Læs også:

Close
æg dava æggeerstatning

NEWS: Nu kan du få æg, der ikke er æg

Nyheder  | 

Nu kan du få æg, der ikke er æg · Lad os komme i gang med den ældrelov · Ung pige anholdt i sag om drab i Nimtofte · For første gang i Danmark: Koffeinfri Coca-Cola · 61-årig mand sigtet efter sammenstød i trafikken · Dagens video: Kina brænder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu kan du få æg, der ikke er æg

Nordjysk fødevarevirksomhed lancerer nu et 100 % plantebaseret alternativ til æg. Det er DAVA Foods, der har udviklet et danskproduceret ægerstatningsprodukt: DAVA No Egg. Produktet er 100 % plantebaseret og baseret på kikærter.

Med lanceringen af det plantebaserede ægerstatningsprodukt No Egg træder DAVA Foods for alvor ind på markedet for plantebaserede fødevarer, der er boomet de seneste år.

Man kan tænke, at det er selvmodsigende, at en fødevarevirksomhed med æg som kerneprodukt lancerer et plantebaseret alternativ, men det udsagn er adm. direktør Ivan Noes uenig i:

– Det er en naturlig udvikling, at vi også vil gå plantevejen, fordi efterspørgslen fra forbrugerne er der. Æggene er på ingen måde på vej ud, men vi tilbyder No Egg som alternativ til dem, der lever vegansk, de mennesker som ikke kan tåle æg, og til dem som bare gerne vil spise mere plantebaseret. Så kan forbrugerne selv vurdere, hvad de foretrækker. Vi er lige stolte af begge vores produkter.

Nyheden ‘No Egg’ er allerede blevet taget godt imod i Tyskland, hvor virksomheden har lanceret produktet sammen med en partner. Den succes vil DAVA Foods naturligvis gerne fortsætte i Danmark, og derfor bliver DAVA No Egg lanceret i en 230 g flaske til dansk detailhandel og i en 1 kg flaske til den danske foodservicesektor.

CMO Sune Andersen fortæller:

– Vi ser en opgang i markedet for plantebaserede fødevarer, og flere og flere danskere vil gerne spise mere plantebaseret, for eksempel med en kødfri dag om ugen. Det gælder også på restauranterne, men kokkene kan have svært ved at erstatte æggene. Med DAVA No Egg har vi skabt et fantastisk alternativ til æg, som kan bruges både til madlavning og bagning næsten én til én, fordi det ligesom æg fungerer som bindemiddel og kan bruges i samtlige af de retter, som normalt ville kræve æg.

Overordnet set er det globale marked for plantebaserede ægerstatningsprodukter i kraftig vækst med hele 127 % CAGR de seneste tre år skriver Good Food Institute.

æg dava æggeerstatning
Det ligner æg, men er lavet på kikærter … (Foto: PR)

Læs også: Vegansk risalamande

Lad os komme i gang med den ældrelov

Ny rapport om ældreplejen er et godt udgangspunkt for handling. Og den handling bør komme hurtigt, mener fagforbundet FOA.

I sin nytårstale lovede statsministeren en ny, kort og præcis ældrelov med fokus på værdighed, selvbestemmelse og et opgør med dokumentationstyraniet. På den baggrund nedsatte regeringen et rådgivende panel og tre ekspertgrupper, der havde til formål at rådgive regeringen i arbejdet med en ny ældrelov. Nu foreligger rapporten fra det arbejde. FOAs Torben Hollmann mener, at rapporten er et godt fundament for det videre arbejde.

– Per Okkels’ rapport indeholder en række gode forslag, som kan danne grundlaget for en ny ældrelov. Nu er det op til politikerne at gribe muligheden og ignorere valgtrommerne og glemme de gustne overlæg. Vi har ganske enkelt brug for et nationalt kompromis på området. Vi kender den rigtige retning med små tværfaglige teams, hvor borger og medarbejdere kender hinanden, og hvor visitationen foregår tæt på den enkelte, udtaler Torben Hollmann, formand for social- og sundhedssektoren i FOA.

– Hvis vi savner noget i rapporten, er det mere tydelige anbefalinger, som overlader mindre til politikernes fantasi. Det er vigtigt, at det videre arbejde bygger på konkrete erfaringer fra virkeligheden frem for en forestilling om, hvordan virkeligheden ser ud.

Det rådgivende panel og ekspertgrupperne blev sammensat af repræsentanter fra centrale organisationer, forskere, medarbejdere og ledere med praksiserfaring fra ældreplejen samt pårørende og de ældre selv. Torben Hollmann har arbejdet med hele vejen, sammen med repræsentanter bredt fra fagforeningen.

– For FOA har det været vigtig at bære stemmerne og erfaringerne ude fra virkeligheden ind i udvalgsarbejdet. Vi har en sjælden mulighed for at reformere et vigtigt område som ældreplejen. Og så er det særligt vigtigt, at vi gør det rigtigt. Vi har brug for en ældrepleje, hvor tidstyranni og lange beslutningsgange er væk, og det er de ansattes faglighed og de ældres behov, der er i centrum, fastslår Torben Hollmann.

Han mener, at det vigtige nu er, at det ikke bliver ved de gode intentioner. Nu skal det politiske niveau på banen, og nu skal de handle.

– FOA har længe talt for, at ældreplejen i Danmark trænger til et alvorligt serviceeftersyn, hvor den ældres behov og de ansattes faglighed sættes over regler og systemer. Derfor har vi også store forventninger til det, der skal ske nu. Vi har brug for at sætte en ny retning for ældreplejen, så vi har mulighed for at rekruttere og fastholde de mange dygtige medarbejdere, vi har brug for i fremtiden, slutter Torben Hollmann.

ældre mand pensionist stok
Foa har fokus på de ældre … (Foto: Pexels)

Læs også: Spot en ensom ældre og gør noget

Ung pige anholdt i sag om drab i Nimtofte

Efterforskningen af drabet på en 40-årig mand i juli i Nimtofte har ført til, at Østjyllands Politi i onsdags klokken 10.37 anholdt en 23-årig kvinde til sagen.

Hun blev torsdag klokken 9.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, hvor hun blev varetægtsfængslet frem til den 13. september. Hun nægter sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at kære kendelsen.

Den 23-årige kvinde blev sammen med tre andre personer den 18. juli 2022 anholdt i en koordineret anholdelsesaktion i Nimtofte og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun blev løsladt.

Hun har siden løsladelsen fortsat været sigtet for manddrab og forsætlig ildspåsættelse af den afdødes varebil og blev altså onsdag anholdt igen.

retten court (Foto: Unsplash)
Ung pige anholdt i sag om drab i Nimtofte … (Foto: Unplash)

Læs også: Varetægtsfængsling i drabssag

For første gang i Danmark: Koffeinfri Coca-Cola

Coca-Cola lancerede i går en ny koffeinfri variant i Danmark. Stadig den samme, gode smag, men nu uden sukker og koffein.

I går lancerede Coca-Cola en ny Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri – den første af sin slags på det danske marked. Coca-Cola er elsket af fans over hele verden, og med den nye variant kan de nu nyde en forfriskende Coca-Cola på alle tider af døgnet og til ethvert måltid. Til frokost, sportsbegivenheder, i den sene spilletime foran skærmen og under det hyggelige aftensmåltid med venner og familie. Med andre ord kan den læskende oplevelse nydes hele dagen og til alle måltider.

Opskriften bag den nye Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri bygger på den nyligt opdaterede og nu endnu mere populære sukkerfri Coca-Cola Zero Sugar.

– Vi arbejder hele tiden på at introducere nye produktalternativer til alle måltider på dagen og styrke vores profil som en komplet drikkevareproducent. Men vigtigst af alt er at give forbrugerne så mange valgmuligheder som muligt i vores sukkerfri kategori. Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri er en del af denne strategi,fortæller Annette Spanggaard, Public Affairs, kommunikations- og CSR-direktør.

– Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri giver dig mulighed for at hygge sig med en Coca-Cola om aftenen og samtidig undgå at få koffein inden sengetid. Det er altså muligheden for at nyde den gode, klassiske smag – helt uden koffein og sukker, slutter Annette Spanggaard.

Der har været stigende interesse for koffeinfri produkter i andre europæiske lande. I Spanien har denne variant oplevet så stor efterspørgsel efter introduktionen for nogle år siden, at den i dag udgør 10 % af det samlede salg af Coca-Cola i Spanien. Den samme tendens ses i andre markeder, hvor Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri er lanceret, og derfor er der en klar forventning hos Coca-Cola i Danmark om, at de danske forbrugere vil tage vel imod det nye Coca-Cola familiemedlem.

Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri var på hylderne og på restauranter og caféer fra i går den 5. september i hele Danmark i sit rene og smukke ikoniske Coca-Cola emballagedesign. Den røde farve, der er synonym med Coca-Cola, den sorte spencerianske skrifttype, der afslører, at der er tale om en sukkerfri variant uden kalorier, og endeligt et gyldent bånd, der skal hjælpe forbrugere med let at finde den nye Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

Coca-ColaTM Zero Sugar Koffeinfri findes i flere flaskestørrelser, der alle er i genanvendt plast; 500 ml PET og 1,5 l PET.

coca cola koffeinfri
Nu kan du få koffeinfri Coca Cola i Danmark … (Foto: PR)

Læs også: Kildevæld og Copenhagen Cartel i samarbejde

61-årig mand sigtet efter sammenstød i trafikken

En 61-årig mand blev i onsdags aftes anholdt og sigtet for grov vold ved bevidst at have kørt ind i en cyklist, han havde haft en kontrovers med i trafikken.

En 50-årig mand kontaktede onsdag klokken 19.25 politiet og fortalte, at han var blevet påkørt på Horsensvej i Ørting ved Odder. Ifølge cyklisten var han kommet kørende på cykelstien, da han måtte bremse for en bil, der holdt parkeret ind over stien.

Ved siden af bilen stod føreren, som den 50-årige indledte en diskussion med, da han var vred over den uhensigtsmæssige parkering. Det førte til en ophedet diskussion, der endte med, at cyklisten gav bilisten et skub, inden han cyklede derfra.

Ifølge vidneforklaringer kørte bilisten efterfølgende efter cyklisten, som han endte med at påkøre lidt derfra. Den 50-årige væltede ned på asfalten, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Bilisten kørte væk uden at give sig til kende, men vidner havde noteret nummerpladen, og senere anholdt politiet en 61-årig mand på en adresse tæt på Horsens, hvor hans bil holdt med nogle skader, der kunne stamme fra sammenstødet med cyklen.

rat bil trafik
Vred bilist kørte med vilje ind i cyklist … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Cyklister er de vredeste i trafikken

Dagens video: Kina brænder

 

 

· Mere fra samme kategori ·