil – og du må selvfølgelig gerne besøge buffet’en flere gange i løbet af dit besøg!

Brunchbuffet’en er især populær i weekenden, hvor de fleste mennesker har masser af tid til at hygge over dagens første måltid. Samtidig er buffet-konceptet et stort hit blandt småbørnsfamilier. Det er jo ikke altid at de små har lyst til at spise hvad der findes på en fast komponeret brunchplatte.

Med en buffet kan selv de mindste blive mætte og glade. Og så spiser børn som regel med til nedsat pris, hvilket gør
brunchbuffet til det økonomisk fornuftige valg for børnefamilien. Du kan se hvilke restauranter og caféer som tilbyder brunchbuffet i Aalborg på portalen brunchaalborg.dk.

gaveidéer til forårets fester konfirmation
Alt hvad morgenmadshjertet begærer – eller ‘all-you-can-eat’ – sådan er brunchbuffet ofte … (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·