Læs også:

Close
morgenmad brunch

NEWS: Mange unge skipper morgenmaden med negative bivirkninger til følge

Nyheder  | 

Mange unge skipper morgenmaden med negative bivirkninger til følge · Nyt fusionskøkken indtager København · Astralis lancerer kvindeligt Counter-Strike hold · Dar Salim og Scanbox Entertainment i nyt samarbejde · 33-årig idømt 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme · Dagens billede: Dronning Elizabeth er død · Fredagsfjol: God øvelse 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mange unge skipper morgenmaden med negative bivirkninger til følge

Ny undersøgelse kortlægger unges forhold til morgenmad: 7 ud af 10 unge skipper morgenmaden og oplever negative bivirkninger i løbet af dagen …

Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Sådan lyder et velkendt ordsprog, og det ser ud til, at danske unge er enige. 8 ud af 10 unge i alderen 18-35 år svarer i en ny undersøgelse, at det er vigtigt at spise morgenmad for at få en god dag. Alligevel er de unge også den gruppe af danskere, der oftest dropper morgenmaden – og som, ifølge dem selv, samtidig oplever flest negative bivirkninger i løbet af dagen.

I disse uger starter tusindvis af unge på studie og i job. Det betyder gensyn med hverdagens rutiner – og dermed også et farvel til morgenmaden for mange. En ny, repræsentativ befolkningsundersøgelse fra Arla, foretaget gennem Epinion, viser nemlig, at det er svært for særligt de unge at prioritere morgenmaden i hverdagen, hvilket, ifølge de unge selv, går ud over blandt andet energi- og koncentrationsniveauet.

I undersøgelsen svarer 8 ud af 10 unge i alderen 18-35 år, at det er vigtigt at spise morgenmad for at få en god start på dagen. Alligevel er de unge også den gruppe af danskere, der oftest dropper morgenmaden, og som samtidig oplever flest negative bivirkninger i løbet af dagen.

7 ud af 10 unge svarer i undersøgelsen, at de oplever negative konsekvenser som fx træthed, lavt energiniveau og koncentrationsbesvær, når de ikke spiser morgenmad. Til sammenligning gælder det for 57 procent i alderen 36-55 år og 40 procent af danskerne over 56 år.

– Det er iøjnefaldende, at analysen viser os, at de unge som i højere grad nedprioriterer morgenmaden i hverdagen, oplever flere negative følger af det end resten af befolkningen. Det kan ses som et udtryk for, at morgenmaden har betydning for vores trivsel i løbet en travl dag på studiet eller jobbet,siger Anette Boye, som er Senior Category Manager for mælk og yoghurt i Arla.

Travlhed om morgenen får de unge til at droppe morgenmaden … Kun 49 procent af de unge svarer i undersøgelsen, at de spiser morgenmad alle ugens hverdage, og det er særligt travlhed, der er årsag til det. Ifølge undersøgelsen svarer halvdelen af de unge, at de dropper morgenmaden, fordi de har travlt, eller fordi de ikke er sultne. Hver fjerde af de unge prioriterer desuden at sove længe fremfor at spise morgenmad.

Til sammenligning er det kun 3 ud af 10 i alderen 36-55 år, der dropper morgenmaden på grund af travlhed.
Ifølge Anette Boye er det vigtigt at huske, at morgenmåltidet ikke nødvendigvis skal spises, lige når man
vågner, eller inden man går ud ad døren.

– Hvis man har travlt eller ikke føler sult, er det en mulighed fx at tage morgenmad med på farten eller at vente med at spise dagens første måltid, indtil man har ramt studiet eller arbejdspladsen. På det tidspunkt er der måske lidt mere overskud til at nyde måltidet, end der er i de første morgentimer derhjemme, siger Anette Boye.

Nøgledata fra undersøgelsen:

• 81 procent af danskerne i alderen 18-35 år synes, det er meget vigtigt, vigtigt eller nogenlunde vigtigt spise morgenmad for at få en god start på dagen. Det samme gælder for 87 procent i alderen 36-55 år og 88 procent i alderen 56+

• 49 procent af danskerne i alderen 18-35 år spiser morgenmad alle uges hverdage. Det samme gælder for 64 procent i alderen 36-55 år og 81 procent i alderen 56+

• Primære årsager til, at de 18-35-årige springer morgenmaden over?

o Jeg er ikke sulten: 50 procent
o Jeg har for travlt om morgenen: 48 procent
o Jeg prioriterer at sove længe: 26 procent

• 69 procent af danskerne i alderen 18-35 år oplever negative, når de springer morgenmaden over. Det samme gælder for 57 procent i alderen 36-55 år samt 40 procent i alderen 56+

• Primære negative bivirkninger som de 18-35-årige oplever, når de springer morgenmaden over:

o Jeg har lavt energiniveau: 46 procent
o Jeg bliver træt: 37 procent
o Jeg har svært ved at koncentrere mig: 32 procent

Fakta om befolkningsundersøgelsen:

Analysen baserer sig på 1.028 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Epinion i perioden den
23. maj – 30. maj 2022. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og
uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

morgenmad brunch
De unge springer morgenmaden over … (Foto: Pexels)

Læs også: Ny undersøgelse afslører danskerne usunde morgenmadsrutiner

Nyt fusionskøkken indtager København

Når restaurant ISSEI i disse dage slår dørene op på det ikoniske Hotel Radisson på Vesterbro, er det med et helt nyt madkoncept. En fusion mellem det peruvianske og japanske køkken vil byde gæsterne på hidtil nye smagsindtryk.

Den københavnske madscene bliver får en international tilføjelse, når restaurant ISSEI slår dørene op for et helt nyt og rendyrket koncept. ISSEI er en fusion af kulturer og kombinerer det peruvianske smage og råvarer med japanske opskrifter og sammensætninger. Det skaber nye, spændende smagsoplevelser som kan opleves i hjertet af Vesterbro.

På trods af at kombinationen mellem det peruvianske og japanske køkken bliver nyt for københavnerne, så er det dog langt fra et nyt koncept for faktisk stammer historien tilbage fra 1899.

Fusionskøkkenet, med navnet Nikkei, kom til da skibet Sakura Maru rejste fra Japan til Peru i 1899, og medbragte folk der skulle arbejde på sukkerplantagerne. Med om bord havde den japanske besætning medbragt deres favoritopskrifter og ingredienser hjemmefra. Da de medbragte varer slap op begyndte de rejsende efterfølgende at lave samme retter og opskrifter blot med peruvianske råvarer. Dermed opstod Nikkei.

Både det peruvianske og japanske køkken har en forkærlighed for fisk, hvilket betyder, at der hos ISSEI bydes på traditionelle retter som sashimi, hvor peruvianske råvarer – majs, kartofler, lime og chili – tilfører nye smagsvarianter til det traditionelle japanske mad.

Det er det velkendte navn på den københavnske madscene, Christian Paradisi, der tager roret på ISSEI som køkkenchef. For Paradisi er det asiatisk køkken ikke ukendt, da han tidligere var køkkenchef hos UMAMI og den seneste årrække har styret køkkenet hos Café Royal.

– Selvom at København er verdenskendt for en diverse madscene, findes der alligevel en plads i markedet til nye spændende køkkener – Nikkei er absolut et af dem. Maden går godt i spænd med den nordiske tradition for friske råvarer og en renhed i madoplevelsen. Jeg glæder mig meget til at byde københavnere indenfor til nye smagsoplevelser, siger Christian Paradisi.

ISSEI kommer til at ligge i en af Københavns mest ikoniske og velkendte bygninger, nemlig Radisson Collection Hotel, Royal – eller for nogle måske bedre kendt som ‘SAS Huset’. Bygningen har siden sin indvielse i 1960 været et hotel med præg af Arne Jacobsens danske design, og var desuden Københavns allerførste skyskraber.

Restaurant ISSEI ligger på gadeniveau med udsigt til Vesterbrogade og bliver en drop-in destination for madglade københavnerne.

– Bygningen danner de perfekte rammer for ISSEI, da den på bedste vis kombinerer modernitet, historie og design i én. Restauranten kommer derfor til at blive en naturlig del af det pulserende storbyliv på Vesterbro, slutter Javier Soler Munoz, F&B Director, Radisson Collection Hotel.

hotel radisson issei
Christian Paradisi og temaer i køkkenet … (Foto: PR)

Læs også: Sådan laver du en perfekt rød bøf

Astralis lancerer kvindeligt Counter-Strike hold

Danske Astralis har hold i flere af verdens største spiltitler og -ligaer, og nu lancerer organisationen endnu et hold, dog i et spil, hvor Astralis allerede har markeret sig i den internationale top.

Astralis lancerer nemlig i dag et nyt kvindeligt Counter-Strike hold, der fra start træder ind i den største internationale kvindeliga; ESL Impact. Målet med holdet er både sportsligt og værdimæssigt, da det for Astralis nok handler om at skabe de største resultater og være med i verdenstoppen, men også at gøre en positiv forskel.

Anders Hørsholt, Administrerende direktør i Astralis:

– Vi har længe arbejdet med tankerne om et kvindehold i Counter-Strike, og vi har fra start været i dialog med ESL i forhold til vores syn på at skabe de bedst mulige rammer for en international kvindeliga.

– Det er helt naturligt for Astralis at være en aktiv del af denne udvikling, som vi ønsker at skubbe endnu mere til med vores nye hold. Vores værdier handler både om at præstere bedst muligt og altid at udvikle os, men også og i særdeleshed at omfavne gaming på alle niveauer, uanset traditionelle skel.

– Vi kan se, hvor meget vores kvindelige brasilianske FIFA-spiller, Stephanie ‘Teca’ fylder i hjemlandet som ambassadør for kvinder i esport, og det handler i høj grad om repræsentation for at skubbe til en positiv udvikling. Nu gør vi det så også i Counter-Strike, hvor vi ved, hvor meget vores navn og brand fylder både i Danmark og internationalt.

– Vi tror på, vi med vores tilstedeværelse og investering i hold og budskaber kan være med til at gøre en positiv forskel. Sammen med den nye liga og andre hold, der også er med eller er på vej med nye hold, kan vi gøre kvinde-CS endnu mere interessant for både fans og brands, og dermed også gøre det til en god forretning.

– Det i sig selv vil skabe et endnu sundere økosystem, hvilket er i sidste ende kommer alle til gode, fortæller direktøren.

Aurora Lyngdal, holdkaptajn/talsperson:

– At blive en del af Astralis er en drøm, vi nærmest stadig ikke helt tror på er virkelighed. Det er en kæmpe organisation, der er kendt for at være professionelle og visionære, men det er så meget mere. Vi har brugt en uge på møder med stort set alle på hovedkontoret, og man kan mærke på alle, de går ind i det her med både hjerte og professionalisme for at gøre en forskel.

– Vi har samlet et hold, der kommer til at kæmpe med helt i toppen af alle turneringer, med spillere, der alle vil være verdens bedste. Som kvinde i Counter-Strike kæmper man både for resultater og for respekt, og med Astralis-stjernen på brystet og organisationen bag os, tror vi på, vi kan vinde begge kampe.

– Vi kommer i hvert fald til at kæmpe med alt, vi har både i kampene og i hverdagen, fortæller Astralis’ herboende norske talsperson.

Holdet går under navnet ‘Astralis’, som alle andre hold der ikke er i talentprogrammet. Første turnering blev indledt i går torsdag, hvor Astralis debuterer i ESL’s Impact liga.

Holdet består af:

Aurora Lyngdal (26, NO/DK), Lurker, holdkaptajn
Kászandrá ‘kezziwow’ Héjja, (26, UNG), Support, In-Game Leader
Rachel ‘RacheLL’ Kujawa (23, FRA), Entry Fragger
Selin ‘spike’ Alak (21, TY/TYR), Lurker
Yoana ”’Joanana’ Vlaykova (20, BUL), AWP

Rafael ”’FeldmaN’ Rodriquez, (33, SPA) træner

astralis
Godt (kvinde)nyt fra Astralis … (Foto: PR)

Læs også: Astralis opkøber aktiemajoriteten i PIXEL.TV

Dar Salim og Scanbox Entertainment i nyt samarbejde

Dar Salim og Scanbox Entertainment indgår udviklings- og co-produktionsaftale af film og serier.

Skuespiller og producer, Dar Salim, begynder et nyt kapitel i sin succesfulde karriere i film og tv-branchen, idet det netop er offentliggjort, at Dar Salim har skrevet kontrakt med Scanbox Entertainment om udvikling af minimum fire film og/eller serieproduktioner. Aftalen betyder, at Dar Salim bliver co-producer på alle projekterne, og der er allerede konkrete planer om at udvikle en større dansk action-franchise med internationalt potentiale.

Dar Salim udtaler om aftalen:

– Da Kim William Beich foreslog mig et samarbejde, fik han faktisk sat ord på præcis det, jeg ledte efter. Det er det helt naturlige skridt for mig, nu også officielt, at udvælge og sætte mit præg på de historier, jeg vil være med til at fortælle. Og Scanbox er den helt rigtige partner. Vi havde allerede et forrygende samarbejde under lanceringen af ’Underverden’, og det er et selskab med store ambitioner og med muskler, der matcher med nogle af Danmarks stærkeste filmkræfter. Samtidig har Scanbox en struktur, hvor vi alle har adgang til hinanden, vil hinanden og kommer til at arbejde sammen mod ét fælles mål om at skabe stærk kommerciel underholdning.

Direktør i Scanbox Entertainment, Kim William Beich udtaler:

– I Scanbox kan vi godt lide at række ud efter stjernerne og gøre ting lidt anderledes. Med Dar Salim har vi fundet en stærk partner, der deler den samme ambition og begejstring for at skabe bred underholdning af den højeste kvalitet. Dar Salim har, udover at være etableret på allerøverste hylde af danske skuespillere, en enorm stærk evne til at udvikle historier og manuskripter. Vores samarbejde med Dar er en vigtig del i vores strategi om at tiltrække de stærkeste kræfter og blive en signifikant leverandør af film og serier, ikke kun lokalt men også internationalt.

dar salim
Dar Salim indgår spændende samarbejde med Scanbox Entertainment … (Foto : PR)

Læs også: Filmanmeldelse: Official Competition

33-årig idømt 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme

I en tilståelsessag er en 33-årig mand onsdag idømt 14 års fængsel for blandt andet landsforræderi og terrorisme ved i en længere periode at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat under konflikten i Syrien.

En 33-årig dansk statsborger erkendte onsdag den 31. august i Københavns Byret både at have ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS) og at have tilsluttet sig en militær IS-enhed, som tog del i en væbnet konflikt i Syrien, som Danmark var part i.

For det var han blandt andet tiltalt efter straffelovens § 101 a, stk. 1, 1. pkt., der handler om landsforræderi. Derudover var han tiltalt for flere overtrædelser af straffelovens terrorrelaterede bestemmelser begået fra april 2013 til maj 2017. I den periode deltog han blandt andet i kamphandlinger for IS, forsøgte at hverve en person til terrororganisationen, ligesom han på sociale medier offentligt billigede IS’s terrorhandlinger.

Onsdag blev han af retten idømt 14 års fængsel.

– Når det både handler om terrorisme og landsforræderi, så er det uden tvivl en meget alvorlig sag. Den er kørt som en tilståelsessag, og det er første gang, at en dansk statsborger erkender at have tilsluttet sig og kæmpet for Islamisk Stat i Syrien, siger specialanklager Søren Harbo fra Københavns Politi.

Den nu dømte mand blev anholdt den 17. december 2020 og har været fængslet frem til dagens dom.

dom grundlovsforhør retten
Lang fængselsdom til terrorist … (Foto. Pexels)

Læs også: Ung mand sigtet på forsøg på terrorisme

Dagens billede: Dronning Elizabeth er død

Fredagsfjol: God øvelse 🤣

· Mere fra samme kategori ·